Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aplificator IOR

Vizitator Kaboom

Postări Recomandate

Vizitator Kaboom

Salut!In primul rand as dori sa nu ma criticati aspru pentru ca am demontat (pana la ultima piesa) un IOR :jytuiyu , dar asta se intampla acum vreo 12 ani cand eram copil mic si prost. :)Un subiect apropiat de acesta l-am mai deschis cu ceva vreme in urma, subiectul fiind inchis de userul Electron pe motiv ca nu as fi cautat pe site ce putere se poate scoate dintr-o pereche de 6p3s si cu ecc83 (no comment).Si da, am cautat o schema a IOR-ului pe acest forum si... nimic. Scheme cu 6p3s in pp am cautat de asemenea si am gasit destule, dar aproximativ toate aveau trafo finale cu primarul cu 3 prize (pe cand al meu este cu o singura priza mediana) si de aici se naste si confuzia mea. In subiectul anterior, deschis in mai 2009, la un anume moment am spus ca amp-ul ar fi cu iesirea pe 75 ohmi, dar m-am inselat pentru ca mi-am adus aminte ca difuzorul sau original era pe 6 ohmi.Deci: taica-miu a reusit sa faca acum ceva ani buni rost de un IOR cu tot ce avea el dupa el: cutia lui, difuzorul si inclusiv aparatul de proiectie :da iar eu ca un copil nebun am vazut ca ampul este pe 110v si l-am demontat in ideea ca vroiam sa fac schema lui doina delta pe el in loc de cea originala, dar nu am luat in calcul ca trafo de iesire este altul.Acum: eu am conceptia ca daca ai ceva vintage in casa pe care poti sa il folosesti fara sa ii faci stricaciuni fizice la aspect, merita din plin sa il folosesti. Asa ca eu as vrea sa refac acest IOR (nu neaparat dupa schema sa originala) si sa il folosesc ca amp de inregistrari pentru chitara bass (10W ajung suficient de bine).Ce stiu:- ca difuzorul sau original era 10W/6 ohmi- ca am toate piesele de la el: socluri, lampi, reglete, condensatori, rezistente... adica tot- ca nu vreau sa stau si sa il vad desfacut in casa, chiar daca sta in cutia luiCe nu stiu:- schema lui originala (sau una pe care as putea sa o folosesc cu trafo lui final- cum se face redresarea Ualim cu dioda tub (nu stiu daca este termenul corect)Ce nu inteleg:- de ce trafo final are doar 2 infasurari pe primar cu priza la mijloc- de ce naiba trafo final are doar 230 ohmi pe primar- secundarul de la trafo final: 2.1 ohmi cu prize la 1.2 si 1.9 ohmi- de ce are 3 iesiri traful final?- stiu ca una dintre ele se ducea la o iesire care se numea "control"Pentru alimentarea viitorului amp (in caz ca o sa scot ceva din actualul) voi folosi intai un traf 220V/110V, si as vrea sa ii pastrez panoul frontal original cu pot-uri pentru volum si ton si cu comutatorul original.In concluzie, ma poate ajuta cineva cu acest IOR sa il fac sa mai "straluceasca" inca un pic in zilele de azi? :jytuiyu Multumesc anticipat!p.s: in caz ca nu am reusit eu sa identific corect modelul de amp, o sa postez si poze cu carcasa amp-ului cat de cat pusa la loc daca este nevoie. Si inca ceva... acesta este primul meu proiect de reparatie a unui amplificator pe lampi, asa ca va rog sa aveti un pic de rabdare cu mine... :speriat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Vizitator Kaboom

Mi-am adus aminte ca am vazut pe site-ul lui Kosmin227 un sasiu al unui amplificator aproximativ la fel cu cel pe care il detin eu:

http://www.ovidanie.evonet.ro/Old%20amp.html

Al meu este intr-o conditie mult mai buna (inca mai are vopseaua foarte buna pe el :limb: ) si ar fi ceva diferente minore gen amplasament piese pe panoul frontal (comutatorul de O/P/M este rotativ si dispus intre cele doua potentiometre) iar sasiul din poze are 4 socluri octale si un noval pe cand al meu are 2 octale si 3 novale (banuiesc ca este de la alt tip de dioda redresoare... sau cine stie, cel din poze o fi avut 4 lampi finale) iar celui din poza ii lipseste montajul de corectie RIAA (banuiesc ca asta este pentru ca in el se intra din conectorul "pickup") cu tranzistori EFT.

Link spre comentariu
Vizitator Kaboom

Multe multumiri userului carageae pentru schema IOR-ului.O sa incep sa ma apuc zilele astea de el dupa ce termin un alt proiect de amp de chitara de 4W de pe acest forum al lui viobio.Voi reveni cu poze si tot ce este nevoie de pe parcursul operatiunii de "reintinerire" a ampului :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări