Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PIC16F628A - sa nu aiba rezolvare? cer ajutor

Mix

Postări Recomandate

salut. am programat un PIC16F628A cu incarcatorul bobtech. a mers ledurile clipesc. am luat un cod sa il probez, insa nenea asta asta care a facut tutorialul a dezactivat mclr si a activat oscilatorul intern. acum nu mai pot sa il programez de niciun fel. cand ii dau erase, write, read... orice comanda nu face decat sa aprinda toate porturile, apoi microcontrolerul isi vede de treaba lui. am folosit toate softurile de programare posibile. cine ma poate ajuta sa sterg pic-ul? :cry:

codul este acesta:

;Tutorial 1.2 - Nigel Goodwin 2002

LIST	p=16F628		;tell assembler what chip we are using	include "P16F628.inc"		;include the defaults for the chip	__config 0x3D18			;sets the configuration settings (oscillator type etc.)	cblock 	0x20 			;start of general purpose registers		count1 			;used in delay routine		counta 			;used in delay routine 		countb 			;used in delay routine	endc		org	0x0000			;org sets the origin, 0x0000 for the 16F628,					;this is where the program starts running		movlw	0x07	movwf	CMCON			;turn comparators off (make it like a 16F84)   	bsf 	STATUS,		RP0	;select bank 1   	movlw 	b'00000000'		;set PortB all outputs   	movwf 	TRISB	movwf	TRISA			;set PortA all outputs	bcf	STATUS,		RP0	;select bank 0Loop		movlw	0xff	movwf	PORTA			;set all bits on	movwf	PORTB	nop				;the nop's make up the time taken by the goto	nop				;giving a square wave output	call	Delay			;this waits for a while!	movlw	0x00	movwf	PORTA	movwf	PORTB			;set all bits off	call	Delay	goto	Loop			;go back and do it againDelay	movlw	d'250'			;delay 250 ms (4 MHz clock)	movwf	count1d1	movlw	0xC7	movwf	counta	movlw	0x01	movwf	countbDelay_0	decfsz	counta, f	goto	$+2	decfsz	countb, f	goto	Delay_0	decfsz	count1	,f	goto	d1	retlw	0x00	end
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mix

2

• sofian

1

• puiu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

la pic nu exista posibilitatea de a nu mai putea sa programezi daca activezi ceva gresitdai erase si este ca nouproblema poate fi de la programator care nu merge mereu si pe toate PC-urile

Link spre comentariu

caz rezolvat. am mai pus un tranzistor cateva rezistente si o dioda si pe Vdd... sa ii dea alimentarea odata cu Vpp. cand vreau sa programez tin apasat butonul. cand il las liber imi alimenteaza circuitul cu 5v...ca soft am folosit winpic800. mi se pare cel mai bun. numai ca dupa ce il folosesc si il inchid daca il deschid imi spune ca nu gaseste driverul ala al lui "win800.sys" dau add hardware dupa ce il sterg din device manager si apoi restart ca sa functioneze :nas:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări