Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aprindere electronica cu platina.

Vizitator Komissar

Postări Recomandate

• Răspunsuri 104
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• miron1947

38

• davidut5

35

• Tudor Badescu

8

• yo9hnf

2

Top autori în acest subiect

am extras arhiva, am deschis eagle si am dat file-open-schematic, si am selectat sch de unde am extras fisierul

La fel am procedat si eu, dar apare acel mesaj si nu-l deschide.In alta ordine de idei, Dvs. am vazut ca aveti aceasta[attachment=1]T601-7017.jpg[/attachment] piesa, dar aceasta[attachment=0]T601-794.jpg[/attachment] o aveti?Pe prima cred ca este doar un traductor de turatie pentru avans, are un singur senzor,iar pe aceasta sunt doi, corespunzator numarului de cilindri si bobine de inductie.
Link spre comentariu

nu eu am asta, un singur senzor cu 4 pini

Pe spate discul arata asa?[attachment=0]T601-797-2.jpg[/attachment]Nu prea inteleg cum distribuie scanteia pe cele doua bobine cu un singur senzor.Are doi magneti pe acest disc?
Link spre comentariu

magnetul are 2 poli

Deci magnetul este acest disc separat?[attachment=0]untitled 01.JPG[/attachment] Daca da atunci am inteles, distributia o face in functie de polul magnetului, N sau S. Inseamna ca la aprindere trebuie sa vina semnale cu + si cu -, fata de masa.Nici cu Eagle 5.40 nu merge, acelasi mesaj.
Link spre comentariu

Am montat aprinderea pe masina si , dupa cum spuneam este blocata pe o bobina, adica pun contactul da scanteie la o bujie, daca invart de magnetou nu se schimba nimic, si bobina respectiva ramane sub tensiune 11v. Am luat bobine +fise+bujii de la masina pt probe

Link spre comentariu

este blocata pe o bobina, adica pun contactul da scanteie la o bujie

Puteti decupla placuta verticala? Daca da, incercati sa comandati direct in baza SD338 si vedeti daca raspund comenzile pe ambele bobine.
Link spre comentariu

am unul mic de 2A dar nu cred ca ajung, s-ar putea sa am de 13-14 v

Ajung, in baza nu aveti nevoie nici de atat, sunt cca.140mA, prin rezistenta de 100 de ohmi, iar pe masina tensiunea ajunge si la 14,75V.
Link spre comentariu

ca sa alimentez si aprinderea si cu bobina si bujie ajung 2A?am scos placuta de la alta aprindere nu cea care am probat-o, am pus rezistenta de 100R in baza sd338 am alimentat si da scanteie, da doar cand iau plusul de pe rezisenta

Link spre comentariu

ca sa alimentez si aprinderea si cu bobina si bujie ajung 2A?

Pentru o functionare corecta,nu.Dar daca inlocuiti bobina cu o rezistenta, puteti urmarii tensiunea pe ea si trage o concluzie asupra functionarii acestui etaj.
Link spre comentariu

am gresit mai sus, de fapt pusesem + in colectorul sd338 si comandam direct su169, am pus acum in baza sd 338 si nu face nimicCum pot sa probez senzorul? Pentru ca nu se mai vede pe el nimic, odata am facut rost de la cineva un magnetou care avea alt senzor capsula ca BD-urile cu 3 pini, si tin minte ca a mers pe masina un timp, nici pe asta nu se vede ce scrie

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări