Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Caut programator????

Postări Recomandate

• Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

am facut si eu programatorul de la bobtech. La prima incercare a mers.Am programat un 16f84a cu icprog, Dar dupa aia... ciuciu l-am sters, am dat blank check----- device is not blankM-am jucat cu setarile ic progului ---- verification failed at 000hAm citit mai sus o sugestie cum ca ar fi bine sa se scoata din leduri ca sa nnu mai consume mult. Pai ledurile sunt doua: unul pe vdd altul pe vpp si alea consuma din sursa. Am sursa cu 7805 si 7812 care tin 1A. Nu vad de ce s-ar incurca amperul ala in doua leduri!

cred ca aici se vorbeste de programatorul vechi, JDM, iar tu vorbesti de programatorul cu alimentare externa. La acesta ai probleme daca alimentarea externa este prea mica, recomandat ar fi minim 16V.eu am folosit programatorul de tip vechi, JDM, pt mai mult de 100 programari , si n-am avut probleme. In Win98 cu Direct IO, iar in XP cu Api, in ambele cazuri cu delay de 10 ms. La programatorul nou, cu alimentare externa, n-am avut probleme la programare, si folosesc un alimentator extern pe care masor 18V in gol. Am inteles eu gresit sau tu alimentezi programtorul dintr-o sursa cu 7812 ? Daca e asa, atunci nu-i bine, pt ca tensiunea externa trebe sa fie minim 16V. Ce-i drept, eu i-l folosesc cu o sursa in comutatie de 12,15V masurati , dar nu-mi explic de ce merge si asa :lol:
Link spre comentariu

Probabil ca m-am exprimat eu gresit.Cand ma refeream la programator ma gandeam la tot montajul care include si sursa. ea (sursa) este compusa dintr-un 7812 (d-ala mare) si un 78l05. 7812 vine la masa prin doua diode, deci am 13,3V Vpp si 5,01V Vdd. tot montajul il alimentez la 16-18V de la o sursa stabilizata.am windows xp. setez direct i/o sau api?delay=?

Link spre comentariu

http://www.bobtech.ro/catalog/programator/index.html varianta cu alimentare externa

http://www.bobtech.ro/catalog/programator/prog_jdm.html varianta JDM clasica, dar cu legarea lui RB4 la masa, pt PIC-urile cu LVP

:oops: scuze, am modificat putin structura site-ului si am redenumit fisierul vechi; o sa-l pun inapoi ca sa functioneze si eventualelel linkuri postate pe alte forumuri sau site-uri

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări