Vizitator cigraphics Postat Februarie 8, 2010 Partajează Postat Februarie 8, 2010 Am facut un montaj cu TSOP1730 (IR Detector), Rezistoare: 100R 5V si 3k3 2.5V, un condensator 10uF 16V, o dioda zener DZ 5V6 si mufa pentru serial portDar am o problema :cry: Dupa ce l-am facut l-am pus la pc am luat girder si igor plugin dar la toate comenzile de la telecomanda imi vede FFF am incercat cu 4 telecomenziUna de la un fost tv tuner, alta de la logitech z5500, alta de la tv samsung si alta universala Link spre comentariu
Vizitator cigraphics Postat Februarie 8, 2010 Partajează Postat Februarie 8, 2010 Vad ca nu exista EDITAm rezolvat :)Se pare ca la ultima versiune de IgorPlugXP mai trebuia unit pinul 1 si 3O sa va postez schema si poze mai tarziu Link spre comentariu
DarkAngel_Bv Postat Februarie 8, 2010 Partajează Postat Februarie 8, 2010 Cand postezi schema lasa-mi si mie un mesaj privat. Ma intereseaza aceasta schema.Multumesc anticipat. Link spre comentariu
Vizitator cigraphics Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 Componente: IR Detector: TSOP1730 poti sa folosesti si TSOP1736/40 Condensator: 10uF 6.3V eu am folosit de 16V R1: 100R (100 ohmi) 2.5V R2: 3k3 (3,3kOhm) 5V DZ (Dioda Zener): 5V1 eu am folosit 5V6 Si mufa tata pentru serial Program: Girder 4 + IgorPlugXP Este necesar sa unesti pinul 1 cu 3 pentru noua versiune de Igor As vrea sa fac un program care sa recepteze aceste date de la IR am incercat in visual basic si c# 2008 am deschis portul am dat sa receptioneze datele dar daca apas pe vreun buton la telecomanda nu vine nimic :( in girder + igorplugin merge [attachment=0]Untitled.png[/attachment] Link spre comentariu
DarkAngel_Bv Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 Daca te ajuta pot sa ma joc putin in PHP cu portul serial indata ce fac rost de un receptor dinacesta.Unul de la TV Tunner nu este bun? Link spre comentariu
Vizitator cigraphics Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 Nu stiu ce tip de receptor este cel de la TV Tuner dar este posibil sa mearga o sa folosesti aceleasi piese doar ca trebuie sa faci legaturile in alt modAm vrut sa incerc si eu cu php da am zis ca VB si C# e de desktop programmingO sa vad ce iese cu php-gtk Link spre comentariu
lorik199 Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 Componente: IR Detector: TSOP1730 poti sa folosesti si TSOP1736/40 Condensator: 10uF 6.3V eu am folosit de 16V R1: 100R (100 ohmi) 2.5V R2: 3k3 (3,3kOhm) 5V DZ (Dioda Zener): 5V1 eu am folosit 5V6 Si mufa tata pentru serial Program: Girder 4 + IgorPlugXP Este necesar sa unesti pinul 1 cu 3 pentru noua versiune de Igor As vrea sa fac un program care sa recepteze aceste date de la IR am incercat in visual basic si c# 2008 am deschis portul am dat sa receptioneze datele dar daca apas pe vreun buton la telecomanda nu vine nimic :( in girder + igorplugin merge [attachment=0]Untitled.png[/attachment] bine, c-ai postat schema, il voi face si eu numai sa gasesc receptor IRapropo, de cand au tensiune de lucru rezistentele? Link spre comentariu
Vizitator cigraphics Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 Asa au scris cei de la General Electrik Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 nu te mai lua dupa cei de la General Electrik, sforaie in post.treci pe receptorul pe USB cu ATtiny2313 (a fost discutat si realizat pe forum) ai acolo ai mai multe posibilitati. Link spre comentariu
Vizitator dukuletz Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 Am si eu o intrebare, receptorul TSOP 31238 e echivalent cu TSOP 1738? Intreb deoarece nu prea se gaseste TSOP 1738 in stoc :( Sau daca stie cineva unde il gasesc pe Maica Domnului va rog sa-mi dati o adresa pe PM Link spre comentariu
Vizitator cigraphics Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 @stefan_ro Poti sa-mi dai si mie schema ?Presupun ca trebuie sa programez ATtiny2313 sau e preprogramat ?Ca nu am programator :| Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 tot ce ai nevoie gasesti aici viewtopic.php?f=37&t=12991&hilit=receptor+ir+pe+usbciteste cu mare atentie tot topicul !dupa sesiune (in vacanta) te pot ajuta cu programarea controlerului data te gandesti sa-l faci. Link spre comentariu
Vizitator cigraphics Postat Februarie 10, 2010 Partajează Postat Februarie 10, 2010 pai dupa sesiune vreau sa fac si un programator de CMOS si EEPROM ca am cateva calculatoare si au probleme la BIOSmai am si eu 2 examene Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum