Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

spot welder smps

lorik199

Postări Recomandate

Am construit un aparat de sudura in puncte cu traf. la 220v in urma cu cca. 15 ani si din masuratorile pe care le-am facut, puterea instant folosita la table subtiri , de 1mm , depaseste 3 KW. O sursa smps mai mica nu ar fi capabila sa sustina o sudura in puncte decat pentru table de max. 0,5 mm si asta la timpi de minim 3-4 s/ sudura. Curentul trebuie sa fie de minim 2500 A la o tensiune in sarcina de 1,2-1,4 V. Asta in cazul in care bratele aparatului sunt scurte si au sectiune suficient de mare . Daca se folosesc cabluri mai lungi , tensiunea va fi fara discutie mai mare de 2V. Transformatorul meu are sectiune 100 cm patrati , sarma de 3mm diametru in primar si o spira in secundar de 1200 mm patrati. Nu seamana deloc cu un traf. de cuptor cu microunde si nici nu poate fi mutat de o singura persoana. La curent maxim ia min. 25 A din retea. Piesele cele mai groase pe care am reusit sa le sudez au fost de 3mm grosime dar la timp de sudura mai mare de 5 s si siguranta de retea "calibrata" cu mai multe fire pentru ca cea de 25 A nu rezista. O sursa smps la minim 3 KW , 2V si 2500 A este destul de greu de facut pentru ca sunt probleme tehnice destul de greu de depasit. Una ar fi ca la frecvente mari trebuie folosit un traf. pe ferita min. E 65 care va avea la o singura spira in secundar 6-7 V in gol si 4 V in sarcina , adica de 3-4 ori mai mult decat este necesar. Si cum nu se poate bobina mai putin de 1 spira regimul de functionare va fi apropiat de cel in scurt-circuit iar curentul de 2500-3000A greu de atins. In afara de asta , o investitie intr-un asemenea aparat trebuie gandita cumva pe termen mai lung . Eu l-am folosit cativa ani si acum rugineste in garaj pentru ca sunt 6-7 ani de cand nu m-am atins de el.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lorik199

6

• em2006

3

• bogdan_

2

• 96ocsid

1

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări