Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transfer de date prin radio

laStudiu

Postări Recomandate

Ai si masurat tensiunile respective sau doar presupui ca si sunt acolo?RB3 ala pe care-l folosesti la comunicatie chiar reuseste sa puna 0/1 cand ii zici tu? Ai un osciloscop sa verifici?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• laStudiu

10

• Liviu M

3

• costi002

2

• puiu

1

Top autori în acest subiect

Ai si masurat tensiunile respective sau doar presupui ca si sunt acolo?RB3 ala pe care-l folosesti la comunicatie chiar reuseste sa puna 0/1 cand ii zici tu? Ai un osciloscop sa verifici?

Am fost la Facultate si am verificat pe osciloscop semnalul si este in regula.
Link spre comentariu

Esti sigur ca la transmitator faci totul OK si pleaca semnalul?

Am doar 3 pini la transmitator:- alimentare 5V trecut prin 3 diode ca sa am 3,4V - apoi pinul DATA legat direct la RB3 la PIC (definit OUTput)- si pinul de masa legat la masa.
Link spre comentariu

Numarul de pini i-am vazut si eu in data sit; sunt si (aproape) sigur ca pic-ul tau da comanda cum trebuie (a propos, ai verificat comanda?). Problema ta "nu receptionez nimic" se poate traduce in "receptor defect/prost configurat", adica ai un semnal care se plimba prin aer si receptorul nu alearga suficient de repede si nu-l prinde, sau "emitator defect/prost configurat", adica bietul receptor ar primi bucuros orice, da' nu-i vine.Eu asta intrebam: esti sigur ca pe partea radio pleaca ceva din emitator? Nu stiu exact cum poti verifica asta; poate cu un osciloscop agatat de antena?

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...

Salutare,

Stiu ca este un topic vechi, dar poate va fi de folos cuiva.

De  ceva vreme am luat si eu o pereche Rx-Tx de HM-R868 si ieri m-am hotarat sa ma joc un pic cu ele. Sincer, m-am umplut de nervi ca nu am reusit timp de 4 ore sa fac o comunicare pe rs232 intre 2 pic-uri, care prin fir era ok. Totusi, nu m-am lasat pagubas si pana la urma i-am dat de cap.

Problema lor, pare a fi faptul ca Tx-ul intra in stand-by daca nu primeste date timp de 80ms iar Rx-ul, cand nu are semnal baga biti de la el. 

Rezolvarea, pe care am gasit-o eu, poate or mai fi si alte solutii, este sa trimit inainte de a trimite informatia utila, un anumit nr de byte care sa trezeasca Tx-ul si sa anunte Rx-ul ca ii vine ceva date corecte.

Mai pe scurt, intai trimit de 20 ori "X" si apoi imediat 3 byte cu datele corecte.

Si uite asa, a iesit un senzor de temperatuta wirelles de toata frumuseatea.

Link spre comentariu

Daca vrei, poti incerca si cu module ce folosesc integratul nrf24l01,  asta foloseste SPI ca protocol de comunicare.

Sunt relativ ieftine, eu de exemplu am luat cu 6$ de la chinezi 2 bucati cu tot cu LNA/PA si antena, astea lucreaza pe 2.4ghz.

Fiind populare in randul diy, gasesti librarii/documentatie la greu pe google

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări