Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Perpetuum mobile- Ultima gaselnita

nickrvl

Postări Recomandate

Ca ziua sa se scurteze ar fi trebuit ca viteza de rotatie a pamantului sa creasca sau circumferinta lui sa scada

Viteza unui corp in miscare de rotatie se masoara in radiani / secunda si se numeste viteza unghiulara. Aceasta viteza NU se modifica odata cu modificarea dimensiunilor acelui corp!

Link spre comentariu

Alf nici n-am insinuat ca viteza de rotatie s-ar modifica, daca circumferinta scade, atunci si durata unei rotatii intregi in jurul axului la ecuator scade, este simplu. Oricum vorbim deja despre sf, iar ideea interventiei mele era ca datorita faptului ca viteza de rotatie scade ( un lucru real ), durata zilei se mareste, adica este invers fata de cum se sugerase, adica am dorit doar sa corectez o eroare simpla.

Link spre comentariu

Alf nici n-am insinuat ca viteza de rotatie s-ar modifica, daca circumferinta scade, atunci si durata unei rotatii intregi in jurul axului la ecuator scade

Gresit!

Daca viteza de rotatie NU se modifica, indiferent care ar fi perimetrul acelui corp aflat in miscare de rotatie,timpul in care se produce o rotatie NU se modifica.

Link spre comentariu

experimentul  philadelphia  si  experimentul  montauk  se  vor  a  fi  doar  subiecte  peste  puterea  de  intelegere  a  oamenilor  de  stiinta ,  nicidecum  tentative  de  perpetuum  mobile .  singurul  perpetuum  mobile  realizat  vreodata  pe  planeta  pamint   este  automobilul  electric  al  lui  tesla .  la  intrare  aveam  TEORETIC  NIMIC   pe  partea  de  alimentare ,  iar  la  iesire  aveam  o  masina  care  se  deplasa  bine  mersi  cu  viteza  de  144km / ora ,  avind  si  ocupanti  in  ea . PRACTIC  INSA  ,  masina  folosea  energia  cosmica ,  insa  tare  ma  indoiesc  ca  putea  cineva  calcula  ce   CANTITATE  REALA  DE  ENERGIE  absorbea  din  univers ,  prin  intermediul  antenei  ,  pentru  a  functiona .

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

@misuraelectronic, automobilul electric Tesla nu era un perpetuum mobile! In acel caz nu este vorba de un echipament care produce mai multa energie decat consuma! Motorul electric era alimentat cu energie dintr-o sursa neconventionala, fie ea si inepuizabila.

@marian, dupa cum te exprimi in #108, ziua este mai scurta la paralela 45 decat la Ecuator. Curat-murdar, nineaca, cum bine zicea Conu' Caragiale! :rade:

Editat de alf
Link spre comentariu

Remus n-ai inteles ce vroiam sa zic dar nu mai conteaza, e cum zici tu, oricum suntem offtopic amandoi, ca asa cum Vali a zis, nimic nu are legatura cu subiectul topicului deci, fie asa cum zici, eu nu ma insist.

Link spre comentariu

Nu eu gresesc, dar ce sa-i faci orgoliul este prea mare ca sa accepti ca te poti insela:

https://en.wikipedia.org/wiki/Earth%27s_rotation

Angular speed

The angular speed of Earth's rotation in inertial space is (7.2921150 ± 0.0000001) ×10−5 radians per SI second (mean solar second).[32] Multiplying by (180°/π radians)×(86,400 seconds/mean solar day) yields 360.9856°/mean solar day, indicating that Earth rotates more than 360° relative to the fixed stars in one solar day. Earth's movement along its nearly circular orbit while it is rotating once around its axis requires that Earth rotate slightly more than once relative to the fixed stars before the mean Sun can pass overhead again, even though it rotates only once (360°) relative to the mean Sun.[n 4] Multiplying the value in rad/s by Earth's equatorial radius of 6,378,137 m (WGS84 ellipsoid) (factors of 2π radians needed by both cancel) yields an equatorial speed of 465.1 m/s, 1,674.4 km/h or 1,040.4 mi/h.[37] Some sources state that Earth's equatorial speed is slightly less, or 1,669.8 km/h.[38] This is obtained by dividing Earth's equatorial circumference by 24 hours. However, the use of only one circumference unwittingly implies only one rotation in inertial space, so the corresponding time unit must be a sidereal hour. This is confirmed by multiplying by the number of sidereal days in one mean solar day, 1.002 737 909 350 795,[32] which yields the equatorial speed in mean solar hours given above of 1,674.4 km/h.

The tangential speed of Earth's rotation at a point on Earth can be approximated by multiplying the speed at the equator by the cosine of the latitude.[39] For example, the Kennedy Space Center is located at 28.59° North latitude, which yields a speed of: 1,674.4 kilometres per hour (1,040.4 mph) × cos (28.59) = 1,470.23 kilometres per hour (913.56 mph)

Daca nici acum n-ai inteles, te sfatuiesc sa cumperi un glob pamantesc sau sa imprumuti unul de la laboratorul de geografie al unei scoli generale, fa ceva experimente si ai sa te lamuresti, si poate ai sa intelegi ce vroiam eu sa zic. Eu oricum aici pun capat discutiei, chiar n-are sens.

Link spre comentariu

daca circumferinta scade, atunci si durata unei rotatii intregi in jurul axului la ecuator scade, este simplu

Nu te las sa ai ultimul cuvant, asa cum insisti, cu o mare prostie de care rade si un copil de clasa a VII-a care nu a chiulit prea mult de la orele de fizica...

NU ma refer daca a scazut sau nu timpul in secunde, milisecunde sau microsecunde ale unei zile! Aia o stiu foarte bine!

Este vorba NUMAI de analiza cuvintelor tale in care spui ca scade durata rotatiei la ecuator scade daca circumferinta scade!

In ceea ce priveste perpetuum mobile, asa ceva NU a fost, NU este si NU va fi posibil! NICIODATA nu va exista vreum mecanism care va genera mai multa energie decat cea necesara pentru a-l actiona.

Editat de alf
Link spre comentariu

Un cerc cu diametrul de 1m si unul cu diametrul de 1km se rotesc fiecare cu o rotatie pe secunda ...difera doar viteza unghiulara a unui punct plasat pe circumferinta cercului mic fata de punctul plasat pe circumferinta cercului mare...

EDIT. M-am exprimat gresit , difera viteza tangentiala, nu viteza unghiulara...multumesc pt. corectie unui prieten!

Editat de flomar60
Link spre comentariu

experimentul  philadelphia  si  experimentul  montauk  se  vor  a  fi  doar  subiecte  peste  puterea  de  intelegere  a  oamenilor  de  stiinta ,  nicidecum  tentative  de  perpetuum  mobile .  singurul  perpetuum  mobile  realizat  vreodata  pe  planeta  pamint   este  automobilul  electric  al  lui  tesla .  la  intrare  aveam  TEORETIC  NIMIC   pe  partea  de  alimentare ,  iar  la  iesire  aveam  o  masina  care  se  deplasa  bine  mersi  cu  viteza  de  144km / ora ,  avind  si  ocupanti  in  ea . PRACTIC  INSA  ,  masina  folosea  energia  cosmica ,  insa  tare  ma  indoiesc  ca  putea  cineva  calcula  ce   CANTITATE  REALA  DE  ENERGIE  absorbea  din  univers ,  prin  intermediul  antenei  ,  pentru  a  functiona .

M-am saturat de experimentul Philadelphia care a fost asa de bun si reusit incat l-au aruncat pur si simplu.

Adevaratul experiment Philadelphia este sa convingi oamenii, care nu pot sa isi foloseasca inteligenta, sa creada ca s-a intamplat si reusit ceva acolo, cand de fapt toti au plecat acasa ca si-au dat seama ca tot ceea ce fac este o aberatie si nu au nici o sansa de succes. Daca era ceva real, oricat de rau, nu s-ar fi oprit dezvoltarea. Nici cu atomicele nu s-au oprit chiar si dupa ce le-au aruncat.

Ma mir ca oameni care au trecut de vremea in care cred in Mos Craciun sau alte basme, mai pot sa sustina astfel de idei. Sau poate ei inca mai cred in basme....

Editat de suspectu
Link spre comentariu

Ok Remus, poate am gresit eu, si atunci imi cer scuze, nu e intentia mea sa am ultimul cuvant, te asigur, desi poate asa pare. Si interventia asta nu are ca scop detinerea unui ultim cuvant, ci imi dau seama ca am gresit si mi se pare normal sa-mi cer scuze pentru asta, si totodata mi se pare normal sa-ti multumesc pentru corectie.

In rest numai bine.

Link spre comentariu

Ce putem spune clar, e ca momentan nu exista un perpetuum mobile...dar nu putem sti ce ne rezerva viitorul. Eu cred ca se lucreaza la asa ceva, dar nu va fi facut public pana nu se vor sfarsi rezervele de petrol/gaze (ratiuni economice). Evident nu va fi un mecanism de 2kg care sa-l tii pe masa...va fi destul de greu, probabil va ocupa o camera intreaga, dar va furniza energie pentru toata casa fara sa consume nimic...si evident va fi destul de scump. Posibil ca si electrocasnicele sa fie inlocuite cu alt fel de aparate (cu aceleasi functii) dar care se vor alimenta de la alt fel de energie (cea produsa de perpetuum mobile)

Hai sa privim un pic in trecut, sa zicem acum 150 de ani...

Sa-i spui unuia de atunci ca poate vorbi, (si se poate vedea) in timp real, cu altcineva de la capatul celalalt al planetei. :96

Sa-i spui ca o calatorie intre Europa si America dureaza cateva ore :96

Sa-i spui ca in toate casele va fi energie electrica de la care se vor alimenta o sumedenie de aparate (frigider/tv/pc/cuptoare electrice/becuri/ etc) de nici cu mintea nu gandea omul ala... probabil era o nebunie sa-i spui asa ceva...la fel cum astazi pare o nebunie sa crezi in perpetuum mobile :rade:. Progresul tehnologic este in plin avant...uitati-va la telefoanele mobile de acum 10-15 ani...uitati-va la pc-urile de acum 15 ani, la tv-urile de acum 15 ani. Unde exista interes financiar se evolueaza repede, deci tehnologie exista. Momentan nu se doreste un perpetuum mobile, asta e motivul pentru care nu exista.

Acest perpetuum mobile nu va fi inventat de nea' Cutare in garaj, va fi o companie de electronice. Problema nu se pune "daca" va fi, ci "cand" va fi...

Editat de marius75
Link spre comentariu

Ok Remus, poate am gresit eu, si atunci imi cer scuze

Ai scris doua cuvinte in plus: "poate" si "atunci".

@marius75, motivele pentru care nu a fost, nu este si nu va fi vreodata perpetuum mobile sunt multiple. Confuzia se poate face usor de catre necunoscatori atunci cand un anumit dispozitiv, mecanism, etc este alimentat dintr-o sursa neconventionala de energie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări