Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV LCD FUJITSU-SIEMENS MYRICA V32-1 model T32134

ANDRASONI LUCIAN

Postări Recomandate

Mi-a venit la reparat acest tv cu sursa defecta, modelul sursei este PSM 192-240 Rev-A A3, am gasit defect un FET de tip P120NF10( sauSTP120NF10), care vreau sa va spun ca data sheet-ul zice ca stie 100V si 120 de Amperi!,acuma nu stiu daca-i trebuie chiar atitia amperi, mi-arfi tare utila macar schema sursei ca sa vad eventuala cauza a defectului daca dispune cineva de asemenea schema ii multumesc anticipat.Cu stima Lucian Cluj -Napoca.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BUGHIU

2

• ANDRASONI LUCIAN

2

• remus68

1

• tititv

1

Top autori în acest subiect

Am pus tranzistor de 50 de amperi si a mers insa ,chiar cu radiator suplimentar se cam incingea. In final l-am rezolvat cu un FET de 85 de amperi si a fost OK. Transformatorul care era comandat de cei doi tranzistori era bobinat cu {vorba unui prieten] sarma de gard.Multumesc pentru ajutor. Lucian Cluj -Napoca.

Link spre comentariu

Cred ca acolo, ceea ce creeaza probleme, nu e curentul limita prin tranzistor ci puterea disipata si racirea eficienta. E stiut faptul ca orice tranzistor, atunci cind se incalzeste, poate disipa o putere din ce in ce mai mica (practic ea tinde spre zero la temperatura limita a capsulei). Se poate consulta foaia de catalog a tranzistorului si se poate incerca o racire mai eficienta, prin montarea pe un radiator mai mare (chiar prin mutarea componentei in afara pcb si realizarea conexiunilor cu sirma izolata).

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări