Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

refacere trasee cablaj

Vizitator chip36

Postări Recomandate

Vizitator chip36

Buna seara!Am nevoie urgenta de o solutie.Am un cablaj exfoliatprin care trec curenti de 10-20 de A, placat pe o singura parte, fara gauri de trecere de pe o parte pe alta, pe aproximativ 20 de trasee, am lipiti niste pini de conectare cu o alta placa.Daca imi puteti da o solutie prin care sa imi relipesc traseele pe placa de textolit si pinii pe trasee(traseele au grosime de cca 1 mm).Am gasit o banda adeziva de aluminiu cu care as putea reface traseele, dar bineinteles ca nu pot sa lipesc pe aluminiu.Ma puteti ajuta cu o solutie de cuprare a aluminiului sau....stie cineva unde as putea o banda adeziva din cupru, sau cuprata, sau alta solutie fiabila( de preferat si estetica).Va multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adicontakt

2

• GeoMar

2

• nightmare

1

• tim_matrix

1

aici cam intervine doau chestii care se bat cap in cap , si fiabil si estetic , ca sa fie de durata eu iti recomand sa lipesti fire care sa duca curentul pe care il ceri tu numai ca nu e estetic

Link spre comentariu
Vizitator chip36

Da, de acord, stiu ca vreau cam multe, partea proasta e ca trebuie sa gasesc o solutie Varianta cu foila de aluminiu, arata beton, stii cumva daca exista o asemenea banda adeziva din cupru?Merita sa caut?Vreo idee pe unde as putea gasi?

Link spre comentariu

Curenti asa mari nu trec pe trasee de 1mm. Daca sau exfoliat pe distante mici foloseste picioruse groase sau normale de la rezistente noi sau condensatori. Fac priza buna la lipire cu fludor de calitate care are pasta in interior si face lipitura corect.Din moment ce nu ai vzt solutia ,cred ca nu te pricepi ,totusi ai grija atentie mare sa nu....

Link spre comentariu
Vizitator chip36

Da, stiu ca nu trec pe trasee de 1 mm 10 A , doar ca am trasee de 1mm intercalate intre trasee de 2-2,5 cm s.a.m.d.am facut ceea ce spui, cu fire din UTP, e ok, imi functioneaza aparatul de sudura, partea proasta e ca voiam ca placa aia sa mai si arate bine.(stiu, sunt putin cam fixist si apropo, fac electronica la modul ca traiesc decent din ea de vreo 10 ani.)

Link spre comentariu

ai putea incerca cu fasii din tabla d ecupru lipita cu superglue dar tot nasol ar arata , o refacere de cablaj cu totul cred ca ar fi solutia ce mai avantajoasa din punct de vedere estetico poza se poate?

Link spre comentariu
Vizitator chip36

Ar fi ceva, dar e munca de chinez batran si am nevoie de tabla subtire ca sa o pot taia....Mi-ar trebui ceva gen folie de aluminu pt alimente doar ca din Cu.Ai vazut asa ceva pe undeva?Cablajul e complicat de facut, iar parte cealalta fara trasee si componente e lipita de un radiator de aluminiu de 20x10x3 cm,deci nu merita efortul. Daca nu gasesc o banda adeziva(folie de genul ala ), o sa o fac o romaneasca cu fire si termin balciul.Eu retin ca am vazut undeva dar chiar nu mai stiu undesi am rascolit netul dar acum nu o gasesc. Merci oricum pt ajutor.

Link spre comentariu

Se pare ca link-ul ala te redirectioneaza la pagina de login. Cauta "banda de cupru" dupa ce intri.

La mine merge si nu sunt logat momentan.Daca nu la sectiunea :Scule, materiale si accesorii pt electronica click pe :Diverse materiale pt electronica apoi pe:Benzi izolatoare,speciale si aici trebuie sa o gasesti. :da
Link spre comentariu

eu vazusem(parca in praktiker) tabla de cupru, bucati relativ mari si proabil foarte scumpe. Stiu ca era destul de subtire, ma gandesc ca s-ar fi putut decupa niste trasee din ea cu foarfeca.Alta alternativa poate nu arata asa urat ar fi cu tresa de diverse marimi pentru refacut trasee. Eu unul folosesc mereu fir pe care il cositoresc cat mai bine, desi nu am avut probleme cu exfoliere din cauza supracurentilor ci stres mecanic sau termic.

Link spre comentariu
Da, stiu ca nu trec pe trasee de 1 mm 10 A , doar ca am trasee de 1mm intercalate intre trasee de 2-2,5 cm s.a.m.d.am facut ceea ce spui, cu fire din UTP, e ok, imi functioneaza aparatul de sudura, partea proasta e ca voiam ca placa aia sa mai si arate bine.([b]stiu, sunt putin cam fixist si apropo, fac electronica la modul ca traiesc decent din ea de vreo 10 ani.)[/[/b]quote]

Buna ziua. Dubleaza traseele de putere cu tresa absorbanta pe care o lasi lipita pe traseu. Cu talent se poate pozitiona si pe muche. Te sfstuieste cineva care traieste de 50 de ani din electronica. Mosu Tuti.

Link spre comentariu

Pana la urma ce faci, sudezi sau privesti cablajul? Dubleaza-l cu sarma de Cu (atentie la densitatea de curent), il bagi in cutie si ai un aparat care te va tine toata viata (daca nu traiesti prea mult).

Link spre comentariu

Eu zic ca nimeni nu se uita in carcasa aparatului de sudura sau vada cum ai refacut tu traseele. Principalul este sa functioneze corect, stiti zicala aia "Scopul scuza mijloacele" :da Varianta cu tresa absormanta lipita peste traseele mai late este excelenta, la fel si pentru traseele mai inguste dublarea acestora cu terminale de piese este la fel de buna.Totusi pune niste poze sa vedem si noi despre ce este vorba acolo.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări