Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 2x75w. Home made

Mircea Man

Postări Recomandate

SalutAm realizat acest amplificator acum putin timp si sunt foarte multumit de el. Va prezint schema si cateva fotografii.Amplificatorul se gaseste in cartea "Amplificatoare audio si sisteme muzicale", de L. Festila, E. Simion, C. Miron, editura Dacia 1990.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

4

• Mircea Man

3

• Jimmy

1

• Den

1

Top autori în acest subiect

Vizitator viobio

felicitari ! :aplauze simetrie totalaschema din Tehnium publicata de Sorin Sava pe linga schema aceasta mai sunt citeva exceptionale,publicate de Barbu Popescu ,Aurelian Mateescu,Emil Mariandaca este facuta cu simt de raspundere ,bati toti IPA,mosii si mosfetii!!!!!!! astea au galagie mare si atit ,nici un fel de detaliu,PA -URI in toata regulainca odata felicitari! :aplauze

Link spre comentariu

Tensiunea de alimentare este de +/-52v.Am eliminat rezistentele de 680ohmi din bazele diferentialilor.Im loc de 2n2955/2n3055 am folosit bd249/250c in finali si bd139/140 in prefinali.Sarcina este de 8ohmi.Circuitul imprimat l-am conceput singur dupa modelul amplificatorului de 350w din Scheme de amplificatoare prezent pe forum.L-am realizat prin "metoda calcatorului" prin transfer direct de pe hirtia de xerox pe placa(este obligatoriu sa fie copiat cu toner).Am pe offset aprox.5mv.Are un sunet foarte cald,placut.

Link spre comentariu

BD-urile nu rezistă la tensiunea aia (doar 80Vc-e), bagă MJ15030-15031, iar trz finali sînt la limită (100Vc-e, or fi originali?) şi numai 1 pereche, asta e suficient ptr teste, dar ca să meargă la rece bagă 2SA1943/2SC5200, 2 perechi ptr circa 100W. O dată cu mărirea tensiunii de alimentare mai trebuie ajustate unele valori de rez mai ales la generatoarele de cc. Rez de 680 Ohmi mai netezeau răspunsul trz din diferenţiale, mai ales cînd nu sînt împerecheaţi.Ca să sune perfect, deşi merge foarte bine şi cu piese ''aruncate'' pe placă, un amplif de genul ăsta are nevoie de o împerechere la sînge a pieselor din poziţii simetrice în schemă. Ce tensiune de deschidere au trz finali între b-e?

Link spre comentariu

Atit tranzistorii cit si rezistentele sint imperecheate.Am sa schi,b prefinalii iar ca finali am sa pun perchea 2sa1294/2sc3263(o pereche am,mai trebuie sa fac rost de inca una).Tensinea b-e pe finali este aprox. 530mv.

Link spre comentariu

Pt un PCB home made arata f bine ... dar da-mi voie sa fiu putin carcotas: ai cateva trasee care merg in 90 grade. Pe viitor, mai ales ca ai spus ca ai realizat cablajul pe PC incearca sa nu mai ai unghiuri mai mici de 135 grade. Daca ai te mers la 90 grade fa-i o mica tesitura (astfel vei avea 2 unghiuri de 135). Bafta.

Link spre comentariu

Genul acesta de amplificator dublu diferential super simetric a fost dezvoltat in anii de inceput ai studierii amplificatoarelor operationale de putere , si reprezinta cu succes calea catre Hi - Fi , dezvoltata initial de Leach Marshall si Borbely , una dintre primele scheme ale lui Leach Marshall find preluata de Sorin Sava , elev al liceului Unirea din Bucuresti , la sfarsitul anilor 70 , o schema de referinta pe glob in domeniul sonorizarilor pro pana in prezent . Felicitari si continua tot asa , ai o intuitie deosebita si meriti respectul nostru ! Va urez auditii deosebite si succes in constructii de calitate !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări