Vizitator viobio Postat Februarie 11, 2010 Partajează Postat Februarie 11, 2010 acest amplificator a fost realizat azi in aproximativ 8 orea fost construit pentru un adolescent plin de talent dar cu posibilitati extrem de miciam ramas prost si eu si George Patranoiu ,cum poate cinta partituri din Satriani,Mallmsten,Bach,Strauss!am fost impresionat de acest pusti ce tehnica desavirsita are in a cinta pe chitarapentru amplificarea chitarii electrice folosea un radio Selena! pe loc am fost hotarit sa l ajut imi pare rau ca nu am un amplificator de chitara gata,ceva adevarat de 50..100w,il faceam cadou imediat!!!!dar nu stie ce surpriza il asteapta de ziua lui ! ,am aflat si dataacum sa trecem la amplificatoramplificatorul este minimalist dar are cam ce ii trebui pentru a exersa acasacam 4w putere ,destul sa supere vecinii!drive/bas/medii/inalte/prezenta/master voluma fost realizat cu lampi rusesti 6H2P&6P14Ptransformatoarele sunt recuperate din diverse aparatestiu ca au mai fost postate astfel de scheme dar nu cred ca strica inca una in plus aceasta schema a fost probata si a avut ok de la George Patranoiu (ex:Taxi,Act,actual Metrock)se poate obtine un sunet de la un superb clean pina la fuzz-distors(in functie de atacul chitarii)pentru mai multa distorsiune se poate atasa la intrare o pedala de distorsiuneazi am stat sa bibilim valorile componentelor pina a zis George "hai ca mai mult nu se poate din doua lampi)se poate lucra si fara a "croseta fire" pentru cei care au circotit la clona de Revoxs52 Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 11, 2010 Partajează Postat Februarie 11, 2010 Simplu, eficient si compact ! Felicitari !Ce valoare are rezistorul de polarizare a grilei ecran a lui 6P14P ? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 11, 2010 Partajează Postat Februarie 11, 2010 Simplu, eficient si compact ! Felicitari !Ce valoare are rezistorul de polarizare a grilei ecran a lui 6P14P ?am uitat sa notez100...470 ohmi dar poate si lipsi! Link spre comentariu
fcon Postat Februarie 11, 2010 Partajează Postat Februarie 11, 2010 ....am ramas prost si eu si George Patranoiu... dar, intre timp, v-ati revenit, nu? (nu ma pot abtine - am incercat! Nu va suparati!) ...dar nu stie ce surpriza il asteapta de ziua lui ! ... am aflat si dataAstea sunt cele mai frumoase surprize! Mi se pare o chestie desavarsita, tot respectul, ma inclin! Este una dintre schemele pe care le voi pastra, mai ales pentru partea de efecte simple, clare. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 11, 2010 Partajează Postat Februarie 11, 2010 Interesantă realizare şi redusă la minimul posibil. Trafo de alimentare e de la un pick-up Supraphon cu ECL82. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 11, 2010 Partajează Postat Februarie 11, 2010 Am crezut ca e in varianta combo, dar acum am vazut jackul de linga intrerupatorul de alimentare, care este conectat la secundarul transformatorului de iesire (cu rezistenta de simulare a sarccinii pe ea). Link spre comentariu
blue Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 Felicitari Viobio, gestul tau m-i se pare admirabil Link spre comentariu
sebi_c Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Bravo Vio, toti avem ceva de invatat de la tine! Esti admirabil! Link spre comentariu
carageae Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Felicitari si din partea mea!Ce am citit imi aminteste ca primul meu amplif de chitara era facut din montajul unui interfon - se gasea de cumparat, gata facut, cu doua difuzoare, unul avea in el si montajul, alimentat cu o baterie de 4,5 si ceva EFT323 in final (PP ).Un difuzor era lipit de chitara pe post de microfon, iar difuzorul de iesire era inlocuit cu un dif de 12,5W/6ohmi - o boxa din aia capitonata cu musama Melodia sau Armonia, nu mai stiu, erau facute de Doina. Alimentarea era data de un traf de sonerie cu redresare si filtrare...Am si o mica sugestie - mereu am evitat cursorul potentiometrului direct in grila lampilor, fara o rezistenta aditionala fata de masa - cand potentiometrul se invecheste si paraie datorita intreruperii temporare a contactului face mult mai urat decat zgomotul de cursor defect. 100-220K acolo nu doare si face bine...Alaturi de proiectul AX84 schema asta e intr-adevar cam tot ce trebuie pentru un amplif micut de repetitii in casa.Cred ca o sa fac si eu unul, sa probez distorsul ala... Link spre comentariu
Vizitator Kaboom Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 partea de corectie este cumva copie marshall?eu tocmai acum m-am apucat sa fac unul cu el84 si ecc83 (astea le aveam in casa) trafo final este de la un radio orion ceva mai vechi iar alimentarea ma pregatesc sa o fac cu 2 transformatoare 220/6-0-6 al doilea traf avand secundarele lipite in paralel si cuplate pe unul din secundarele primului traf astfel obtin in al doilea traf aproximativ 200Vca.Eu as vrea sa filtrez cei 200V redresati doar cu un condensator de 330u/450V si cu un condensator de 100n, dar nu stiu daca este de ajuns doar atat. sau sa ii pun o bobina de soc... :confuz1 Daca inlocuiesc potentiometrul de prezenta cu unul de 10k este ok?Daca as alege sa fac amplificatorul pe regleta la ce ar trebui sa am grija? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 partea de corectie este cumva copie marshall?acest corector de ton este folosit de mai toate firmele de amplificatoare de chitaranu stiu cine a fost primul care a conceput schema,Marshall?Fender?Orange,VOX,Bogner,Soldanoo folosesc totiprobabil ca este cel mai versatil corector de ton pt amplificatoarele de chitara Link spre comentariu
carageae Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Am mai pus pe forum pe undeva aceasta aplicatie.Macar ca idee informativa cred ca poate fi utila... Link spre comentariu
Vizitator Kaboom Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Eu folosesc tonestack calculator 1.3 pentru preamp-urile de bass...Dar nu m-am prins ce varianta este cea pe care ai postat-o tu Link spre comentariu
carageae Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 1.3, exact ca a ta Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 14, 2010 Partajează Postat Februarie 14, 2010 partea de corectie este cumva copie marshall?eu tocmai acum m-am apucat sa fac unul cu el84 si ecc83 (astea le aveam in casa) trafo final este de la un radio orion ceva mai vechi iar alimentarea ma pregatesc sa o fac cu 2 transformatoare 220/6-0-6 al doilea traf avand secundarele lipite in paralel si cuplate pe unul din secundarele primului traf astfel obtin in al doilea traf aproximativ 200Vca.Eu as vrea sa filtrez cei 200V redresati doar cu un condensator de 330u/450V si cu un condensator de 100n, dar nu stiu daca este de ajuns doar atat. sau sa ii pun o bobina de soc... :confuz1 Daca inlocuiesc potentiometrul de prezenta cu unul de 10k este ok?Daca as alege sa fac amplificatorul pe regleta la ce ar trebui sa am grija?daca ai soc pune si socul ,bobina socului sa reziste la un curent de minim 70mA !te cam complici cu doua trafuri de alimentare,dar daca nu ai altceva....cei 330mF si socul sunt arhisuficienti pentru filtraj,sa stii ca daca se exagereaza cu filtrajul tot nu se scapa de brumbrumul apare in primul rind datorita amplasarii anapoda a componentelor ,a trafurilor ,fire lipite aiurea la masadaca ai un potentiometru de 10k pune in paralel pe el o rezistenta de 10kprezenta acea nu este la fel de eficienta ca prezenta care actioneaza in defazoarele de la amplificatoarele de chitara ,puternice de 50..100wdin potentiometrul acela se mai mareste amplificarea primului etaj ,este pseudoprezentadaca tu cinti pe bas ,pune pe in paralel pe intrare un condensator de 56...220pF,asa nu vor mai ajunge inalte deloc in amplificator,valoarea o poti tatonadaca vrei amplificare mai mare ,poti reduce valoarea rezistentei de 470k ,inseriata cu un condensator mai poti mari amplificarea micsorind si valorile rezistentelor din catodele triodelorla prima trioda poti merge pina la 1,2kexperimenteaza!mai poti face o modificare in corectorul de tonrezistenta de 33k ,o poti inlocui cu un potentiometru de 100k/lin in serie cu o rezistenta de 10kcu acest potentiometru poti face raportul dintre medii/bas si inaltecam toate amplificatoarele de bas au aceasta facilitatepoti face montajul cum vrei,pe cablaj,in aer,pe regletanu monta piese aproape de EL84 ,se incalzeste foarte tareevita sa radieze caldura lampilor in condensatorifirele de legatura la potentiometre sa fie cit mai scurtelipeste un fir pe carcasele potentiometrelor ,apoi lipeste acest fir la masafirul de la mufa de intrare pina in montaj ,sa fie ecranat si cit mai scurtsucces Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum