Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Perpetuum mobile- Ultima gaselnita

nickrvl

Postări Recomandate

Vizitator Buruiana

Conceptul de ,,infinit" si de ,,zero" sunt concepte matematice. Utile in cazul ecuatiilor matematice, oricat de simple sau complexe ar fi.

,,Indeplineste", oare, realitatea inconjuratoare, aceste concepte ?

Link spre comentariu

....

,,Indeplineste", oare, realitatea inconjuratoare, aceste concepte ?

Ei da, în fapt ista-i întrebarea.

Matematica găvăreşte şi pustulează multe, ştiinţa îndeamnă la modele, dar nu se îndeamnă oare la modelarea aparenţelor? N-ar fi prima dată, ştiinţa a mai îndemnat la aşa ispravă.

Link spre comentariu

Pai... cred ca este falsa intelegerea expansiunii in sensul in care este creat spatiu dupa care materia da buzna spre spatiul nou creat.

Universul de acum contine tot spatiul disponibil care este,cantitativ, acelasi spatiu, egal cu cel creat in prima miliardime de secunda dupa creatie (divina sau nu, la alegerea auditoriului).

Ceea ce constatam este doar ca distanta, ca spatiu euclidian, dintre noi si alte obiecte materiale creste neincetat. Eu zic ca asta nu inseamna neaparat ca spatiul ca realitate

fizica absoluta se mareste, presupun ca doar reflexia lui in mintea umana (care a "descoperit" legile fizicii) creeaza aparenta expansiunii.

Link spre comentariu

Orice teorie e bumna pna nu apar argumente contra, si aici nu prea exista argumente de loc nici pro nici contra, pot ficreate modele matematice pe bazainformatiilor care le avem, dar ele sunt modele de univers nu neaparat similare cu universul fizic, si nici nu prea vem cum sa aflam cat sunt de apropiate sau departate de realitate.

Ce cunoatem e ca schimburile de energie se fac in baza unor gradiente si ca universul se transforma, imbarineste, asta e motorul pentru tot ce este aici.

pepetuum mobile e doar e idealizalizare, un fel de simlificare, prin eliminarea multor variabile si lasind dor mimmul necesar pentru a putea defini sistemul.

nu se poate preciza daca un echipament este perpetuum mobile sau nu, deoarece acesta e guvernat de multe variabile.

chestiile astea sunt ca orice marfa se vind pe bani, si daca nu fac nici treaba rezonabila e tzeapa, tot asa poate fiun reactor cu fuziune cu apa, care nu ecertat in nici unfel cu fizica, dac e caun butoi unde pti baga in priza si tevi pentru calorifere e ok pui niste apa inauntru si face treaba, indiferent de principiu sau daca clameaza sau nu ca e perpetuum mobile, un dispozitiv concret care sa functioneze cel putin o viata de om si fara lte cheltuieli aditionale si sa aiba un pret la care sa ni,l permitem tinand cont caenegia intro viata de om e mai scumpa chiar si decat o casa, un pret ca al unei masini sau a unei case modeste e ok dara sta dupa ce face ceva istorie si se dovedeste bun.

Iata un motiv a la garcea pentru care perpetuum mobile nu exista, sa zicem ca prin absurd princiul ar fi perpetuum mobile, echipamentul tot nse imbarineste si se strica.

Am gasit perpetuum mobile dar echipamentul tine 1 milisecunda!

iataceva cat decat apropiat de ideea de perpetuum mobile, panoul fotvoltaic, at tim cat in univers exista radiatie acesta va genera energie electrica pare caeludeaza cumva princiul 2 al termodinamicii caci poate transforma radiatia aflata le echilbru in alte forme de energie in totalitate prin absorbtie cuantica.

daca am avea o incinta cu peti 100% reflectanti si in interior lumina care nu ar dispare nefiind absorbita de nimic si introducem o celula fotovoltaica aceata o va transforma in enegie elecrica, nefiind nevoie de nici un gradient de temperatura, practic introducerea celulei modifica echilibrul sistemului si il face din stabil instabil.

universul e plin de radiatii de la nastera sa, practic creerea unor dispozitive care sa le absoarba cuantic schimba echilbrul si in pricipiu pot genera energie utila pentru noi, practic insa nu e fezabile deoarece densitatea radiatiei de fond e foarte joasa pentru nevoile noastre, chiar daca un astfel de dispozitiv este functional produce mult prea putina enegie pentru nevoile noastre.

Sa facem cateva experimente mentale, radiatia de fond a unversului are actual 3 grade k, sa presupunem ca ar avea 300k o temperatura confortabila, nu am avea nevoie de incalzire, ar fi si lumina in vizibil suficienta sa vedem ca ziua, dar daca aceasta lumina ar radia de peste tot sigur nu am mai vedea nimic doar o lumina e ca si cand ne-am uita la un panou luminat uniform alb care ne ocupa tot campul vizual, noi vedem diferentele de lumina.lumina aia ar fi buna doar pentru un panou pv si asta ar fi singurul lucru care l-am vedea pentru ca o absoarbe.

Pentru a functiona organismul nosru are nevoie ede un gradient termic orcum el se va incalzi peste temeratura ambianta. conform rutinei universul actual e prea rece pentru nevoile noastre fizilogice dar are si locuri mai calde cum este asta unde suntem noi.

cer e ca conditii nu sunt optime pete tot nici aici pe pamint, efortul de adaptare presupune o cheltuiala continua, daca adptam conditilrel la nevoi, dar daca abrdam altfel, astea sunt condtiile, de cemodifcari avem nevoie sa fim adaptati cat mai bine.

OMUL bionic electronic, astea fonctioneaza bine pe pamint cam peste tot si chiar si in spatiu, are nevoi minime, in plus lumina ambientala auniversulu e suficienta pentru a vedea atit oboectele aprpiate cat si pe cele indepartate.

In principiu nu necesita surse suplimentare de lumina sau caldura in plus poate intra in hibernaree cand nu are enegie destula, sunt mult mai satbile cacele biolgice, daca am putea si noi hiberna, ce sa ma mai stresez cu cu cheltiueleile cu energie ma culc si poate cand ma scol sa rezolvat deja, na nu mai dau o tura de hibernare, poate data viitore se rezolva.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări