Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sortare tranzistoare

bogdan546

Postări Recomandate

Am un amplificator D.A.S E-20 la care pe un canal din 8 perechi de tranzistoare MJl21196 si MJl21195 sunt arse 4 MJl21196 si unul MJl21195 si nu am gasit sa le cumpar dar am inteles ca ar merge MJl21194 si MJl21193 in loc care se gasesc de cumparatIntrebarea cum le sortez pentru a le împerechea cu celelalte ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan546

4

• zal

2

• vio_gl

1

• CATA2003

1

Top autori în acest subiect

Am un amplificator D.A.S E-20 la care pe un canal din 8 perechi de tranzistoare MJl21196 si MJl21195 sunt arse 4 MJl21196 si unul MJl21195 si nu am gasit sa le cumpar dar am inteles ca ar merge MJl21194 si MJl21193 in loc care se gasesc de cumparatIntrebarea cum le sortez pentru a le împerechea cu celelalte ?

2 variante :1 cumperi acelasi tranzistoare ca cele originale si le schimbi pe cele defecte2 sau cumperi tranzistoare cu parametri asemanatori , dar le schimbi pe toate din acelasi canal , nu doar le inlocuiesti pe cele defecte ci tot
Link spre comentariu

aici e vorba de tranzistoarele finale deci da trebuiesc imperecheate astfel npn-urile intre ele si pnp-urile intrre elemai bine daca vrei sa schimbi pe toti intai imperecheaza-i astfel nu vei avea probleme ata cu deschiderea finalilor si nici cu ambalarea termica distorsiuni samd

Link spre comentariu

Să fie cît de cît apropiat beta între ei (10-20%), nu e nevoie să fie perfect, că la numărul lor destul de mare nu mai contează, se vor ''ascunde'' cele cu beta mic după cele cu beta mare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări