Mosu Tuti Postat Februarie 7, 2010 Partajează Postat Februarie 7, 2010 Buna ziua. Am mai postat o data dar thread-ul a disparut. Am un afisor cu leduri cu 9 digiti multiplexati. Este o bijuterie. Am intrebat daca un microprocessor poate sa il controleze, cineva mi-a raspuns ca se poate si a postat cateva scheme. Din cauza ca threadul a disparut nu mai stiu cine mi-a raspuns.Eventual daca este cineva care ma poate ajuta cu asa ceva il rog sa imi raspunda.Sper ca acum sa nu se mai piarda ninic. Mosu Tuti. Link spre comentariu
Mosu Tuti Postat Februarie 7, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2010 Acesta este afisorul. Link spre comentariu
dragostalpau Postat Februarie 7, 2010 Partajează Postat Februarie 7, 2010 Software de electronica nu e sectiunea potrivita, il mut la Microcontrolere > Alte microcontrolere Link spre comentariu
puiu Postat Aprilie 1, 2010 Partajează Postat Aprilie 1, 2010 1. Da se poate comanda cu ajutorul unui microcontroler.2. Nu am o schema dar se poate face. Ce doresti sa afisezi cu el? Link spre comentariu
Yo4You Postat Aprilie 15, 2010 Partajează Postat Aprilie 15, 2010 Ledurile respectiv segmentele afisoarelor in total 9 sunt legate in paralel deci vei avea 7anozi/katozi in functie de display si 9anozi/katozi, nu am mai pus si punctele zecimale ca nu am idee cum sunt conectate.Comanda acelor afisoare se poate face nu numai cu microcontroler ci chiar cu CD4543 face conversia direct la bcd. Link spre comentariu
puiu Postat Aprilie 15, 2010 Partajează Postat Aprilie 15, 2010 1 Şi punctele sunt legate intre ele si este al optalea semnal alaturi de cele pentru segmentele afisajului.2 Comanda este 9 tacturi x 8 semnale=72 semnale prin multiplexare. Link spre comentariu
sofian Postat Aprilie 15, 2010 Partajează Postat Aprilie 15, 2010 este un gunoi nu bijuterienumai niste ingineri "buni" au reusit sa faca prostia astao sa lumineze slab de tot ptr ca factorul de multiplexare este de 1/9 si ledurile de proasta calitateam avut si eu asa ceva si nu era bunasa ca sfatul meul incearca cu altceva Link spre comentariu
puiu Postat Aprilie 15, 2010 Partajează Postat Aprilie 15, 2010 1. Daca nu ma insel este procurat de la Microelectronica Bucuresti inainte de 1990.2. Cred ca poate mai am pe la parinti unul sau doua bucati. Cred ca peste o luna ma duc pe acolo sa vad daca le mai gasesc.3. Faptul ca factorul de umplere este 1-9 este o problema de vizualizare optica sau este o problema pentru acest afisaj.4. Care este factorul de umplere maxim pentru vizualizare optica in cazul LED-urilor? Link spre comentariu
sofian Postat Aprilie 15, 2010 Partajează Postat Aprilie 15, 2010 nu o sa gasesti nici un dispozitiv pe piata cu digiti cu leduri multiplexat la 1/6iar ca sa faci cu 1/6 trebuie curent mare injectat in leduri, rezulta viata mica a afisoruluideci este o problema optica si ptr afisajfactorul optim este de 1/4ptr un led de 20mA ca sa il faci sa se aprinda la parametri normali cu multiplexare de 1/4 trebui sa bagi curent in el de 20*4=80mA, iar daca ledul nu este de calitate se duce repede Link spre comentariu
puiu Postat Aprilie 15, 2010 Partajează Postat Aprilie 15, 2010 1. Multumesc pentru informatie.2. La afisajele cu LED factorul de multiplexare este 1 la 4 sau 1 la 8? Spun asta deoarece literele debicei sunt 5x8. Link spre comentariu
sofian Postat Aprilie 15, 2010 Partajează Postat Aprilie 15, 2010 1/8 este ptr matrici cu leduri si se foloseste ptr interior ptr ca luminozitatea este mica (50%) Link spre comentariu
puiu Postat Aprilie 16, 2010 Partajează Postat Aprilie 16, 2010 1. Multumesc, pentru informare Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum