Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LEGAREA IN PUNTE A UNUI AMPLIFICATOR AUDIO DE 120w

Vizitator SPEEDYMC4YOU

Postări Recomandate

Vizitator SPEEDYMC4YOU

Am realizat amplificatorul si a mers fara sa-l leg in punte chiar foarte bine.L-am pus in punte cu un defazor si s-au ars toti finalii.

Defazorul functioneaza sigur pt ca am mai pus si alt amp. in punte cu el.

Diferenta intre amplificatorul care a mers cu acel defazor si cel care s-a ars este ca cel care merge se alimenteaza la +50V iar cel care s-a ars la +- 40V.

Aici este schema amp cu problema: http://www.audiofanatic.it/Schemi/Tipo/ ... B/120W.jpg

Am gasit pe net schema urmatoare de punere in punte:

[attachment=0]defazor_1.jpg[/attachment]

Eu nu am pus cei doi condensatori pe iesire care se vad in figura.De asta sa se fi ars?

cel cu alimentare simpla simetrica la +50V are in schema lui un astfel de condensator pe iesire,si poate de asta a mers.

Ce rol au acei condensatori din figura de mai sus?

Va multumesc anticipat.

Daca am mai spus si prostii scuze dar sunt undeva la un nivel mediu in electronica.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Relav

2

• remus68

2

• zal

1

• yoo

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Daca fiecare amplificator desenat pe schema (ca un dreptunghi) este format (intern) din 2 amplificatoare in punte (unde se lega o boxa) nu cred ca se mai pot lega in punte inca odata cele 2 amplficatoare. Pune schema unui amplif sa vedem si noi ce este acolo.

Link spre comentariu

Am gasit pe net schema urmatoare de punere in punte:

Nu ar fi trebuit sa fie probleme, chiar fara condensatori pe iesire. Nu ai avut bine reglat offsetul amplificatoarelor si ai avut componenta continua pe iesire, de valoare mare. Trebuie avut in vedere , ca cele doua amplificatoare sa aibe caracteristici identice (amplificare, raspuns in frecventa).
Link spre comentariu

Ce rol au acei condensatori din figura de mai sus?

Schema defazorului, publicata la inceputul anilor 80' in Elektor si Opperman Katalog, era o extensie a amplificatorului Edwin, de 40W, alimentat asimetric si arata modul de cuplare in punte a doua amplificatoare de acel tip. Iesirea spre difuzor, la amplificatoarele alimentate asimetric, se face printr-un condensator legat in serie cu sarccina, care blocheaza trecerea componentei continue - pe linia mediana a etajului final, se gaseste jumatate din tensiunea de alimentare, masurat fata de masa. Ca metoda de protectie, se pot utiliza condensatoare (electrolitice, de mare capacitate) si in cazul amplificatoarelor alimentate simetric, desi nu sint necesare, dar limiteaza inferior, banda de frecvente reprodusa de amplificator.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări