Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Un ajutor cu RCF L 12-854 K plsss!

mihaikorg

Postări Recomandate

Salutare ! as vrea sa stiu ce parere aveti de rcf l12-854k . a lucrat cineva cu el? le pot obtine foarte ieftin, dar vreaus a stiu daca sunt bune pentru 2 sateliti la care nush deocamdata ce drivere voi pune dar pbb cva gen RCF N350. si inainte sa le iau as vrea cateva pareri de la cei care stiu meserie (eu sunt incepator). multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihaikorg

17

• ahegyes

8

• hpavictor

1

defapt sa zicem ca sunt ca si cumparati (ar trebui sa soseasca poimaine) si sunt kam presat de timp. la acest dif. am urmatoarele caracteristici :Nominal Diameter 300 / 12 mm/inchRated Impedance 8 ΩProgram Power 700 Watts AESPower handling capacity 350 Watts AESSensitivity 98 dBFrequency Range 50 Hz ÷ 3000 HzTHIELE SMALL PARAMETERS Resonance frequency 63 HzDC resistance 5.0 ΩMechanical factor 3.4Electrical factor 0.43Total factor 0.38BL Factor 13.7 T · mEffective Moving Mass 38 grEquivalent Cas air load 58 litersEffettive piston area 0.053 m²Max. linear excursion (mathematical) 3.0 mmVoice - coil inductance @ 1KHz 1.1 mHHalf-space efficiency 3.91 % De aici am inteles ca incinta ar trebui sa aibe 58 de Litri si sa fie acordata la 63 de hz. E corect?daca da, spuneti-mi voi ( ca eu unul sunt varza la mate si oricum nu stiu formulele) care ar trebui sa fie dimensiunile incintei? multumesc. app. vreaus a o fac trapezoidala

Link spre comentariu

si atunci care ar fi si dimensiunile incintei de 40 de l la 70 de hz. ?app. crezi ca viitoarele boxe :d vor avea si cva bass? ele coboara pana la 50 hz. (pe hartie) la driver mai aveam o varianta de la selenium D220Ti. dar nush ce poate acest driver.

Link spre comentariu

defapt am gasit un program de calcul si anume winIsd beta si e super si am aflat tot ce am nevoie ca si dimensiuni acum treaba e ca eu vreau carcasa trapezoidala iar acolo iti arata pentru una normala, cum aflu cum ar trebui sa iasa incinta ca dimensiuni(trapezoidala)? multam

Link spre comentariu

cum aflu cum ar trebui sa iasa incinta ca dimensiuni(trapezoidala)? multam

te rog da-mi voie ca la aceasta intrebare sa nu-ti raspund. Daca nu stii sa calculezi volumul unei cutii trapezoidale ma indoiesc ca vei sti sa duci la bun sfarsit un astfel de proiect. Formula este simpla: Aria bazei*inaltimea. In cazul tau baza va fi un trapez. Aria trapezului se calculeaza cu formula : http://formule-matematica.tripod.com/ar ... ezului.htmSucces!
Link spre comentariu

app., e cineva care a lucrat cu RCF ND1411-M??? ca pret e doar 55 de euro dar nush si cat e de capabil k pe site aia au specificat ca merge pe incinte de mare putere... si m-ar tenta avand in vedere k nu am banii pt n350

Link spre comentariu

alta intrebare ar fi ce reprezinta '' Equivalent Cas air load 58 liters '' ? app. la incinta trapezoidala calculata la 43 de litri practic nici nu are loc driverul cu hornul pt k adancimea boxei este de doar 25 de cm. so??? pana la urma care ar fi volumul pentru proiectul meu?

Link spre comentariu

DA, interesanta problema. Poti sa faci cutia mai mare, dar, nu mult mai mare. Daca faci cutia mai mare obtii un pic mai multa extensie la bass, dar pierzi din SPL in zona de acordaj si pierzi din calitatea basului. Incearca sa jonglezi cu dimensiunile cutiei in asa fel incat sa incapa si driverul de inalte.Referitor la CAS air load, e mai degraba VAS care este - "Equivalent air volume of moving mass suspension".

Link spre comentariu

Adica nu merge facuta dupa ''Equivalent air volume of moving mass suspension''? adica 58 de litri? plus ca m-am uitat la mai multe boxe inclusiv dynacord f 120 (dupa care vreau sa fac copie) si tot atat are 58 de litri difuzoarele sunt aproape la fel atat ca putere cat si frecventa si incintele la dimeniuni sunt la fel . si nu numai ....m-am uitat si la turbosound,fbt,yamaha etc....si la puterea asta respectiv frecventa toate au aproximativ aceleasi dimensiuni in proportie de 85,90 %.fiind si pe 12'' desigur!

Link spre comentariu

Fabtul ca FBT si Yamaha s.a.m.d. au incinte de aprox 58L nu are nimic de a face cu un difuzorul tau. Toate difuzoarele sunt diferite. Producatorii au incinte asemnatoare pentru ca isi fac concurenta pe acel segment de piata - adica incinta pro cu dif de 12" in cutie de aprox. 60L.

Volumul incintei este dat de parametrii TS ai difuzorului si nu de puterea sau diametrul acestuia, parametrii care sunt diferiti de la un difuzor la altul. Normal ca sunt difuzoare cu parametrii diferiti care merg in cutie de 60L, dar dupa parerea mea diful indicat de tine merge cel mai bine in cutie de 40 - 45litri. Oricum, prea mult bas nu vei avea avand in vedere un F3 de 72hz.

Tu faci cum crezi, dar eu acest dif l-as baga intr-o cutie de aprox 40-45L acordata la 70hz.

Cel mai bine ar fi sa masori parametrii TS si apoi sa faci simularea, dar cu parametrii producatorului cam asta iese.

Link spre comentariu

OK, am inteles. Din cate vad eu tu cauti motive si incerci sa te convingi ca cel mai bine ar fi sa faci cutia de 58L. Daca tu vrei neaparat 58L atunci 58L sa fie.Faptul ca RCF a spus ca 58L e ok nu inseamna ca e cea mai buna solutie. Cea mai buna solutie ar fi urmatoarea:- Iei difuzoarele si le rodezi bine vreo 2-3 zile- Dupa rodaj le masori parametri T\S- Introduci papametrii masurati intr-un program de simulare si vezi ce iese. S-ar putea sa iasa o cutie de 58L dar s-ar putea sa iasa una de 35L. La aceasta metoda iti garantez ca nu vor avea de comentat nimic inginerii de la RCF.Si daca tot venii vorba de RCF si recomandarile producatorilor pot sa-ti spun urmatorul lucru. Am un amic care se ocupa cu confectionarea boxelor pt. sonorizari. El foloseste foarte des difuzoare Beyma - difuzoare foarte bune. E, la un moment dat a facut rost de niste planuri de incinte cu filtre beyma cu tot ce trebuie, planuri recomandate de beyma, cu sigla lor pe hartie s.a.m.d. E, s-a pus sa faca boxe dupa acele planuri. Rezultatul stii care a fost ??? Toate boxele au trebuit modificate pt. ca ba nu sunau bine, ba se ardeau driverele de inalte, ba mai stiu eu ce probleme apareau.Tu faci cum crezi, eu unul nu am incredere in recomandarile producatorilor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări