Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nu sunt sigur de ce tensiune am nevoie!!!

Vizitator sorynn

Postări Recomandate

Vizitator sorynn

Salut.Ma numesc Sorin si am si eu o mica problema, am un egalizator pe 10 benzi,si mi s-a ars transformatorul,acum nu mai am cum sa-l masor sa stiu ce tensiune scotea,m dar mai am alte transformatoare si nu stiu de care sa pun, la bornele care intra in placa de la egalizator scrie +15v si -15v, daca pun aparatul de masurat pe cele doua borne trebuie sa imi indice 30v sau 15v?Va rog ajutatima daca puteti.Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• miron1947

1

• +_Florin_+

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Probabil alimentarea este simetrica, adica doua surse de tensiune una cu plusul si cealalta cu minusul la masa.Unde ai vazut +/- 15V scris pe placa, inainte de stabilizator sau dupa? Daca tensiunea trebuie sa fie 15V dupa puntea redresoare, atunci transformatorul avea 2 secundare de cca 11.5Vef in serie. Daca trebuie 15V dupa stabilizare, atunci traful scotea 2 x 15Vef in secundar.Daca pui instrumentul pe + si - 15V trebuie sa indice 30Vcc.

Link spre comentariu
Vizitator sorynn

Scria pe placa, dupa acea placuta mica , cu punte si condensatoare, intra trei fire in placa si tot 3 iesea, unu la +15v, unu la -15v si unu la GNDIntre GND si +15v trebuie sa am 15v? si intre GND si -15v tot 15v?atunci la +15 si -15v ar trebui sa am 30?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări