Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DIY dozator automat lichide

Vizitator iulyy

Postări Recomandate

Salut.

Ma bag si eu repede: Posted Image

Mai ai nevoie de un temporizator cu timp de 1...10 secunde, care va si alimentat prin intermediul prizei tale programabile.

Montajul va functiona astfel: sursa din schema va sta alimentata permanent, ea nu va actiona motorul atata timp cat siringa este la capatul cursei ( goala) datorita micro intrupatorului, la ora programata de tine , temporizatorul din schema va scurtcircuita microintrerupatorul, alimentand motorul. Acesta va umple siringa si o va goli pana la punctul in care pistonul acesteia va actiona din nou microainrarupatorul. Valoare temporizarii se alege experimental in functie de cat timp ii trebuie motorului sa traga pistonul siringii di pozitia de actionare a microintrerupatorului.

O zi buna.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• miron1947

6

• one

3

• srdjan

3

• djvas

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Se poate folosi un motor cu reductor, chinezesc de tipul celor utilizate pentru rotatia "globului cu oglinzi" sau cel pentru rotirea furcii de la rotisorul aragazului.Exista si servo cu rotatie la 360°.

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

Nici nu pot sa ma abtin.

Vi-a dat omul cea mai buna solutie. Pompa dozaj. Dar voi continuati pe idei de copii, cu seringi si kkturi.

Intr-adevar, daca vrei dosaj, ai nevoie de astfel de pompe.

1impuls = 0.057ml. Ramane sa calculezi cate impulsuri.

Dar mna, ditamai proiectu` cu cantaritu` sugativei apoi sistem hidraulic de stoarcere..

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Subiectul era ceva mai vechi...

recitindu-l acum, imi dau seama ca solutia cu servo era destul de buna si nu inteleg de ce voia sa o schimbe.

Cat despre pompele de dozaj, eu folosesc pentru o aplicatie pompe de la KNF, care sunt cu motor pas cu pas si costa o avere (peste 300euro inclusiv driverul).

Am incercat recent niste pompe peristaltice, dar desi costau foarte mult, precizia era deplorabila. (daca strangeai de tub scadea fluxul).

Mai zicea cineva de valvele astea de dozaj dar eu nu le-am vazut de cumparat nicaieri ca as fi foarte interesat.

PS. Am gasit acum raspunsul tau pe un alt topic, multumesc.

Editat de one
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări