zal Postat Februarie 16, 2010 Partajează Postat Februarie 16, 2010 Soft-start-ul e una, protecţia e alta, despre care din ele este vorba? Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 16, 2010 Partajează Postat Februarie 16, 2010 Poate sa fie din cauza unui condensator Link spre comentariu
Vizitator Mititicu Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Cred ca, confuzi soft-startu' cu protectia... nu vad de ce ai avea 2 relee la soft-start...?Ai doua transformatoare in amplificator? Link spre comentariu
Horat1u Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 intradevar , este vorba despre protectia difuzoarelor, o sa masor in prima faza toti condensatorii electrolitici de acolo si apoi mai vad eu Link spre comentariu
zal Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Are protecţii separate, pe fiecare canal? În cazul ăsta nu e obligatoriu să cupleze identic. Link spre comentariu
Horat1u Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 are doua relee, respectiv doua montaje separate Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 TR611 si TR612 primesc comanda simultan pentru anclansarea releelor. Daca ar diferi foarte mult beta celor doua tranzistoare, ar putea cupla cu o foarte mica diferenta intre ele. Cred ca difera tensiunea arcurilor de readucere a contactelor mobile ale releelor. Nu e absolut nici o problema daca este o diferenta mica de timp intre cele doua relee, atunci cind cupleaza. Link spre comentariu
Horat1u Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 multumesc pentru raspunsuri Link spre comentariu
zal Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 E posibil ca unul din trz să fie obosit, cu rez de izolaţie c-e mică şi să treacă prin el tensiunea releului care cuplează mai repede. 2SC1841 sînt de putere mică şi cred că merg fierbinţi, înlocuieşte-i cu BD139. Link spre comentariu
Vizitator Mititicu Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 Am o intrebare ce se intampla cu doua rezistente in paralel? se injumatateste valoarea lor? ... nu de alta dar am uitat sa imi cumpar rezistente de 15k si am mai multe bucati de 30k, le-as pune in paralel doua sa obtin 15k. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 In cazul conectarii in paralel a rezistentelor, avem :1/Re=1/R1 + 1/R2 + ... + 1/Rn Re-rezistenta echivalentaR1, R2, ..., Rn - rezistentele montate in paralelIn cazul particular, cind se conecteaza doua rezistente de aceeasi valoare in paralel, rezistenta echivalenta a circuitului este 1/2 din valoarea unei rezistente. Link spre comentariu
Vizitator Mititicu Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 si va creste puterea? ele sunt de 0.6w deci vor avea 1.2w? Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 Da. In cazul particular in care cele doua rezistente au valori egale, prin montarea in paralel vor disipa puteri egale, iar puterea disipata totala a circuitului va fi dubla decit a unei singure rezistente. Link spre comentariu
Vizitator Mititicu Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 Bun, am terminat oarecum schema... daca ma poate ajuta cu un pic de verificare cineva... sa nu fi facut unele greseli sau sa isi dea cu parerea de eventuale inbunatatiri... (piesele sunt cumparate). Am incercuit cu rosu pe ce nu am fost sigur ca e bine: 1N4004 = 1N4007 (1N4004 l-am vazut mai repede) Releele nu le-am conectat inca (nu le-am gasit inca in eagle) cum pot verifica daca e bun releul (componenta din eagle) cu ce am eu pe masa, voi cum verificati? eu m-am gandit sa trag care cred eu ca sunt bune pe o foaie A4 si sa suprapun releul sa vad daca se potriveste... Link spre comentariu
Vizitator Mititicu Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 Acestea sunt schemele pe care le-am copiat si voi incerca sa le desenez pe un pcb... in caz ca vede careva greseli va rog sa anuntati Redresarea + Filtrarea: Protectia boxe: Soft-Start: Cine ma ajuta cu reele nu stiu unde vin legate contactele pentru iesire la difuzoare... si nici la soft start pentru a shunta rezistentele! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum