Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alegere sonde

Ciprian Alexandrescu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ciprian Alexandrescu

2

• Flor

1

• geoky

1

Intai verifica faptul ca permit compensarea pentru osciloscopul tau, deci valoarea Cin a osciloscopului tau sa se afle in gama de capacitati de intrare pe care sonda respectiva le poate compensa.Din cate am vazut numai una dintre ele are specificatii complete furnizate acolo...

Link spre comentariu

Amandoua permit compensarea in plaje largi..nu cred ca voi avea cu acest aspect vreo problema...sunt indecis insa pentru ca primele mi se par mai bine lucrate insa suporta maxim 1200 de volti si este posibil ca sa depasesc aceasta tensiune..cum tocmai am ars niste sonde nu vreau sa risc iarasi..poate stric si osciloscopul :nebunrau: .

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

...insa suporta maxim 1200 de volti si este posibil ca sa depasesc aceasta tensiune..cum tocmai am ars niste sonde nu vreau sa risc iarasi......

Scuza-ma, dar nu ai auzit de divizorul de tensiune facut cu 2 -adica doua- rezistente? Sa zicem un 10M serie cu 100KR, asa ca din 1200 rezulta ceva perfect mancabil, pardon masurabil....Eventaul pui si niste conzi ca sa fie super profii..Ca sa nu zici ca sunt doar carcotas, care nu ajuta practic.Mai de mult am vazut pe e-bay sonde care erau gandite sa mearga pana la 2KV. Ca pret nu erau un cap de tara, adica cu transport cu tot 30$. Cine chiar are nevoie sa lucreze in zona de inalta tensiune isi va amortiza investitia extrem de rapid.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări