Vizitator stangaci Postat Februarie 11, 2010 Partajează Postat Februarie 11, 2010 salut .. am si eu nevoie de putin ajutor !am facut la scoala un montaj astabil basculant cu:2 leduri, 2 rezistoare de 1k, 2 de 33k ,2 condensatoare polarizate de 22micro ,si 2 tranzistoare bc 108.. problema este ca cele doua leduri stau aman2-ua aprinse tot timpul din ce cauza care ar fii problema? va rog sa ma ajutati! multumesc anticipat..! Link spre comentariu
iahim999 Postat Februarie 11, 2010 Partajează Postat Februarie 11, 2010 Parerea mea: condensatorii prea mici si de aia nu observi ca palpaie (palpaie prea repede) sau tranzistori defecti Link spre comentariu
Vizitator stangaci Postat Februarie 11, 2010 Partajează Postat Februarie 11, 2010 nu cred.. la scoala am vazut aceleasi montaje cu condensatori de 10 micro ma gandesc sa nu fie altceva problema o sa incerc sa ii schimb ..multumesc Link spre comentariu
Relav Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 Valorile componentelor ce le folositi da o frecfenta de 1 Hz, deci sunt bine alese din acest punct de vedere. F= 1,4xCxR =1,4x 22x10(la puterea -6) x33 000= aprox 1 sec. Verifica cablajul si piesele. Ai undeva o gresala. Daca totol este OK si tot nu functioneaza dubleaza valoarea rezistentelor din baza (68 kiloohmi) si pune condensatori de 10 microfaraz. Succes! Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 Ai verificat corectitudinea executarii cablajului, a montarii pieselor si dispunerea terminalelor tranzistorilor ? Link spre comentariu
Vizitator stangaci Postat Februarie 14, 2010 Partajează Postat Februarie 14, 2010 o sa incerc sa pun rezistorii de 100 k ma gandesc ca asta ar fii problema.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum