fcon Postat Februarie 14, 2010 Partajează Postat Februarie 14, 2010 Eu as vrea sa filtrez cei 200V redresati doar cu un condensator de 330u/450V si cu un condensator de 100n, dar nu stiu daca este de ajuns doar atat. sau sa ii pun o bobina de soc...Daca nu doresti sau nu stii sa cauti informatie pe net, ca sa te documentezi in legatura cu lucrurile de baza, este dificil.Nu stiu cata rabdare vor avea colegii nostri de forum, ca sa iti explice niste lucruri pe care ar fi trebuit sa le stii...Iti dau un link util, unde gasesti raspunsurile la intrebarile tale referitoare la utilizarea lampilor in amplificatoarele de ghitara. http://www.freewebs.com/valvewizard/index.htmlIn meniul din stanga ai rezolvarea problemelor de alimentare, filtrare si inlaturarea brumului; alegerea punctelor de functionare, efecte si multe altele.Nu ne nastem invatati, insa nici nu putem sari peste etapa de educare si acumulare, fara suparare! (rima involuntara!).Daca totusi vezi ca in toate schemele ai mai mult de un condensator de filtrare in alimentare, iar in cele un pic mai elaborate, si un drosell, logica iti arata ca un singur condensator nu-i suficient, insa parca tot ai incerca; de ce?Pe de alta parte, nici nu stiu de ce ai mai pus intrebarea; incearca si vezi! Ce-o fi atat de dificil sa experimentezi? Cum vrei sa inveti, daca nu faci singur?OK, ai brum cu un singur condensator; atunci mai pui o rezistenta si inca un condensator; tot mai ai: pui un drosell; nu esti multumit? Ridici potentialul filamentelor peste cel al catodului.... si asa mai departe.Cititi, fratilor, si experimentati! Puneti intrebari numai atunci cand chiar nu gasiti raspunsul nicaieri si arde... Link spre comentariu
ionutciocoiu Postat Decembrie 19, 2010 Partajează Postat Decembrie 19, 2010 ce valori au cele trei potentiometre "inalte/bas/medii"? Link spre comentariu
blue Postat Decembrie 19, 2010 Partajează Postat Decembrie 19, 2010 fcon a transmis o invitatie clara la penultima postare, probabil nu ai citit-o... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum