Mix Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 salut. am programat un PIC16F628A cu incarcatorul bobtech. a mers ledurile clipesc. am luat un cod sa il probez, insa nenea asta asta care a facut tutorialul a dezactivat mclr si a activat oscilatorul intern. acum nu mai pot sa il programez de niciun fel. cand ii dau erase, write, read... orice comanda nu face decat sa aprinda toate porturile, apoi microcontrolerul isi vede de treaba lui. am folosit toate softurile de programare posibile. cine ma poate ajuta sa sterg pic-ul? :cry: codul este acesta: ;Tutorial 1.2 - Nigel Goodwin 2002 LIST p=16F628 ;tell assembler what chip we are using include "P16F628.inc" ;include the defaults for the chip __config 0x3D18 ;sets the configuration settings (oscillator type etc.) cblock 0x20 ;start of general purpose registers count1 ;used in delay routine counta ;used in delay routine countb ;used in delay routine endc org 0x0000 ;org sets the origin, 0x0000 for the 16F628, ;this is where the program starts running movlw 0x07 movwf CMCON ;turn comparators off (make it like a 16F84) bsf STATUS, RP0 ;select bank 1 movlw b'00000000' ;set PortB all outputs movwf TRISB movwf TRISA ;set PortA all outputs bcf STATUS, RP0 ;select bank 0Loop movlw 0xff movwf PORTA ;set all bits on movwf PORTB nop ;the nop's make up the time taken by the goto nop ;giving a square wave output call Delay ;this waits for a while! movlw 0x00 movwf PORTA movwf PORTB ;set all bits off call Delay goto Loop ;go back and do it againDelay movlw d'250' ;delay 250 ms (4 MHz clock) movwf count1d1 movlw 0xC7 movwf counta movlw 0x01 movwf countbDelay_0 decfsz counta, f goto $+2 decfsz countb, f goto Delay_0 decfsz count1 ,f goto d1 retlw 0x00 end Link spre comentariu
puiu Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 Cu ce program ai incercat sa-l stergi si cu ce programator? Link spre comentariu
sofian Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 la pic nu exista posibilitatea de a nu mai putea sa programezi daca activezi ceva gresitdai erase si este ca nouproblema poate fi de la programator care nu merge mereu si pe toate PC-urile Link spre comentariu
Mix Postat Februarie 9, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2010 caz rezolvat. am mai pus un tranzistor cateva rezistente si o dioda si pe Vdd... sa ii dea alimentarea odata cu Vpp. cand vreau sa programez tin apasat butonul. cand il las liber imi alimenteaza circuitul cu 5v...ca soft am folosit winpic800. mi se pare cel mai bun. numai ca dupa ce il folosesc si il inchid daca il deschid imi spune ca nu gaseste driverul ala al lui "win800.sys" dau add hardware dupa ce il sterg din device manager si apoi restart ca sa functioneze Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum