Ciprian Alexandrescu Postat Februarie 7, 2010 Partajează Postat Februarie 7, 2010 Dupa cum am scris si in topicul de mai jos(mini sursa de 12 volti) lucrez si eu la o sursa flyback.Ce sa intampla este urmatorul fenomen..desi sunt izolat fat de faza cu 2 transformatoare legate spate in spate cand conectez sursa apare un potential de ~400 de volti fata de pamant care curenteaza foarte tare.Orice atingere provoaca arsuri si becul de descarcare se aprinde voios .Ce se intampla oare...? Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Februarie 7, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2010 Mai multe detalii...problema apare doar daca masa osciloscopului legata la impamantare si nul este conectata la minusul sursei,mai exact drena tranzistorului care comuta.... Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Februarie 8, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2010 Am descoperit ce s-a intamplat...defapt problema se manifesta si daca nu conectam masa osciloscopului(daca o conectam erea si mai rau),in acest caz tensiunea inalta ce ajungea la chopper tot aparea fata de pamant deoarece frecventa erea suficient de mare si exista un cuplaj capacitiv fata de nul... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum