hILIE Postat Februarie 15, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2010 Am gasit niste tole ce nu au dimensiuni standard: Acum va intreb care este Ra indicata pt transformatorul meu pt ca am vazut in unele scheme Ra=2500 ohm iar in altele 3500 ohm. Intreb acest lucru pt ca daca as folosi Ra=2500 as avea nevoie de aprox 10 cm patrati pt f=40 Hz iar daca as folosi Ra=3500 as avea nevoie de aprox 15 cm patrati pt f=40 Hz. Si nu in ultimul rand sunt bune aceste tole pt transformatoarele mele? Merge folosita sarma mai groasa la acelas nr. de sprire din calcul pt ca loc am destul ca sa bobinez intretesut si in zig-zag. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 Interesanta tola...,chestia cu bune-e relativa!,eu zic ca se pot utiliza(beneficiu fiind fereastra foarte mare-care permite orice "design" de bobinare).Pai spune si tu acolo... cu cit alimentezi finalul sau(si) la ce schema te_ai decis-hotarit ca sa poti primi un raspuns decent . Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 Eu am ceva tole din astea nestandard si foarte subtiri din ceva aparatura medicala nemteasca.Daca bobinezi zig-zag arata-ne si noua tehnologia. (cum faci practic sa nu alunece spirele cind bobinezi) Link spre comentariu
hILIE Postat Februarie 15, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2010 Schema utilizata va fi aceasta: http://www.lampovik.ru/Production/Limonit/6C4C_SE.pdf In schimb pe partea de alimentare voi scoate droserul si voi folosi o alimentare stabilizata cu trz mos-fet. Misa depinde ce intelegi prin zig-zag totusi ca sa nu alunece spirele dau cu un strat de lac din ala gros si prost pt lemn care se usuca greu pe suport iar spirele stau cum le pun. Problema e ca o sa fac totul manual iar daca sarma e prea subtire o bobinez mai greu. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 Schema utilizata va fi aceasta:http://www.lampovik.ru/Production/Limonit/6C4C_SE.pdf ...2K5-2K8 primar ,bobineaza cu sirma "groasa" primarul 0,25-0,28-0,3 mm chiar si 0,35mm ca sa ai randament cit mai bun.(rezistenta cit mai mica in CC primar,foloseste daca ai suficienta tola 12-14cm patrati ,mergi cu primarul la 3000sp-4000sp dupa cum poti realiza izolatiile inter-strat si inter-infasurari,desigur tinind cont si de diametrul conductorului folosit primar secundar,cauta sa ai cit mai multe secundare in paralel 4-5 cu conductor de 0,55-0,65...,randamentul dat de traful de iesire e "TOTUL" la acest tip de montaj-chema-etc,desigur si raspunsul in frecventa tot el il dicteaza !).Sar putea sa obtii 3W-4W in final.4W SINUS NE-limitati cu raspuns bun in frecventa ar fi chiar o culme-virf bun(a) pentru acest model de lampa in SE.Poate reusesti sa obtii 4W...daca obtii peste devii "CAMPION" la "capitolul dat". Link spre comentariu
hILIE Postat Februarie 18, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2010 M-am apucat de construit transformatoarele... Sectiunea transformatorului este de aproximativ 10 cm patrati ,cam la limita dar nu am mai multe tole, sarma din primar folosita este de 0.4 iar in secundar de 0.55. In momentul de fata sunt nelamurit cu nr de spire din primar,pt 2.5 k... conform formulelor pe care le-am gasit (N=0.12*(Ra*Ia/S) ar trebui sa am in jur de 2000 spire.Ca fapt divers tolele sunt recuperate dintr-un transformator de iesire de la amplificator sovietic ce avea o groaza de lampi cu soclul din metal iar sarma din primar era de 0.85. Link spre comentariu
hILIE Postat Martie 2, 2010 Autor Partajează Postat Martie 2, 2010 M-am razgandit si am facut alte transformatoare pentru ca la cata munca este nu are rost sa fac compromisuri.Noile jucarii au 19 cm^2, 3300 spire in primar cu sarma 0.22 (fara email), 0,26 (cu email) iar secundarul din trei infasurari in paralel cu sarma de 0,5. Credeti ca se merita sa leg 3 rezistente ca in schema de mai jos in cazul in care am diferenta de 1 spira, doua intre cele 3 infasurari secundare? Link spre comentariu
gabrielbecheanu Postat Aprilie 15, 2010 Partajează Postat Aprilie 15, 2010 SalutEu nu sunt expert dar din cite am citit un traf de iesire cu primarul si secundarul impartit in mai multe sectiuni si bobinat intercalat are un raspuns mai bun in frecventa, iar cu cit ssectiunea miezului este mai mare un raspuns pe joase mai bun.Succes Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum