Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

motoras HDD

bogdan666

Postări Recomandate

bine dar scrie ca e pentru hard drive. dar si hdd-ul tot 3 bobine are ce ar putea sa afecteze ? si mai presus de toate care e diferenta intre stepper si bldc (un link ar fi binevenit)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan666

11

• Badman

2

• Liviu M

2

• Stefan

2

Top autori în acest subiect

Eu zic sa incerci, wikipedia zice sa motoarele pas cu pas sunt subcategorii ale motoarelor BLCD.

Two subtypes exist: * The stepper motor type may have more poles on the stator (fixed permanent magnet). * The reluctance motor. This may not have permanent magnets, just salient poles that are pulled into alignment by timed stator drive.

De altfel si din definitia de pe wikipedia

A brushless DC motor (BLDC) is a synchronous electric motor which is powered by direct-current electricity (DC) and which has an electronically controlled commutation system, instead of a mechanical commutation system comprisingbrushes and a commutator. In such motors, current and torque, voltage and rpm are linearly related.

reiese ca-s cam acelasi lucru. Nu? :nas:
Link spre comentariu

Pe de alta parte, tot cu 4 fire sunt si stepperele (stiu, la tine e BLDC) bipolare. La astea bobinele sunt separate, fiecare fiind alimentata independent, cu 2 fire. Poti sa masori rezistenta dintre fire, sa vezi daca-s 2 sau 3 bobine.

Uite un site unde lucrurile sunt explicate destul de inteligibil.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări