Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Asistare constructie amplificator!

Vizitator Mititicu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

9

• remus68

7

• ionioni2008

5

• Horat1u

4

Top autori în acest subiect

TR611 si TR612 primesc comanda simultan pentru anclansarea releelor. Daca ar diferi foarte mult beta celor doua tranzistoare, ar putea cupla cu o foarte mica diferenta intre ele. Cred ca difera tensiunea arcurilor de readucere a contactelor mobile ale releelor. Nu e absolut nici o problema daca este o diferenta mica de timp intre cele doua relee, atunci cind cupleaza.

Link spre comentariu

E posibil ca unul din trz să fie obosit, cu rez de izolaţie c-e mică şi să treacă prin el tensiunea releului care cuplează mai repede. 2SC1841 sînt de putere mică şi cred că merg fierbinţi, înlocuieşte-i cu BD139.

Link spre comentariu
Vizitator Mititicu

Am o intrebare ce se intampla cu doua rezistente in paralel? se injumatateste valoarea lor? ... nu de alta dar am uitat sa imi cumpar rezistente de 15k si am mai multe bucati de 30k, le-as pune in paralel doua sa obtin 15k.

Link spre comentariu

In cazul conectarii in paralel a rezistentelor, avem :1/Re=1/R1 + 1/R2 + ... + 1/Rn Re-rezistenta echivalentaR1, R2, ..., Rn - rezistentele montate in paralelIn cazul particular, cind se conecteaza doua rezistente de aceeasi valoare in paralel, rezistenta echivalenta a circuitului este 1/2 din valoarea unei rezistente.

Link spre comentariu

Da. In cazul particular in care cele doua rezistente au valori egale, prin montarea in paralel vor disipa puteri egale, iar puterea disipata totala a circuitului va fi dubla decit a unei singure rezistente.

Link spre comentariu
Vizitator Mititicu

Bun, am terminat oarecum schema... daca ma poate ajuta cu un pic de verificare cineva... sa nu fi facut unele greseli sau sa isi dea cu parerea de eventuale inbunatatiri... (piesele sunt cumparate).

Am incercuit cu rosu pe ce nu am fost sigur ca e bine:

Posted Image

1N4004 = 1N4007 (1N4004 l-am vazut mai repede)

Releele nu le-am conectat inca (nu le-am gasit inca in eagle) cum pot verifica daca e bun releul (componenta din eagle) cu ce am eu pe masa, voi cum verificati? eu m-am gandit sa trag care cred eu ca sunt bune pe o foaie A4 si sa suprapun releul sa vad daca se potriveste...

Link spre comentariu
Vizitator Mititicu

Acestea sunt schemele pe care le-am copiat si voi incerca sa le desenez pe un pcb... in caz ca vede careva greseli va rog sa anuntati :)

Redresarea + Filtrarea:

Posted Image

Protectia boxe:

Posted Image

Soft-Start:

Posted Image

Cine ma ajuta cu reele nu stiu unde vin legate contactele pentru iesire la difuzoare... si nici la soft start pentru a shunta rezistentele!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări