Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxe cu HP-15W

Vizitator LAdy

Postări Recomandate

Vizitator LAdy

Din cate am inteles HP-15W este un difuzor foarte bun, raport pret/performanta.

M-am hotarat sa-mi fac si eu o pereche de boxe cu acest difuzor (doua HP-uri + medii si inalte intr-o boxa).

1 - Cam ce volum trebe pt. o boxa cu aceste difuzoare :?: (vreau sa se auda basul bine si sa fie si cat mai mica boxa, pe la 45hz banuiesc)

2 - Sunt din Brasov, de unde pot cumpara dif-urile si cat m-ar costa :?:

M-am gandit bine :?:: Boxele o sa le pun in camera si ma gandesc sa le fac pana in 2M inaltime.

Astept cu ne-rabdare sfaturile voastre

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea Bartic

12

• adi_0106

8

• radue

6

• Sharky

1

Top autori în acest subiect

2 M inaltime ??? :shock: :shock: pai daca le faci din PAL de 18 mm (minim) le plimbi cu macarauapoate nu stii dar hp-15W are 15" adica 380 mm in diametru, si daca mai faci si o incinta de 2 m ........... trebuie sa iti faci rost si de macara :d HP-15W merge bine intr-o incinta bass-reflex de 99.5 litri (550 X 500 X 450 mm) cu Fb = 40 hz si F3 = 37,35 hz - cu doua porturi de bass-reflexproiect facut de Nexus_3 :wink: BAFTA !!!

Link spre comentariu

Te-au suparat vecinii? :lol: Cred ca o alegere mai buna ar fi un dif de 18"+medii+inalte.Sau daca vrei boxa mica cuplezi 2 de 15" izobaric, vezi ca e un proiect dinasta gata facut pe undeva pe forum..mi se pare ca e facut de kappa.Daca nu iti convine forma poti sa o schimbi fara probleme, numai sa vezi ca volumele sa ramana aceleasi.

Link spre comentariu

Din cate am inteles HP-15W este un difuzor foarte bun, raport pret/performanta.

M-am hotarat sa-mi fac si eu o pereche de boxe cu acest difuzor (doua HP-uri + medii si inalte intr-o boxa).

1 - Cam ce volum trebe pt. o boxa cu aceste difuzoare :?: (vreau sa se auda basul bine si sa fie si cat mai mica boxa, pe la 45hz banuiesc)

2 - Sunt din Brasov, de unde pot cumpara dif-urile si cat m-ar costa :?:

M-am gandit bine :?:: Boxele o sa le pun in camera si ma gandesc sa le fac pana in 2M inaltime.

Astept cu ne-rabdare sfaturile voastre

Recomandarea mea

Boxa pe 2 cai cu HP15W si PHT 405 (nu este nevoie de medii deoarece HP15W urca foarte bine in frecventa - vezi detaliile tehnice http://www.p-audio.co.uk)

hpdublu.jpg :wink:

difuzoare necesare 2xhp15W si 2x PHt405

Link spre comentariu
Vizitator LAdy

Va rog sa ma corectati daca gresesc undeva.Eu m-am gandit asa:Boxa= 1500x500 si 450 adancime, Incepand de jos: 2 tuburi bass reflex de fi 100 in colturii; doua difuri de 15"; o medie de 20cm diametru si doua inalte (tot in colturi)Practic inaltimea boxei (pt. dif de 15") va fi cam de 1150 datorita peretelui despartitor (montat pe diagonala vazut din profil) iar deasupra medile cu inaltele.Vreau ca boxele sa arate si sa se auda bine.(pt camera in primu' rand)

Link spre comentariu
Vizitator balog

Boxa prezentata de NeXuS_3 are volumul cam mic eu as fi marit volumul. Este o boxa inchisa asa ca nu trebuieste sa fie proictata cu cit volumul e mai mare cu atit mai bine.

Link spre comentariu

Va rog sa ma corectati daca gresesc undeva.Eu m-am gandit asa:Boxa= 1500x500 si 450 adancime, Incepand de jos: 2 tuburi bass reflex de fi 100 in colturii; doua difuri de 15"; o medie de 20cm diametru si doua inalte (tot in colturi)Practic inaltimea boxei (pt. dif de 15") va fi cam de 1150 datorita peretelui despartitor (montat pe diagonala vazut din profil) iar deasupra medile cu inaltele.Vreau ca boxele sa arate si sa se auda bine.(pt camera in primu' rand)

din ceea ce zici tu - cele 2 ha15W-uri vor avea de "impartit" un volum de aproximativ 250 L ceea ce e bine (poate chiar prea mult) dar nu stiu cum se vor intelege la impartirea porturilor bass-reflex :( acestea fiind insuficient de mari ca sa poata scoate debitul de aer creat am sa ma joc mai tarziu cu basssssssbocs (i-am dat numele asta din motive de licenta - cei mai vechi pe forum stiu care e povestea) si sa vad cam ce iese BAFTA !!!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări