Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aprindere electronica cu platina.

Vizitator Komissar

Postări Recomandate

+=negru, -=maro, 7= semnal,intre plus si minus am 4,5v cand sunt firele puse la senzor, si daca le scot am 11vcu toate firele de la senzor scoase merge un ventilator, cu firele puse merge celalalt si se opreste primulla semnal fata de minus am 2,8v si fata de plus am 1,3v, daca invart nu se schimba nimicdioda este intre plus si minus?Aprinderea nu este ca a mea la mine la senzor 7 este in mijloc si 15g, 31g sunt pe margini, iar la asta din scema este 7 apoi 31g,15g

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 104
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• miron1947

38

• davidut5

35

• Tudor Badescu

8

• yo9hnf

2

Top autori în acest subiect

Din ce vad eu este senzor hall unipolar,BM 230, deci nu face diferenta intre poli(N sau S), cred ca a fost inlocuit cel original cu acesta care este impropriu modelului Dvs. cu acesta puteti facea cealalta varianta cu doi senzori.

Link spre comentariu

Puteti incerca, dar fara placuta verticala montata, este posibil ca 100 de ohmi sa fie prea mult, daca nu obtineti saturatia pe SU, trebuie micsorata la cca.80 - 75 ohmi si pentru un raspuns mai bun, fara condensatori pe platine.

Link spre comentariu

N-am avut rabdare sa citesc toate paginile, dar am vazut ca propietarul trabantului nu a rezolvat problema, asa ca ma bag si eu in seama.Acelasi defect l-am intalnit si eu. Principiul de functionare este urmatorul: cand intrarea in modulul mic din aprindere este la masa, actioneaza bobina 1, cind este pe plus 12 V, cealalta bobina.Defazarea este de 180 grade, cu posibilitatea reglarii din pozitia placutei cu senzor. Avansul se regleaza din rotirea suportului placutei.Inlocuirea senzorului magnetic original cu BM230 (IPRS) nu a rezolvat problema (adica s-a ars si acesta, si urmatorul). Am inlocuit placuta cu senzor cu una realizata identic (dimensiuni si reglaj) dar cu senzor optic (led si fototranzistor in IR). Magnetul l-am inlocuit cu un disc din cablaj imprimat crud (cu cupru), cu forma din fisierul atasat.[attachment=0]Doc5.doc[/attachment]Perechea led - FT se monteaza in asa fel incat discul sa obtureze doar pe partea cu raza mai mare, iar una dintre "taieturi" este dreapta si cealalta este oblica pentru a putea regla defazajul de 180 grade intre cele doua scantei prin pozitionarea placutei mai in fata sau mai in spate.Fototranzistorul comanda un tranzistor darlington de putere BD451, montat tot pe aceeasi placuta, care la randul lui comanda aprinderea electronica. Dupa modificare, tipul a mai avut o singura problema la vreo 4 ani de la montare si s-a rezolvat prin curatirea cu pensula de praf a led-ului si FT-ului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări