Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Multimetru HC-3500T

roby_m

Postări Recomandate

• Răspunsuri 48
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Depanatoru

17

• niq_ro

15

• roby_m

9

• cristian2009

2

Top autori în acest subiect

am zis sa mai studiez documentatia si mi-a rezultat o schema (ca mai zos) care are destul de putine modificari... mai ales daca are cuart de 40kHz (am uitat sa ma uit :cry: ), daca are unul de 32kHz mai pun o retea Cint-Rint-CazPS: initial voiam sa tai picoarele integratului original si sa pun peste pe 7116, dar am vazut ca e lucrat frumos si se poate scoate usor 811-le.. ideea e sa introduc ipe 7116 in locul lui 811 si sa ridic la 90 de grade pinii de la reteaua oscilatorului R-C (pini 38, 39 si 40), unde pun in aer rezistenta si condensatorul, apoi alimentarea (pin 35) si cel de la Cref (pin 33)

Link spre comentariu

Poti pune un soclu , daca se mai arde vreadata sa se poata scimba usor deci nu recomand sa lipesti piese direct pe pinii integratului.Cred ca s-ar putea folosi unele din gaurile originale ( scoti piesele originale si incerci sa plantezi piesele dupa noua schema ) fara sa tai cablajul . Cred ca poate reusi un montaj aproape la fel de estetic ca si originalul.

Link spre comentariu

initial am vrut si eu sa pun soclu, dar... afisajul e la foarte mica distanta de el, e chiar deasupra asa ca l-am pus pe cablaj.. facand si modificarile necesar (sper)....totusi dupa ce Robert l-a asamblat si l-a alimentat dintr-o sursa.. apareau niste cifre cand era in gol, ceva de genul asta.. sper ca face teste si cu o baterie :lol: cum indica fabricantul lui 7116 ...

Link spre comentariu

A iesit bine dar ce nu vad din poza e daca ai schimbat valorile pieselor de la pinii 27 28 29 ICL7116 (cei doi condensatori si rezistenta) pentru ca au valori diferite fata de TC811. Trebuie si etalonat , sigur acum indica eronat ( sunt diferente si cand schimbi integrate de acelasi tip).

Link spre comentariu

nu vad din poza e daca ai schimbat valorile pieselor de la pinii 27 28 29 ICL7116 (cei doi condensatori si rezistenta) pentru ca au valori diferite fata de TC811.

erau de aceleasi valori.. ca ma mai studiat si la AME811 si e ok :wink:

Trebuie si etalonat , sigur acum indica eronat ( sunt diferente si cand schimbi integrate de acelasi tip).

sper ca s-a brodit bine 8)
Link spre comentariu

a pus Robert o baterie si pe volti acu ii idica "0" cu bornele in gol, in loc de 99... dar are probleme pe partea de rezistente... in gol ii arata asa:pe 200ohmi ....99.8pe 2 k .. .997pe 20k .. 9.98k200k .... 99.8k2M ... .997m20M ... 9.71mnu am idee ce poate fi... poate fi un contact, ori generatorul de curent constant... ori difera schema de masurara (la 7116 se pun 4 diode 1N4148 sau 1N914 ) ce compara o rezistenta etalon cu cea necunoscuta... asta intr-o schema de aplicatie.. da' trebe studiat :oops: asa ca maine o sa mi-l aduca iar, ca-i greu de depanat pe ..mess :cry: plus ca pot sa verific daca masoara bine prin comparatie cu "jucaria" mea, un Protek 323 :wink:

Link spre comentariu

Eu cred ca trebuie re-etalonat. N-are de ce sa indice prost numai pe rezistente , ar trebui sa fie eroare pe toate domeniile.Ups! Scuze , n-am fost atent , am crezut ca indica gresit la masuratoare nu in gol. Nu stiu ce poate fi dar trebuie verificat pe toate domeniile cum se comporta.

Link spre comentariu

Nu masoara prost pe nici un domeniu.Doar ca in repaus, adica cand nu masor nimic, si doar la rezistente, nu indica 0. Daca masor o rezistenta , indica bine.

Pe scala rezistente in repaus (fara rezistenta conectata) trebuie sa indice infinit (1999 sau asa ceva) si nu 0
Link spre comentariu

am luat putin aparatul la purecat... pe volti arata binisor.. o sa-i reglez si tensiunea de referinta, acum e 101,2mV :shock: deci.. merge, partea cu buzzer-ul era dintr-un surub nestrans care alimenteaza "chitaitoarea"... dar pe rezistente se comporta ciudat.. arata 99,8..99,9 uneori 100.2 ..tare imi e ca e tot ceva de contacte.. adica ar fi mai usor :wink:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări