dulamaa9 Postat Iulie 17, 2005 Partajează Postat Iulie 17, 2005 salut. imi cer scuze daca nu am postat bine(cred ca tine de microcontrolere mai mult )... am un modem extern intel(ambient md5660dt) pe rs232 si intr-o seara cand a fost o furtuna serioasa am ramas fara ton in telefon. dupa cateva cercetari mi-am dat seama ca nu e de la telefon(m-am gandit ca a fost traznit) ci de la interfata modemului cu linia telefonica. daca tin firul de la telefon si pe modem, imi coboara tensiunea de la 50 Vdc la 10 Vdc, ceea ce face ca telefonul sa simta ca linia e ocupata. am crezut ca e vorba de vreo dioda in scurt sau ceva de genul, dar dupa ce le-am verificat am constatat ca nu sunt in scurt. modemul imi merge, singura problema e ca nu il mai pot tine conectat la lina telefonica, iar cand ma conectez trebuie sa leg mufa de telefon. a patit cineva ceva de genul? ceva sfaturi?multumesc anticipat si astept sfaturi. Link spre comentariu
bogdanel Postat Iulie 18, 2005 Partajează Postat Iulie 18, 2005 Este bushit un tranzistor acolo. Este de obicei un NPN, de putere medie, astfel incat trebuie pus un BD139. Iar daca e cu releu, vezi transitorul lui de comanda. Spor la treaba. Link spre comentariu
dulamaa9 Postat Iulie 20, 2005 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2005 salut bogdanel.merci ca mi-ai raspuns.am 4 tz-uri acolo si le-am verificat pe toate...nu sunt busite....o alta chestie interesanta....daca opresc modemul nu imi mai da ton ocupat la telefon....de la ce ar putea sa fie acuma?numai bine, adrian. Link spre comentariu
bogdanel Postat Iulie 20, 2005 Partajează Postat Iulie 20, 2005 In cazul asta e ceva in circuitul de comanda. Exista acolo un cicuit, comandat prin releu sau optocuplor, care cupleaza o impedantza redusa (parca 250ohmi, dar nu sunt sigur) cand modemul vrea ton sau vrea sa raspunda. Auzi ocupat pentru ca centrala a comutat pe "ocupat" datorita faptului ca nu ai transmis nimic (pulse sau dtfm) in 30 de secunde. Deci modemul trage linia jos (adica cupleaza impedanta asta) deshi nimeni nu i-a cerut . Eu zic ca totushi ceva releu, tz sau optocuplor e mort acolo. Spor la treaba. Link spre comentariu
dulamaa9 Postat Iulie 21, 2005 Autor Partajează Postat Iulie 21, 2005 salut.:(((((( tot nu ma descurc :((( eu am gasit un traf acolo si l-am verificat si pe ala(adica sa vad daca e scurt pe el si e-asa si trebuie ca altfel daca nu era si era intrerupt nu era bine---cel putin asa zic eu).ce sa verific la relel respectiv? banuiesc ca traful asta se coporta ca un releu si daca da si nu e bobinajul stricat e ok, nu?tranzistorii i-am verificat(cu un multimetru analogic pe fiecare jonctiune sa vad daca e un scurt ceva) la fel si cu diodele si sunt ok.mai da-mi un sfat ceva te rog poate o scot la capat .daca nu imi iese cred ca ma las de pasiunea asta --- n-o fi de mine ))merci mult si numai bine, adrian. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum