dragnea crinu Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 Va salut pe toti ! Va rog sa ma ajute cineva cu o schema cu tuburi de final de100w preu cu 4 intrari ,bineinteles daca se poate si cu detalii constructive despre transformatoare (sectiune,nr.sp,diametru sirma,dispunere infasurari). Cu multe multumiri. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Ai cautat pe forum ?,ai cautat pe NET ?(Documentatii originale...) N_ai gasit !?. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Va salut pe toti ! Va rog sa ma ajute cineva cu o schema cu tuburi de final de100w preu cu 4 intrari ,bineinteles daca se poate si cu detalii constructive despre transformatoare (sectiune,nr.sp,diametru sirma,dispunere infasurari). Cu multe multumiri.cauta pe net sunt mii de schemeai mai lucrat cu tuburi?ce cunostinte de electronica ai?mare grija !un final de 100w se alimenteaza la peste 450vtrebuie sa folosest piese de cea mai buna calitate,in special condensatorii!la ce o vei folosi?muzica,instrumente,voce?daca il faci de ascultat in casa ,nu ai nevoie de o asemenea puteredaca il faci pentru instrumente sa cinti pe scena ,este prea putin,il poti folosi doar ca monitor,nu se justifica pretulun stereo de 2x100w ,pe lampi,te costa peste 1000euro,daca folosest piese de calitatesucces Link spre comentariu
dragnea crinu Postat Februarie 13, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2010 Vreau sa-l construiesc de "amorul artei',in amintirea anilor '75 cind lucram la intreprinderea de instrumente muzicale "DOINA",unde se fabricau niste amplificatoare cu tuburi dupa o tehnologie primitiva si cu performante modeste.Am o oarecare pregatire si practica in tuburi, cu toate ca in anii ce au urmat m-am ocupat preponderent de reparatii tv.Cit priveste scheme de pe NET, recunosc nu am gasit sau mai bine spus cred ,mai curind ca nu am stiut sa caut.Asi fi recunoscator daca cineva ar putea sa ma indrume mai exact. Multe multumiri Link spre comentariu
VTP Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Vreau sa-l construiesc de "amorul artei',in amintirea anilor '75 cind lucram la intreprinderea de instrumente muzicale "DOINA",unde se fabricau niste amplificatoare cu tuburi dupa o tehnologie primitiva si cu performante modeste.Am o oarecare pregatire si practica in tuburi, cu toate ca in anii ce au urmat m-am ocupat preponderent de reparatii tv.Cit priveste scheme de pe NET, recunosc nu am gasit sau mai bine spus cred ,mai curind ca nu am stiut sa caut.Asi fi recunoscator daca cineva ar putea sa ma indrume mai exact. Multe multumiriIn buna masura, daca amplificatoarele Doina erau cum erau, asta se datora, in primul rand, muncitorilor si cadrelor de acolo, care isi faceau treaba la nivelul de calitate corespunzator produselor pe care le faceau!!!! Sau ii oprima comunismul, de nu le faceau cum trebuie???? Scuza asta e rasuflata!!!! Am lucrat cum am lucrat, am ajuns cum am ajuns, in consecinta!!!! Nu degeaba ne spun stramosii:"Omul sfiinteste locul" Link spre comentariu
Depanatoru Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Sistemul comunist era de vina si conducerea , nu oamenii pusi sa produca rebuturi . Doar nu crezi ca ar fi putut muncitorii de capul lor sa faca un Marshall dar erau prea puturosi ? Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Februarie 14, 2010 Partajează Postat Februarie 14, 2010 Da, ce sa mai spunem... comunismul era de vina pentru orice de parca activistul de partid proiecta aparatul in locul inginerilor sau facea lipituri reci in locul muncitorilor . Hai sa fim seriosi! @dragnea crinu: da un click pe linkul acesta: http://www.bonavolta.ch/hobby/en/audio/kt88_6.htm trafurile de iesire se pot calcula, exista documentatie garla pe forum. Sau se cumpara gata facute. Sa nu te gandesti ca vei scapa ieftin, viobio are dreptate. Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 14, 2010 Partajează Postat Februarie 14, 2010 Eu zic sa cauti aici pe forum scheme realizate, cu datele transformatoarelor cunoscute (sunt citeva exemple frumoase). Cauta si prin topicuri mai vechi. Uite aici o schema simpla: download/file.php?id=38881&mode=view si aici viewtopic.php?f=28&t=29648&start=0 mai sunt citeva scheme si trafuri de iesire. 6P3S suna foarte bine, chiar daca nu obtii numai vreo 30W, sigur vei fi multumit.Sculele comuniste au probleme si din cauza faptului ca trebuia sa proiectezi cu ce ai, iar dupa ce terminai proiectul aflai ca una din componente e deficitara si trebuia urgent inlocuita cu altceva. In plus, componente foarte proaste, de obicei cele mai importante. Unde ati mai vazut transformator de iesire care in loc de suruburi de stringere izolate avea 4 sirme neizolate indoite si batute cu ciocanul ca sa stringa tolele? (Doina) Un amplificator Doina functioneaza acceptabil daca il refaci cu componente de calitate. Oricum, ultimele care s-au produs, nu mai respecta schema din prospect. A fost modificata probabil din lipsa de componente. Acest Doina modificat, intr-adevar nu poate fi facut sa mearga bine orice componente folosesti. Trebuie sa refaci schema initiala. (am un asemenea exemplar) Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 14, 2010 Partajează Postat Februarie 14, 2010 Dynacord Eminent a fost un amplificator de succes si te poti inspira din schema lui. http://www.albertkreuzer.com/eminent.htm Link spre comentariu
89-CEC Postat Februarie 14, 2010 Partajează Postat Februarie 14, 2010 Aruncati o privire si aici:http://www.jogis-roehrenbude.de/Rim/Herkules-Schaltbild.jpg.Gasiti toata documentatia necesara,inclusiv datele transformatorului. Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 14, 2010 Partajează Postat Februarie 14, 2010 Un amplificator pe tuburi de 2X100W e aproape o absurditate, pentru casa o asemenea putere e prea mare, iar vara nu-l veti putea folosi din cauza caldurii+consum, iar pentru atacarea unor boxe profesionale cu SPL-ul redus, pentru exterior, vorba lui viobio, s-ar putea sa nu ajunga... Iar "Doina" se aude mai bine decat multe alte rapandule actuale, chiar daca are traful de iesire strans cu sarme in loc de suruburi. Va recomand sa "mesteriti" un push-pull stereo cu 6P3S de exemplu, sau orice altceva, 2x20W sunt arhisuficienti pentru orice interior. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 14, 2010 Partajează Postat Februarie 14, 2010 Problema e greşită din start, trebuia să specifice cu ce tipuri de tuburi doreşte să fie ampliful, aşa i se vor servi zeci de scheme, dar cu lămpi prohibitive ca preţ. Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 14, 2010 Partajează Postat Februarie 14, 2010 Felicitari pentru MARSHAL si FENDER de Romania ! Ma refer la cele asamblate la Doina ! Va reprezinta in totalitate , toata generatia care a acceptat compromisul ideologic numit comunism , acum cu adevarat isi merita soarta , nivelul de trai , pensiile , viata.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 14, 2010 Partajează Postat Februarie 14, 2010 Felicitari pentru MARSHALL si FENDER de Romania ! Ma refer la cele asamblate la Doina ! Va reprezinta in totalitate , "toata generatia" care a acceptat compromisul ideologic numit comunism , acum cu adevarat isi merita soarta , nivelul de trai , pensiile , viata.... : "Noi NU gindim !Noi muncim !" un slogan mai vechi , perioada inceputului "schimbari de macaz" !. Valabil-sigur si pina la "scimbare". Scuze de off-topic !, nu am putut sa ma abţin . Link spre comentariu
zal Postat Februarie 14, 2010 Partajează Postat Februarie 14, 2010 Aş vrea să-i văd şi eu pe ăia care nu au acceptat comunismul şi s-au luptat din răsputeri să fie contra.Ce legătură are asta cu amplifurile? Generaţiile de azi excelează în ceva anume?Mai bine propuneţi nişte scheme accesibile, cu tuburi ieftine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum