Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ASM to HEX

cosmin17

Postări Recomandate

• Răspunsuri 126
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cosmin17

54

• puiu

38

• sho_gun

22

• fratello

2

Top autori în acest subiect

Vizitator Gibson

hey am si io o problema de transformaare din asm in hex...vreau sa programez un pic 16F545 pentru controlul motorului pas cu pasaam sscsris un program in mplab si vreau sa genereze codu hexa in picprog2009problema e ca atunci cand dau build il mplab imi apaar multe erori care nu stiu ce inseamnaaaici e codul: .include "tn15def.inc" .def temp0 = R16 .def temp1 = R17.def temp2 = R18.def temp3 = R19.def temp4 = R20 .equ on_count = 20 .equ off_count = 5 .equ pulse_count = 20 .equ brown_motor = PB2.equ black_motor = PB1.equ yellow_motor = PB0.equ orange_motor = PB3.cseg .org 0 rjmp main pulse_motor: ldi temp0, 0x01 _pm_shift_loop: dec temp3 brmi _pm_shift_loop_done lsl temp0 rjmp _pm_shift_loop_pm_shift_loop_done: mov temp3, temp0 in temp4, PORTB or temp4, temp3 in temp3, PORTB ldi temp0, pulse_count _pm_loop_0: ldi temp1, pulse_count _pm_loop_1: ldi temp2, on_count out PORTB, temp4 _pm_on: dec temp2 brne _pm_on ldi temp2, off_count out PORTB, temp3 _pm_off: dec temp2 brne _pm_off dec temp1 brne _pm_loop_1 dec temp0 brne _pm_loop_0 ret pulse_yellow: ldi temp3, yellow_motor rcall pulse_motor retpulse_black: ldi temp3, black_motor rcall pulse_motor retpulse_brown: ldi temp3, brown_motor rcall pulse_motor retpulse_orange: ldi temp3, orange_motor ; temp3 <- value orange_motor rcall pulse_motor retstep_right: rcall pulse_brown rcall pulse_yellow rcall pulse_black rcall pulse_orange retstep_left: rcall pulse_brown rcall pulse_orange rcall pulse_black rcall pulse_yellow retmain: ldi temp0, 0xFF out OSCCAL, temp0 ldi temp0, 0x0F out DDRB, temp0loop: rcall step_right rcall step_right rcall step_right rcall step_right rcall step_right rcall step_right rcall step_right rcall step_right rcall step_left rcall step_left rcall step_left rcall step_left rcall step_left rcall step_left rcall step_left rcall step_left rjmp loop

Link spre comentariu

problema e ca atunci cand dau build il mplab imi apaar multe erori care nu stiu ce inseamna

Ti-am zis si pe topicul celalalt ca ar fi interesant sa postezi si erorile.

un pic 16F545 .include "tn15def.inc"

Cine e tn15def.inc si ce legatura are cu picul tau?Daca nu stii, posteaza fisierul tn15def.inc/pune un link la sursa proiectului.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări