bogdan666 Postat Februarie 15, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2010 bine dar scrie ca e pentru hard drive. dar si hdd-ul tot 3 bobine are ce ar putea sa afecteze ? si mai presus de toate care e diferenta intre stepper si bldc (un link ar fi binevenit) Link spre comentariu
danb1974 Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 Dar scump e google asta de nu-l foloseste lumea http://en.wikipedia.org/wiki/Brushless_ ... tric_motor http://en.wikipedia.org/wiki/Stepper_motor Link spre comentariu
bogdan666 Postat Februarie 17, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2010 deci sa inteleg ca pana la urma nu o sa mearga cu schema de mai sus ?? Link spre comentariu
Liviu M Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 Eu zic sa incerci, wikipedia zice sa motoarele pas cu pas sunt subcategorii ale motoarelor BLCD. Two subtypes exist: * The stepper motor type may have more poles on the stator (fixed permanent magnet). * The reluctance motor. This may not have permanent magnets, just salient poles that are pulled into alignment by timed stator drive.De altfel si din definitia de pe wikipedia A brushless DC motor (BLDC) is a synchronous electric motor which is powered by direct-current electricity (DC) and which has an electronically controlled commutation system, instead of a mechanical commutation system comprisingbrushes and a commutator. In such motors, current and torque, voltage and rpm are linearly related. reiese ca-s cam acelasi lucru. Nu? Link spre comentariu
bogdan666 Postat Februarie 18, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2010 asa ma gandeam si eu. dar daca am o parere pro atunci parca o sa lucrez mai bn fara frica Link spre comentariu
Liviu M Postat Februarie 19, 2010 Partajează Postat Februarie 19, 2010 Pe de alta parte, tot cu 4 fire sunt si stepperele (stiu, la tine e BLDC) bipolare. La astea bobinele sunt separate, fiecare fiind alimentata independent, cu 2 fire. Poti sa masori rezistenta dintre fire, sa vezi daca-s 2 sau 3 bobine. Uite un site unde lucrurile sunt explicate destul de inteligibil. Link spre comentariu
bogdan666 Postat Februarie 19, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2010 am masurat. una e comuna iar restul de 3 sunt banuiesc celalalte contacte. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum