Vizitator sorynn Postat Februarie 8, 2010 Partajează Postat Februarie 8, 2010 Salut.Ma numesc Sorin si am si eu o mica problema, am un egalizator pe 10 benzi,si mi s-a ars transformatorul,acum nu mai am cum sa-l masor sa stiu ce tensiune scotea,m dar mai am alte transformatoare si nu stiu de care sa pun, la bornele care intra in placa de la egalizator scrie +15v si -15v, daca pun aparatul de masurat pe cele doua borne trebuie sa imi indice 30v sau 15v?Va rog ajutatima daca puteti.Multumesc! Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Februarie 8, 2010 Partajează Postat Februarie 8, 2010 Probabil alimentarea este simetrica, adica doua surse de tensiune una cu plusul si cealalta cu minusul la masa.Unde ai vazut +/- 15V scris pe placa, inainte de stabilizator sau dupa? Daca tensiunea trebuie sa fie 15V dupa puntea redresoare, atunci transformatorul avea 2 secundare de cca 11.5Vef in serie. Daca trebuie 15V dupa stabilizare, atunci traful scotea 2 x 15Vef in secundar.Daca pui instrumentul pe + si - 15V trebuie sa indice 30Vcc. Link spre comentariu
Vizitator sorynn Postat Februarie 8, 2010 Partajează Postat Februarie 8, 2010 Scria pe placa, dupa acea placuta mica , cu punte si condensatoare, intra trei fire in placa si tot 3 iesea, unu la +15v, unu la -15v si unu la GNDIntre GND si +15v trebuie sa am 15v? si intre GND si -15v tot 15v?atunci la +15 si -15v ar trebui sa am 30? Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 8, 2010 Partajează Postat Februarie 8, 2010 Intre GND si +15v trebuie sa am 15v? si intre GND si -15v tot 15v?atunci la +15 si -15v ar trebui sa am 30?Da. Link spre comentariu
Vizitator sorynn Postat Februarie 8, 2010 Partajează Postat Februarie 8, 2010 Multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum