ANDRASONI LUCIAN Postat Februarie 11, 2010 Partajează Postat Februarie 11, 2010 Mi-a venit la reparat acest tv cu sursa defecta, modelul sursei este PSM 192-240 Rev-A A3, am gasit defect un FET de tip P120NF10( sauSTP120NF10), care vreau sa va spun ca data sheet-ul zice ca stie 100V si 120 de Amperi!,acuma nu stiu daca-i trebuie chiar atitia amperi, mi-arfi tare utila macar schema sursei ca sa vad eventuala cauza a defectului daca dispune cineva de asemenea schema ii multumesc anticipat.Cu stima Lucian Cluj -Napoca. Link spre comentariu
BUGHIU Postat Februarie 14, 2010 Partajează Postat Februarie 14, 2010 Foarte curios:120amperi,dar ce consum grozav trebuie sa tina in spate sursa respectiva?ca la amperajul asta sudezi linistit Link spre comentariu
BUGHIU Postat Februarie 14, 2010 Partajează Postat Februarie 14, 2010 Revin cu ideea:pune-i un fet<>la vreo 45-55amperi sa vezi merge sau nu! Link spre comentariu
ANDRASONI LUCIAN Postat Februarie 14, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2010 Am pus tranzistor de 50 de amperi si a mers insa ,chiar cu radiator suplimentar se cam incingea. In final l-am rezolvat cu un FET de 85 de amperi si a fost OK. Transformatorul care era comandat de cei doi tranzistori era bobinat cu {vorba unui prieten] sarma de gard.Multumesc pentru ajutor. Lucian Cluj -Napoca. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 14, 2010 Partajează Postat Februarie 14, 2010 Cred ca acolo, ceea ce creeaza probleme, nu e curentul limita prin tranzistor ci puterea disipata si racirea eficienta. E stiut faptul ca orice tranzistor, atunci cind se incalzeste, poate disipa o putere din ce in ce mai mica (practic ea tinde spre zero la temperatura limita a capsulei). Se poate consulta foaia de catalog a tranzistorului si se poate incerca o racire mai eficienta, prin montarea pe un radiator mai mare (chiar prin mutarea componentei in afara pcb si realizarea conexiunilor cu sirma izolata). Link spre comentariu
tititv Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 daca ma poate ajuta cineva cu schema pentru un tv lcd fujitsu siemens myrica v27-1 model: t27oo4. are un circuit stabilizator pe care scrie 1501 0445il. nu stiu cum sa-l masor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum