Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxe cu HP-15W

Vizitator LAdy

Postări Recomandate

Boxa prezentata de NeXuS_3 are volumul cam mic eu as fi marit volumul. Este o boxa inchisa asa ca nu trebuieste sa fie proictata cu cit volumul e mai mare cu atit mai bine.

incinta aceea nu avea nevoie sa coboare atat de mult in frecventa , un F3 de 50 de Hz este suficient in sound reinforcement :wink: F3-ul se poate cobora pana in jur de 40 de Hz prin marirea adancimii incintei (cresterea volumului) si modificarea frecventei de acordajP.S.Tin sa precizez ca incinta din poza a fost construita prima data de catre DJ. DNA. si a fost testata pe un amplificator de 2x1100W RMS, fara probleme la puterea maxima :wink:
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea Bartic

12

• adi_0106

8

• radue

6

• Sharky

1

Top autori în acest subiect

Va rog sa ma corectati daca gresesc undeva.Eu m-am gandit asa:Boxa= 1500x500 si 450 adancime, Incepand de jos: 2 tuburi bass reflex de fi 100 in colturii; doua difuri de 15"; o medie de 20cm diametru si doua inalte (tot in colturi)Practic inaltimea boxei (pt. dif de 15") va fi cam de 1150 datorita peretelui despartitor (montat pe diagonala vazut din profil) iar deasupra medile cu inaltele.Vreau ca boxele sa arate si sa se auda bine.(pt camera in primu' rand)

daca tot vrei neaprat sa cobori frecventa superioara de taiere a bass-ului, inlocuieste mai bine difuzorul de medii si tweeter-ul cu un driver Selenium D210Ti + un horn pe masura.rezultatul va fi o incinta mai compacta, mai galagioasa si cu un filtru mult mai usor de proiectat si executat.Constructia filtrului iti va da multe batai de cap la varianta pe 3 cai, crede-ma :wink:
Link spre comentariu
Vizitator Vasile

In incinta de 120l ( pt hp-15W) si acordata parca la 45 Hz ai avea un F3 de 44.32 HzPt dif vb cu NeXuS_3 sau cu DJ DNA

sAU DACA ESTE DIN BUCURESTI POATE SA VINA SA LE IA DE LA MINE :lol:
Link spre comentariu
Vizitator Vasile

Tipul a specificat ca e din Brasov, de aia i-am recomandat pe ceilalti :d Fii sigur ca daca era din Bucuresti te recomandam pe tine 8)

De unde era sa stiu de unde este....Daca as sta sa citesc tot forumul si sa mai fac ceva curat pe aici nu cred ca mi-ar ajunge timpul :lol:
Link spre comentariu
Vizitator LAdy

Dupa calculele mele, Boxa (pt. cele 2 HP-uri) are un vol. de 214l.

Ce parere aveti de proiect? Ce inbunatatiri i-as mai putea aduce?

Posted Image

Multumesc pt. ajutor.

Link spre comentariu

Proiectul pare bunParerea mea ( dupa ce am simulat ) este ca ar trebui sa faci 4 tuburi cu diam de 100 mm si lungimea de 88 mm.Astfel ai un F3 de aproximativ43 Hz ; deci daca fol boxa pt a asculta muzica nu va prea simti lipsa suburilor.Pt medii ar trebui sa faci rost de un dif cu SPL mai mare ca sa ai o oarecare liniaritate ( adica sa nu se auda inalte si bas, fara medii ).Pt inalte cred ca ar fi de ajuns una singura.

Link spre comentariu

Posted Image

1. ce e cu cota aia de 15 de pe peretele din spate ?? :shock: e cumva grosimea unei placi de PAL/MDF ??? si acolo sunt puse 2 ??

2. ce e acolo unde scrie 1 buc ??

Link spre comentariu

1. Presupun ca decupajul pentru conector boxa

daca te uiti atent la capetele liniilor de cota vei vedea ca una este pe o parte si cealalta este pe cealalta parte a peretelui - si cred ca e asa cum zic eu - arata grosimea placii de PAL/MDF sau ce se foloseste acolo parerea mea este ca la un asemenea proiect nu se poate folosi material asa de subtire - este nevoie de cel putin 20 mm pt pereti si cam 30 mm pt peretele din spate

2. Cred ca portul de bass reflex

dar cate porturi sunt pana la urma ??? se mai vad 2 in fata jos :? sa mai fie inca doua in spate sus ?? :shock:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări