costilx Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 Buna am si eu o nelamurire diodele zener care au un anumit voltaj,4,6v, 10v, 18v,30v,etc dece nas folosi 1n4148 care are 100v sau e diferenta ca nu e dioda zener.Trebuie respecta daca ati cere sa pui o dioda zener de anumit voltaj ,dece daca da. Link spre comentariu
djlove Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 Incearca la sectiunea incepatorilor cu astfel de intrebari, in nici un caz aici. Link spre comentariu
costilx Postat Februarie 9, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2010 Nu te supara pe mine acum ca nu stiu acest lucru, am mai specificat ca nu stiu totul in electronica sunt multe formule pe care nu le stiu dar asta nu inseamna ca nu stiu nimic,doar asa se invata pas cu pas,iar la incepatori spune asa doar cei ce nu stiu nimic nici-o boaba sau ma insel eu.As zice ca m-as incadra la sectiunea avansati sau ceva de genul.Multumesc de intelegere. Link spre comentariu
Rabulea Sergiu Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 Nu te supara pe mine acum ca nu stiu acest lucru, am mai specificat ca nu stiu totul in electronica sunt multe formule pe care nu le stiu dar asta nu inseamna ca nu stiu nimic,doar asa se invata pas cu pas,iar la incepatori spune asa doar cei ce nu stiu nimic nici-o boaba sau ma insel eu.As zice ca m-as incadra la sectiunea avansati sau ceva de genul.Multumesc de intelegere. Nu se supara nimeni, deocamdata, dar intrebarea pusa de tine este una de incepatori. Si ca sa-ti raspund la intrebare: Diodele zenner functioneaza in alt regim fata de diodele redresoare normale. Ele (diodele zenner) functioneaza in regim de polarizare inversa (anodul la - si katodul la +) si au proprietatea de a avea o cadere constanta de tensiune pe ele. am si eu o nelamurire diodele zener care au un anumit voltaj,4,6v, 10v, 18v,30v,etc Acel voltaj al diodelor zenner este caderea de tensiune pe dioda zenner in regim de polarizare inversa, care este folosit in stabilizarea anumitor tensiuni. dece nas folosi 1n4148 care are 100v sau e diferenta ca nu e dioda zener Pentru ca diodele 1N4148 nu sunt construite pentru a functiona in regim de polarizare inversa. Acei 100V este tensiune maxima la care rezista jonctiunea diodei. Daca n-ai inteles destul ,intreaba, dar la sectiunea potrivita. Link spre comentariu
costilx Postat Februarie 9, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2010 Perfecta dreptate am inteles foarte bine,stiam ceva vag dar acum e limpede,multumesc foarte mult. Link spre comentariu
ROBEERT Postat Februarie 10, 2010 Partajează Postat Februarie 10, 2010 Incearca la sectiunea incepatorilor cu astfel de intrebari, in nici un caz aici. Dar aici unde suntem? Nu cumva la incepatori??? Link spre comentariu
Rabulea Sergiu Postat Februarie 10, 2010 Partajează Postat Februarie 10, 2010 Din cate imi aduc aminte @costilx a deschis acest topic la sectiunea amplificatoare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum