Vizitator marian_oprea Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 Am 2 tranzistori pe care nu-i pot gasi , ma puteti ajuta sa gasesc un echivalent pt ei ? este vorba de :C5706 mai are si un 4L mai jos (nu stiu daca face parte din serie) si 9T16GH si aceste mai are jos 619696 (nu stiu daca face parte din serie) Am tot cautat si nimic ! pt c5706 am gasit ceva de genu' : 2sc5706 (5A,50v,15W) nu stiu daca este ok si daca aceste se gaseste !!! Link spre comentariu
Relav Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 Pe unele tranzistoare nu este marcat 2SC5706 ci numai C5706 .Deci caracteristicile ce le-ati gasit sunt de la tranz. original. Pt celalalt cautati aici : http://www.datasheetarchive.com/AP9T16GH-datasheet.html Este un mosfet si se numeste AP9T16GH . Cautati ca echivalent IRF...... Link spre comentariu
Vizitator marian_oprea Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 stiu ca sunt praf ... dar la ce ar trebui sa ma uit ??! sa caut un echivalent trebuie sa tin cont de ... ??! mai exact cum sa fac !!! Link spre comentariu
Relav Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 Pentru 2SC5706 se dau ca echivalenti 2SC3303 si 2SC5103. http://www.datasheetarchive.com/2SC5706-datasheet.html 2Sc3303 se gaseste la VITACOM cu 4,5 lei/buc Link spre comentariu
ROBEERT Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 stiu ca sunt praf ... dar la ce ar trebui sa ma uit ??! sa caut un echivalent trebuie sa tin cont de ... ??! mai exact cum sa fac !!!Dar la ce-i folosesti? Link spre comentariu
Vizitator marian_oprea Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 am 2 placi de baza defecte si pana acum am gasit cate un tranzistor ars la fiecare .... nu stiu daca mai este ars si altceva Pentru 2SC5706 se dau ca echivalenti 2SC3303 si 2SC5103 dar pt AP9T16GH ?!! poate ma invatati si pe mine cum se face sa gasesc echivalenti pt tranzistori Multumesc anticipat Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 Te uiti in primul rand dupa tensiunea (V) si curentul (A) de lucru, apoi la mosfeti neaparat sa ai si RDS(on) identica, sau mai mica decat la piesa veche, altfel se vor incalzi exagerat. RDS(on) reprezinta rezistenta intre drena si sursa mosfetului cand acesta lucreaza. Si cum stim cu totii, o rezistenta pusa in curent mare se incinge, deci cu cat mai mica aceasta valoare cu atat mai bine. Te mai intereseaza si Vgs(th), tensiunea la care se deschide poarta. Daca pui unul cu Vgs mai mare el nu va lucra deloc. Link spre comentariu
ROBEERT Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 am 2 placi de baza defecte si pana acum am gasit cate un tranzistor ars la fiecare .... nu stiu daca mai este ars si altceva Pentru 2SC5706 se dau ca echivalenti 2SC3303 si 2SC5103 dar pt AP9T16GH ?!! poate ma invatati si pe mine cum se face sa gasesc echivalenti pt tranzistori Multumesc anticipatBun, dar de la ce sunt aceste placi de baza? TV, monitor, calculator, etc??? Link spre comentariu
Vizitator marian_oprea Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 ok si acum ma uit la fiecare tranzistor in parte la specificatii sau exista un program cu care sa caut dupa aceste criterii ? si mai ales cea ce se gaseste la noi ! Link spre comentariu
Vizitator marian_oprea Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 am 2 placi de baza defecte si pana acum am gasit cate un tranzistor ars la fiecare .... nu stiu daca mai este ars si altceva Pentru 2SC5706 se dau ca echivalenti 2SC3303 si 2SC5103 dar pt AP9T16GH ?!! poate ma invatati si pe mine cum se face sa gasesc echivalenti pt tranzistori Multumesc anticipatBun, dar de la ce sunt aceste placi de baza? TV, monitor, calculator, etc??? placa de baza pt calculator , mai exact : asrock k7s41gx asrock p4i65g Link spre comentariu
ROBEERT Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 Ma indoiesc ca o sa poti sa repari asa ceva!!! " Operatia pe creier este minciuna " ce-i acolo. Oricand se poate rupe vreun traseu la deslipirea unei componente ( atentie, placile de baza la calculatoare sunt multistrat ). Nu neaparat sa se rupa vreun traseu pe vreo parte periferica a placii, ci pe la mijlocul placii ( in interior ). Link spre comentariu
Vizitator marian_oprea Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 stiu ca sunt multistrat .... dar daca lucrezi cu grija si mai ales sub o lampa cu lupa reusesti fara probleme p.s.: iti mai trebuie si o statie de lipit cu varf foarte subtire Link spre comentariu
Vizitator marian_oprea Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 pentru tranzistorul 9t16gh ma poate ajuta cineva cu un echivalent ca se gaseste in magazinele noastre ??! Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 Ma indoiesc ca o sa poti sa repari asa ceva!!! " Operatia pe creier este minciuna " ce-i acolo. Oricand se poate rupe vreun traseu la deslipirea unei componente ( atentie, placile de baza la calculatoare sunt multistrat ). Nu neaparat sa se rupa vreun traseu pe vreo parte periferica a placii, ci pe la mijlocul placii ( in interior ).Am schimbat conzi pe multe placi de baza si am facut Vmod'uri cu pistolul de lipit romanesc de 100W. Mosfetii nu prea se pot scoate cu ciocanul sau cu letconul dar cu o statie cu aer cald nu sunt probleme. Link spre comentariu
ROBEERT Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 Bun, nu te contrazic, dar ansa pistolului este RECOMANDAT s-o legi la masa placii de baza cu ajutorul unui crocodil ca sa nu fie probleme cu componentele cmos. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum