Vizitator tudcristi81 Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 Salutare! Sunt nou in forum si novice in ale electronicii.Am la lucru un redresor cu diode pe placi cu seleniu, am avut ceva probleme cu 3 placi(sau strapuns) si am gasit foarte greu astfel de placi.M-ar interesa o punte redresoare pe semiconductoare, dar nu stiu ce diode de putere sa folosesc? Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 Ce tensiune si ce curent? Link spre comentariu
Vizitator tudcristi81 Postat Februarie 10, 2010 Partajează Postat Februarie 10, 2010 Cred ca are peste 150A.Schema are are doua comutatoare, unul ptr fin care regleaza din doi in doi volti si altul brut ce regleaza din 12 in 12 volti.Cred ca se duce peste 50v. Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 10, 2010 Partajează Postat Februarie 10, 2010 La acest curent puteti utiliza aceasta dioda/diode, in functie de modul de redresare, monoalternanta, sau bilaternanta, cu priza mediana sau infasurare unica.[attachment=0]untitled.JPG[/attachment] Link spre comentariu
zal Postat Februarie 10, 2010 Partajează Postat Februarie 10, 2010 Mai apar din cînd în cînd la ''vînzări'' diode de putere, la un preţ cu mult sub cel de magazin.La 7,5kVA nu e cumva redresare cu punte trifazică? Link spre comentariu
Andrei1545 Postat Ianuarie 22, 2016 Partajează Postat Ianuarie 22, 2016 Buna seara. Ambele comutatoare reglau tensiunea? Sau unul era de tensiune si unul de amperaj ? Am si eu unul dar l-am abandonat deoarece nu ii gasesc o tensiune adecvata pentru acumulatorii auto..... Link spre comentariu
Vizitator gradinaruniq Postat Martie 12, 2016 Partajează Postat Martie 12, 2016 buna ziua, am si eu un redresor cu 16 placi de seleniu. am cateva placi care-s duse si nu cred ca mai gasesc sa le schimb. pot sa le inlocuiesc cu o punte redresoare, ce tip? pe el scrie 35A, comutatoarele de reglaj brut/fin culeg tensiunea dintre ele......sau as putea sa le inversez intre ele? pentru ca la celalalt capat nu-s arse si ma gandesc ca nu au fost folosite atat de des. va multumesc Link spre comentariu
Mircel Postat Martie 12, 2016 Partajează Postat Martie 12, 2016 (editat) Pot sa le inlocuiesc cu o punte redresoare? Ce tip? Da! Cu o punte redresoare de la alternatoarele auto vechi ca aceasta: Sau ca aceasta: Editat Martie 12, 2016 de Mircel Link spre comentariu
Vizitator gradinaruniq Postat Martie 12, 2016 Partajează Postat Martie 12, 2016 ok, merci mult.....n-ar merge si cu o punte normala de max 50A? Link spre comentariu
Mircel Postat Martie 12, 2016 Partajează Postat Martie 12, 2016 Depinde de destinația redresorului. Asta merge la 50V și 50A: Link spre comentariu
NICA Postat Martie 12, 2016 Partajează Postat Martie 12, 2016 Ba da ar merge dar cele de alternator chiar sunt serioase.Majoritatea celor "normale'' sunt chinezisme indoielnice si nu ar duce curentul inscris pe ele. Daca te incurca legarea celor trifazate nu e greu,legi iesirea transformatorului doar pe doua borne si una o lasi in aer.Tensiunea continua o culegi de pe radiatoare.Identifici + si - inainte. Link spre comentariu
Vizitator gradinaruniq Postat Martie 12, 2016 Partajează Postat Martie 12, 2016 il folosesc doar pentru incarcat baterii de 12/24 V. nu cred ca ajunge curentul la o valoare chiar atat de mare Link spre comentariu
adydep Postat Martie 12, 2016 Partajează Postat Martie 12, 2016 Depinde de destinația redresorului.Asta merge la 50V și 50A: Dacă îmi permiteți o mică,corectură:sunt 50A chinezești Link spre comentariu
morocanosul Postat Martie 13, 2016 Partajează Postat Martie 13, 2016 Daca chiar sunt 50 A,eu as folosi si un radiator...! Link spre comentariu
nationalistu Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 Ca sa fie clara treaba,puntile trifazate folosite la alternatoarele auto trebuiesc ventilate,mai ales exploatate la curenti mari,am patit-o se incalzesc destul de tare.Dar cu un cooler recuperat dintr-o sursa de pc am rezolvat treaba. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum