mihaikorg Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 salutare,a lucrat cineva cu acest driver RCF ND1411-M ? as vrea sa-l folosesc in combinatie cu difuzoare rcf l12/854 K pentru sateliti . sau daca aveti idee de alte drivere cam la 50 de euro . spre exemplu selenium d220ti? Link spre comentariu
mihaikorg Postat Februarie 9, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2010 sau rcf N 270 ??? Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 10, 2010 Partajează Postat Februarie 10, 2010 RCF ND1411-M Este exceptional ! are SPL cat china de mare si suna catifelat si trebuie taiat cu 18 dB/octava de la 3.5Khz ca sa scape intreg obligatoriu pui pe intrarea filtrului de inalte un bec de far de Dacia de 55W+45W cu amindoua fazele inseriate ( ca sa tina echivalentul la 24V ) de ce , nu intreba , incearca si vei avea o surpriza placuta ! Nu uita si de atenuator de 6 dB pe iesire , ca sa se potriveasca ca SPL cu diful de joase ( oricar ar fi el ) . Mult succes ! Link spre comentariu
mihaikorg Postat Februarie 10, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2010 MULTUMESC MUUULT:d IN SFARSIT O VESTE SUPER!SANATATE! Link spre comentariu
mihaikorg Postat Februarie 10, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2010 Apropo, avand in vedere ca difuzorul meu de joase urca pana la 3000 maxim si driverul il tai la 3500 nu va fi o lipsa de frecvente?Nu ma prea pricep, eu le voi folosi ca sateliti impreuna ku 2 fbt maxx 6 si basi in kurand:D multumesc! Link spre comentariu
radue Postat Februarie 10, 2010 Partajează Postat Februarie 10, 2010 Scrie corect in limba romana, fara expresii de messenger ( k ala e foarte deranajant ) ! Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 10, 2010 Partajează Postat Februarie 10, 2010 mie dupa grafic mi se pare un driver de slabut: http://www.lautsprechershop.de/pdf/rcf/nd1411m.pdf In rest n-am idee cum suna, nu l-am ascultat, s-ar putea chiar sa sune f placut cu un filtru adecvat. Eu l-as taia mai sus de 3.5k, pe la 6-7k cu 12dB/oct cu Q mic, sa coboare mai lin. Sub 2-3k nu ar trebui folosit, dupa parerea mea. Probabil ca va trebui sa folosesti si un notch in zona 1-2k. Pe impendata vad niste rezonante in zona aia si s-ar putea sa sune mai bine cu ele atenuate bine in caz ca vrei sa il faci sa cante asa jos. Ca atenuare nu folosi un simplu Lpad. Ai putea sa folosesti intentionat rezistente mai mari, gen 10ohmi paralel pe driver si 5.6 ohmi serie, si peste rezistenta serie pui un cond de 2u. ASta iti va da aproximativ 3dB atenuare, dar de pe la 8-9k inaltele vor fi lasate mai pe liber. Pe la 20kHz vei avea vreo 3dB in plus fata de 10k, ceea ce e destul de ok. Pentru difuzor de 12" as strange bani de un driver de 1.5" sau 1" mai zdravan, daca vrei calitate. Ar merge si asta, dar nu e cine stie ce. Nu o sa il poti cobora destul de jos incat sa se imbine cum se cade cu un bas de 12". Link spre comentariu
mihaikorg Postat Februarie 10, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2010 ok, sa vedem cum fac rost de bani;)) multumesc Link spre comentariu
mihaikorg Postat Februarie 11, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2010 Acum vine alta intrebare... ce inseamna ''Equivalent Cas air load 58 liters'' ? nu volumul pt. incinta? pentru ca dupa niste calcule am obitnut incinta cam tot pe 58 de litri. (app. incinta vreausa fie un fel de copie dupa dynacord fx 120,pe care am calculat-o si are tot 58 de litri si la difuzor aproape aceleasi caracteristici atat ca putere cat si frecventa ) si mai ales ca daca o fac la 40 cum a zis altcineva practic nici nu are loc driverul cu hornul datorita adancimii prea mici si anume 25 cm. multumesc! Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 11, 2010 Partajează Postat Februarie 11, 2010 Este folosit chiar de RCF in Line Array produs de ei cu sigla RCF si este cel mai mic driver de 1^ din clasa de calitate pro ( nu este entry level !) , dar din pacate doar in solutia tehnica pe trei cai da rezultate , poate vei avea in vedere vreodata asa ceva...... Link spre comentariu
mihaikorg Postat Februarie 11, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2010 pei la 3 cai ar trebui ca difu meus a devina bas. ori el este de bas-medii...nu coboara ... asta ar fi o problema..iar a doua exista vreun dif de medii foarte ieftin dar care sea mearga ft bine in ce am eu asha in cat sa merite mai mult decat daca luam unu driver de 350 ron? Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 11, 2010 Partajează Postat Februarie 11, 2010 Ca medie de buna calitate iti recomand ALPHA 6 pe 8 ohmi , de la Eminence , dar in aplicatia dorita de tine , poti monta 2 dif de medii in serie pe boxa , sa nu te sperie ca rezulta 16 ohmi , are SPL-ul mai mare , inghite putere mai mare si daca le dispui pe verticala o sa ai si dispersia mai buna si bate la distanta vocea , costa cam 30 Euro bucata , si iti trebuie 4 buc , dar o sa ai voce adevarata ! Link spre comentariu
CBI Postat Februarie 11, 2010 Partajează Postat Februarie 11, 2010 asta daca era initiat in ale domeniului,dar cum este incepator cea mai buna cale de urmat ar fi un driver mai potent care se coboare mai bine,diful ala de 12" nu are cum sa urce pana la 3khz,1,8-2k cel mult ar fi o frecv de taiere mai adecvata pt ambele 3 cai,poate si cu 2 medii pt un incepator sunt sanse sigure de 'medii bune' Driverul ala daca va fi folosit pe 2 cai cu cel de 12" nu cred ca va rezista prea mult,ori va tipa ca dracii M-am uitat si eu peste datele de catalog si woferul merge f bine in 60L acordat la 70hz.Nu o sa scoti joase prea multe cu el asta e clar,chiar si cu 80L@65hz,care ar fi cam cea mai mare cutie unde groupdelayul este inca bun Link spre comentariu
mihaikorg Postat Februarie 11, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2010 pai cum se merita mai bine, sa iau un driver rcf n350 sau nd350 sau sa iau un driver nd1411 si o medie eminence apha 6 a ?k la pret tot acolo ajung . Link spre comentariu
mihaikorg Postat Februarie 13, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2010 da chiar nu-mi raspunde nimeni:(((( ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum