Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare amplificator 2 X 250W

Postări Recomandate

Salut!Mai nou mi-am facut 2 amplificatoare mono de 250 W fiecare (cel putin asa scrie in conex de unde am luat schema). Fiecare are cate 2 TDA 7294 in punte... In connex zice ca scoate 250 W, desi multi mi-au zis ca e scoate de fapt 170 W..... Pana la urma cum trebuie alimentate 2 din astea.... un transformator de 2 X 25 V 400 W ar fi de ajuns, care la un magazin de aici e 1 000 000.... se gaseste si mai ieftin sau trebuie un traf mai puternic?mersi....!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

In connex zice ca scoate 250 W, desi multi mi-au zis ca e scoate de fapt 170 W.....

poate vrei sa zici 170 cu distorsiuni enorme.. fara distorsiuni foarte mari nu treci de 120W...si eu as recomanda de 400VA nu de 300... 300 e prea putin.. pt ca alea disipa multa caldura.. ..din datasheet reiese ca ele disipa peste 30W (sau 40,depinde la cati V il pui si ce sarcina) pt fiecare integrat..deci 120W se duc pe calcura minim.. mai raman maxim 90 pt fiecare canal.. si nu o sa scoti nici atata pt ca tensiunea in sarcina o sa mai scada.....
Link spre comentariu

ma rog,ceva peste 100.....sare de la 250 cat zic eu pt ca: acolo W aia sunt muzicali , sau chiar peak.. nu stiu la care s-au referit acolo... si sunt CU distorsiuni foarte mari, adica parca 10%...eu ma refer la W reali, adica mai bine spus "puterea de iesire in regim continu RMS", care este ceva mai mica decat puterea RMS, deoarece asta e pe timp indelungat, puterea RMS simplu, e pe un timp mai scutr..oricum sunt apropiate ca valori...si m-am referit atunci cand distorsiunile la iesire sunt mai mici de 0.3-0.5% in general puterea muzicala e cam de 1.4-1.6 ori puterea RMS, iar puterea peak e FIX dublu din puterea RMS

Link spre comentariu

pt. trafuri vezi si la : http://www.rockna-line.com/toroids.htm - daca or mai fi valabile preturile, sau la http://www.petra-toroid.ro/.

randamentul unui traf e cam de 75%, hai 80% daca e toroidal.

randamentul unui amplif. cl B e de 75%. deci la un 7294 ar fi ideal un traf de 120W. la 4 buc => 500W. tinand seama ca oricum sunt niste integrate mediocre, si ca oricum n-ai sa prea simti diferenta , merge si unul de 400W.

CSL, sa stii ca ce auzi tu ca distorsiuni f. mari sunt cu adevarat mari :d , adica MULT peste 10%. de obicei 30-50 si chiar 100%.

jucaria aia in punte da intradevar vreo 120W/8ohm cu 0,3-1%

naminator2003, trebuie sa itelegi ca e greu de precizazt distorsiunile dupa ureche sau dupa grafice, daca te uiti pe datasheet ai sa vezi cum la un moment dat acestea urca brusc, si nici cu lupa n-ai sa poti spune unde se intersecteaza exact puterea cu distorsiunile :d

la orice montaj in punte, puterea creste teoretic de 4 ori (cf. calculelor), practic, nu prea poti sa o lasi mai mare de 2 ori, ca mai mult ca sigur se ard montajele.

si cum un TDA 7294 scoate 60W/8ohm la +/- 25V-28V, baietii de la marketing au scris si ei maximul pt. care nu puteau fi acuzati ca e o minciuna sfruntata :evil: . dar de fapt e peak, asa cum a scris csl.

vezi ca o problema mare o reprezinta racirea - sa nu te iei dupa unele poze cu un radiator micut de procesor pt. un integrat. iti trebuie racire sanatoasa. cea mai mare putere disipata e pe la jumatate din puterea utila, nu la maxim.

doua module in punte eu l-as alimenta cu doua punti redresoare (cate una pe fiecare ramura, + si -) si 4x10.000uF/50-63V + 2x0,1uF/100V placheta. eventual un mic bleeder (o rezistenta de 2,7-3,3k/1W in paralel cu condensatoarele).

si sirme grosute pe alimentare si iesire. sigurante ... hmm, de obicei functioneaza ca indicator ca s-a ars integratul. glumesc, pune si sigurante.

Link spre comentariu
Vizitator TheOne

ma rog,ceva peste 100.....sare de la 250 cat zic eu pt ca: acolo W aia sunt muzicali , sau chiar peak.. nu stiu la care s-au referit acolo... si sunt CU distorsiuni foarte mari, adica parca 10%...eu ma refer la W reali, adica mai bine spus "puterea de iesire in regim continu RMS", care este ceva mai mica decat puterea RMS, deoarece asta e pe timp indelungat, puterea RMS simplu, e pe un timp mai scutr..oricum sunt apropiate ca valori...si m-am referit atunci cand distorsiunile la iesire sunt mai mici de 0.3-0.5% in general puterea muzicala e cam de 1.4-1.6 ori puterea RMS, iar puterea peak e FIX dublu din puterea RMS

iti dai seama ce prostii ai mai spus ??? :shock: erai beat sau ce ?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări