tim_matrix Postat Martie 10, 2010 Autor Partajează Postat Martie 10, 2010 blazeu@ daca spui ca ai citit tu te cred ,insa nu este logic. Eu spun din experienta nu din auzite. Deci mai completez ,acest generator de care am vb are 500w si incarca nu pe 12V ci pe 24V(amperi maxim 20-30AH la varf) am prelungit si cablul mai mult de 30-40 de metri cu fir de cupru 2x6mm2 si nu este asa scump costa 2lei ml(copex subteran). Bateriile minim 150Ah24 V au aproximativ 2,5 KW autonomie ,deci pe invertorul existent de 500Wh putere la incarcare de 50 % si tot ar duce 10 ore fara intrerupere consumatorii casnici. (cam 250wh este consumul casnic mediu) in cazul nostru puterea pe sarcina nu mai mare de 500W/700W la varf.Pai cum sa urci un generator pe un stalp de 30 de metri? Acolo sunt alti curenti de aer stiu ,dar nu se face asa din auzite,pot sa zic sa inalti cu 2 m maxim dar nu mai mult deoarece are 4 corzi de sustinere ...si nu se ridica chiar asa usor,eu am folosit un scripete. Daca ar vrea cineva un stalp de 30 de metrii mi-ar trebui o macara sau 2 cum vezi pe discovery! Link spre comentariu
tim_matrix Postat Martie 10, 2010 Autor Partajează Postat Martie 10, 2010 Pe viitor voi aduce si generatoare eoliene conectate la retea .Acestea nu au nevoie de baterii. Dar nu strica totusi sa ai si un backup in caz de intreruperi de retea. Link spre comentariu
Vizitator marius_vfp Postat Martie 10, 2010 Partajează Postat Martie 10, 2010 suna interesat chiar foarte interesant , eoliene conectate la retzea , poate detaliezi totusi sa nu malasi cu gura cascata , bun , am citit tot de mai sus se pare ca avetzi amandoi dreptate , si nu va mai tachinatzi , totusi mie mise pare cam mica distantza de sol 6 m pentru o elice cu pale de 2 2,5m am vazut si alte generatoare eoliene de 0,5kw la ianltzimimai mari circa 12,15m , dar sa lasam astea totusi cineva spunea maisus ca un grup electrogen ar fi mult mai bun decat tot , hai sa scotocim oarecum pe youtube si alte variante de a alimenta un grup electrogen , eu gasisem ceva mai dedemult un sistem care se alimenta cu maretie lemnoasa ,era un generazor de gaz , ca si centralele termice pe gazeificare , ei faza carei lemnul dupa cum bine se stie arde in 2 etape combustie si post combustie , un astfel de sistem separa cele doua etape ale arderii lemnului ,si post combustia sub forma de gaz este arsa in orice tip de motor fie el otto sau diesel astfel se pot alimenta multe dintre generatoarele electrice , sau fabricat unele generatoare special pentru acest sistem ,in america categoric , alt generator am vozut modificat doar pentru gpl , dar cu un generator diesel se pote folosi fara indoiala gazeificarea lemnului , cel pe benzina e putzin mai pretentzios, va rog chiar mult sa cautatzi pe youtube " syn gaz " sau wood tractor, sau altceva legat de generaor lemn , cum va vine , si astept comentarii , faza cu consumul de apa o postez acusica Pe viitor voi aduce si generatoare eoliene conectate la retea .Acestea nu au nevoie de baterii. Dar nu strica totusi sa ai si un backup in caz de intreruperi de retea. Link spre comentariu
tim_matrix Postat Martie 10, 2010 Autor Partajează Postat Martie 10, 2010 marius@,ce sa spun referitor la generatorul pe lemne....sau mai bine vorbim de chestii concrete realizabile nu din auzite sau povestite. Grupul electrogen diesel sau pe benzina nu este o optiune de alimentare nicidecum,este o idee gresit inteleasa ,sa discutat acest fapt la alte postari. Iar despre livrarea energiei electrice eolian sau solar in retea este simplu. Important este sa vrei. Asa cu informatii despre pot sa dau daca se intreaba corect.Schemele de conectare la retea pentru livrarea surplusului de energie dupa caz se fac cu toate avizele necesare conform legilor ee. Link spre comentariu
gcom61 Postat Martie 10, 2010 Partajează Postat Martie 10, 2010 Pe viitor voi aduce si generatoare eoliene conectate la retea .Acestea nu au nevoie de baterii. Dar nu strica totusi sa ai si un backup in caz de intreruperi de retea.Observ ca esti din Bucuresti. Poate ne spui de ce eoliana de la Adunatii Copaceni nu functioneaza de cativa ani. Nu este asa usor sa introduci energie in sistemul national,mai ales cu eoliene a carei sursa de energie este vantul,pe care nu se poate pune baza. Orice incarcare cu energie in sistem fara a fi consumatori duce inevitabil la oprirea unor grupuri hidro(ar fi regula),pt. ca ele pot [intra] mai usor in paralel (cu sistemul).Este posibil totusi ,ca in cazul puterilor mici,sa se accepte(legislativ vorbind si nu tehnic) montarea de contoare speciale care sa inregistreze atat energia produsa cat si cea consumata,aceasta ducand numai la o reducere de cheltuieli pt. detinatorul de eoliana. Link spre comentariu
tim_matrix Postat Martie 10, 2010 Autor Partajează Postat Martie 10, 2010 Nu stiu de ce nu functioneaza eoliana din Adunatii Copaceni,nu am vazuto. O fi de 5kwh probabil,si in zona asta daca ai 10-15 zile de vant/an.Daca este de dimensiuni mari pleaca la vant mai mare 4-5m/s. sau posibil sa fie defecta nu stiu.Eu am montat in zone spre Constanta,Ovidiu,etc...prin zona litoralului este vant din plin,se merita.In cazul celor energiilor SRE conectate la retea doar surplusul este livrat .Procedura se va aplica in curand doar de firme specializate,si nu sunt multe chiar daca multi vor povesti despre acest lucru. Link spre comentariu
gcom61 Postat Martie 11, 2010 Partajează Postat Martie 11, 2010 Cea din Adunatii Copaceni are in jur de 40m inaltime,elice cu 3 pale si diametrul peste 10-15 m,exact modelul care tot se da la tv de la fermele eoliene din Olanda.De altfel chiar din Olanda este importata,insa nu a obtinut licenta de productie de cativa ani.Mai nou am observat ca 2 varfuri ale palelor sunt demontate. Link spre comentariu
tim_matrix Postat Martie 11, 2010 Autor Partajează Postat Martie 11, 2010 gcom@ Chiar o sa merg sa o vad. Dar daca are 40 de m inaltime,deja vorbim de peste de 05-1 milion de euro,ori aici nu e cazul.Pentru asa inaltime,ai nevoie de aprobari,ATR,avize mediu,amplasare,studiu de fundatie etc. pentru un stalp asa iti trebuie fundatie solida ,plus mana de montaj.Dar eu tot nu cred...poate o fi luata la second(stiu ca se vand cele uzate din Olanda-Germania)dar cum sa montezi in Adunatii Copaceni? Nu este deloc zona de vant,trebuiau facute studii de vant.Si apropo...pala nu are varf(rotorul este format din ax,con si pale) daca nu vrei sa mearga poti scoate 2-pale doar. Am montat o eoliana de 5 kwh cu stalp de 12ml cu 2 grupuri de ancore.Generatoarele eoliene de la 3KW in sus nu mai au coada de directie ,au un alt sistem de orientare comandat electronic...Daca ar dori aviz de racordare la retea(astea nu incarca in baterii -exclus)si nu este noua nu poate primi certificate verzi.....Revenim deci la subiectul postat si anume eoliene de dimensiuni mici si puteri 0,5KW-max2,5KWh. Acest model are siguranta automata care pune in scurt generatorul si creaza o frana dinamica in caz de se anunta o furtuna mare ceva.Se intretine usor ...la 2-3 ani se coboara si se mai curata palele de depuneri atmosferice,se unge daca este cazul etc.-maxim 2-3 ore te costa operatia. De regula eu nu ma apuc sa inventez ceva gata facut,si nici sa inalt stalpul sa ma complic,sau sa ma coste stalpul 50.000 mii de euro si eoliana 1500-2000 de euro. Link spre comentariu
Vizitator cornel2cornel Postat Martie 13, 2010 Partajează Postat Martie 13, 2010 Ei nici chiar 50.000 stalpul pt o eoliana casnica. Am gasit teava neagra de 6 ml 114mm diametru si 6 mm grosime si cantareste 96 kg. Teava asta costa doar 210 RON. Cu o astfel de teava te poti urca lejer la 12m inaltime cu doua randuri de ancore. Surpriza este la pretul sufei de ancorare si carabine + intinzatoare. E drept ca-ti trebuie si un troliu sanatos pt a o pune pe verticala. Deci se poate si mai ieftin sa o ridici mai sus. Link spre comentariu
Vizitator Guch Postat Aprilie 2, 2010 Partajează Postat Aprilie 2, 2010 Buna ziua....Am si eu o intrebare:-Imi voi construi o casa cit de curind si as vrea sa ma separ totl de gaz,apa,si curent...sa platesc la stat numai impozitul pe teren si taxa pe gunoi.Pentru incalzire voi folosi o centrala pe carbune/lemne..;pentru a-mi alimenta caloriferele voi folosi apa de la fintina proprie scoasa cu ajutorul pompei...deci am rezolvat treaba cu caldura .Apa potabila va fi ori din fintina ori voi folosi butoiase de apa care le gasim prin toate supermarketele .Dar ramine o problema..Cum rezolv problema cu lumina...?!.Despre aceasta problema vreau sa va intreb..!!As dori sa-mi montez o eoliana de cca 350 kwh cred ca m-am exprimat bine...plus panouri solare pentru a-mi intretine 100% consumul de energie electice. Credeti ca este posibil sa faca fata aceasta eoliana +panourile solare pentru a nu mai fi nevoie de "curenul" de la stat...?!Multumesc anticipat. Link spre comentariu
tim_matrix Postat Aprilie 2, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2010 Este posibil da, acolo cu eoliana va-ti exprimat gresit . O eoliana de puterea 350KWh nu se poate monta in curte mai ales ca este de peste 50 de m inaltime si nu aveti ce face cu ea.Problema cu energia electrica se rezolva cu o eoliana de 500Wh sau maxim 1Kwh,asta daca considerati ca exista vant in zona si se merita,si cu panouri solare fotovoltaicesi anume 1Kwp sau maxim 2Kwp putere instalata.Nu sunteti singurul care ar putea fi independent energetic, multe case deja au asa ceva si chiar nu au prebleme.Pentru o schema anume ar trebui sa estimati cam ce consum lunar credeti ca veti avea. Adica 100Kwh/luna sau maxim 200Kwh/luna si in functie de consumatori. Trebuie stabilit si invertorul la iesire,cam ce putere maxima va trebuie 1Kwh-sau maxim 3Kwh? Bateriile de stocare se stabilesc in functie de puterea instalata a panourilor si eoliana.Daca aveti vand in zona se poate si numai cu eoliana,sau numai cu panouri...dupa caz si buget. Link spre comentariu
Vizitator Guch Postat Aprilie 3, 2010 Partajează Postat Aprilie 3, 2010 Multumesc pentru raspuns ma va ajuta mult in decizia pe care urmez sa o iau..Am sa fac un calcul (la rotund) sa vad consumul de energie dupa care am sa iau legatura cu una din firmele dde montaj...aaaa Inca ceva...Stiti cumva vreo firma seriosa care sa se ocupe cu montajul + service-ul?!? Eu am terenul In Iasi constructia va incepe in cel mult 3 luni de zile dupa finalizarea actelor.Multumesc anticipat! Link spre comentariu
tim_matrix Postat Aprilie 3, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2010 Trebuie stiut consumul ,o estimare aproximativa si putere necesara la iesire ,adica puterea maxima instantanee,cum am spus daca ar fi suficient 2-3Kwh,sau poate mai mult 5Kwh?Consumul lunar,daca locuiti permanent sau nu acolo.Incalzirea se preteaza bine cu o centrala pe peleti ,iar apa calda cu 2 panouri solare si un boiler de maxim 250-300L.Cereti o oferta cand va decideti ,lasati mesaj pe PM si va dau si eu o oferta,si inclusiv cu montaj,caci acolo este tot secretul instalatiei. Nu trebuie sa fie neaparat din Iasi firma,si noi de la Bucuresti montam oriunde in tara,nu prea gasiti meseriasi oriunde.In oricare din situatii ,cu energie solara si eoliana nu poti fi 100% independent,nu stie nimeni exact cat va consuma si nici exact cat va produce instalatia,asa estimativ da se stie dar...pentru a avea energie electrica nonstop la dispozitie este necesar si un grup electrogen care compenseaza la nevoie . Link spre comentariu
a_sorien Postat Mai 16, 2010 Partajează Postat Mai 16, 2010 E adevarat , o eoliana presupune ceva cheltuieli , chiar mari as putea zice . Insa daca ti-ai construit o casa intr-o zona in care E-ON nu are bransament , acesta din urma te costa enorm . Tot la fel de adevarat e ca problemele principale le constitue media vanturilor care pot amorsa eoliana si franarea la vanturi puternice . Deci trebuie un studiu de fezabilitate , adica sa ai pe cineva la meteo sa-ti spuna care e "statistic " situatia vantului in zona in care montezi eoliana . Apoi franarea la furtuna nu cred ca e de ajuns aia de tip electromagnetic ci pur si simplu culcarea ei la pamant . Sau o mecanica sofisticata (cam inacesibila) de orientare a palelor in pozitia cu cea mai slaba rezistenta in vant . Apoi cu o incarcare , calculata bine poti folosi cu succes baterii auto cu acid , care au o durata de viata de cam 2-3 ani ( Nu am facut un calcul sa vad daca merita sau nu financiar ).Invertorul poate fi montat exact sub stalp , astfel incat sa nu fie problema la transportul curentului spre locatia unde va fi folosita . Ce e drept , o eoliana produce turbulente si zgomot ...si bataie de cap...!! Ce poate fi insa mai frumos decat sa fii mandru de ceea ce ai facut , de multiplele up-grade-uri ce se vor face ulterior , de invidia vecinilor ...de faptul ca tot timpul te motiveaza . Nasol insa poate fi sa auzi cand vii din concediu , ca o pala i-a stricat vecinului o portiune de acoperis , sau a cazut la cineva in cap ...! Link spre comentariu
gcom61 Postat Mai 16, 2010 Partajează Postat Mai 16, 2010 Pt viteza vant + statistici folositi cu incredere: http://eosweb.larc.nasa.gov/cgi-bin/sse ... rcan.gc.ca Setati toate datele inclusiv inaltimea eolienei dvs. Sa auzim de bine Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum