Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

miniPE pe Pentium1

yo9hnf

Postări Recomandate

Hello !-Am gasit o imagine .iso cu MiniPe (WinXP pe live CD).-Am un laptop P1 fara CDROM (ma rog....cdrom extern pe PCMCIA, dar nu pot boota cu el), fara USB, retea pe PCMCIA, HDD 2gb.Credeti ca merge sa pun continutul imaginii direct pe HDD fara alte modificari?Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hnf

3

• Th3_uN1Qu3

2

• MifTy

1

• Jimmy

1

Top autori în acest subiect

ai putea sa incerci sa pui direct continutul imaginii pe hardul de la laptop, legat la alt calculator cu un adaptor pentru mini-IDE (presupun ca hardul e IDE).ca sa scrii imaginea pe hard, poti sa folosesti BartPE. gasesti multe tutoriale pentru BartPE pe net. eu l-am folosit mai demult sa pun kitul de windows xp pe un flash, si dupa ceva bataie de cap, a mers.totusi, cam cat ram are laptopul? din experienta spun ca xp merge destul de jalnic cu 64MB ram, testat pe un celeron la 333MHz.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Avand in vedere configuratia laptopului (48MB ram, 2GB hard) varianta optima recomandata pentru el este win98SE. Am incercat sa pun win millenium pe un laptop oarecum similar (procesorul era PII 233MHz, 2GB hardul, si 64MB ram) si rezultatul a fost mediocru, datorat memoriei putine si hardului lent. Ulterior am facut upgrade la memorie (256MB) si hard (20GB - nu aveam nevoie de atat, dar este rapid!) si am instalat winxp performance edition, cu rezultate mai mult decat multumitoare. Daca ii puneti mai multa memorie (macar 64MB - ideal 128MB) ati putea incerca win millenium, are colectie de drivere mult mai buna decat win98.

Link spre comentariu

WinME e o idee buna. Ar mai fi o varianta cu Puppy Linux asta daca nu va plac termopanele. Puppy este singura distributie de Linux care chiar mi'a placut, nu e chiar pt incepatori adica trebuie sa mai inveti una alta daca ai probleme cu el sau iti lipseste ceva (dar cei de pe forum sunt foarte de treaba), insa in mare are tot ce trebuie pt uz general (net, muzica, filme) si nimic mai mult. Daca laptopul are un chip video suportat de Xv se pot vedea filme in MPlayer cu o performanta acceptabila.

Link spre comentariu

Hello !Win98-ul il aveam demult, dar am zis sa fac o schimbare :da .Am instalat Win ME....dar bine inteles ca merge ca un fund. Ma gandeam ca poate are mai mult suport pentru LAN/wifi.Am instalat si un linux...ceva mic, dar nu mai stiu ce, la care nu am reusit sa-i configurez reteua.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Hello !Win98-ul il aveam demult, dar am zis sa fac o schimbare :da .Am instalat Win ME....dar bine inteles ca merge ca un fund. Ma gandeam ca poate are mai mult suport pentru LAN/wifi.

Taie din porcariile alea pe care le baga in startup. PCHealth si alte alea. Dezactiveaza System Restore. Da'i cu Cacheman. Ia vezi cum merge dupa asta?Cat despre linux poti incerca Puppy Linux, ruleaza foarte bine pe configuratii slabe.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări