Vizitator tavi83 Postat Februarie 6, 2010 Partajează Postat Februarie 6, 2010 am un hdd seagate baracuda 7200.10 160 gbpe hdd am avut windows xp si am instalat pe el windows7 ...pe jumate instalat... caci dupa ce am formatat partitia C dupa primul restart din instalare ... placa de baza ( asrock ) imi da eraorea 0078.... imi detecteaza hdd ul dar nu mai merge in sectiunea de boot-are pur si simplu sta...PC ul nu e blocat...placa de baza asteapta ceva info de la hdd iar acesta nu i le mai da.am incercat hdd ul si in alte pc uri...la fel nu merge mai departe ..in zona de boot-are...hdd ul are curent!! nu e nimic stricat fiziceu cred ca i sa sters firmware ul...sau MBR ulcum ash putea sa il repun in functiune......am tot citit .pe net si am vazut ca se poate conecta hdd ul prin jumper la usb ul de la PC (am vazut asta pe youtube... cand e in BSY state) deci ceva expert electronist sau cineva care a mai patito ...help? Link spre comentariu
junior Postat Februarie 6, 2010 Partajează Postat Februarie 6, 2010 Uite aici rezolvarea ( jumper incorect , cablu defect ) : http://www.asrock.com/support/qa/TSDQA-47.pdf Link spre comentariu
Vizitator tavi83 Postat Februarie 6, 2010 Partajează Postat Februarie 6, 2010 NU nu si nu...deci harddiskul mergea normal inainte de instalare..cu jumperul pus cablul IDE fara probleme...nu am intrar in pc sa misc ceva....si dupa cum am mai spus l am mai conectat in vreo 3 calculatoare si la fel face...nu merge PC ul in zona de bootare...la placa asrock da mesajul ala 0078 la altele nu da nimic ( asus % gigabyte)deci doar prin conectarea la un port paralel sau la usb....prin jumperi hdd ului ...se poate...dar CUM?!!! ca asta pe IDE are 8 pini nu 4 ( ca si alea pe SATA) si care din aia 8 pini sunt GND RX si TX?? Link spre comentariu
Dr4g0n Postat Februarie 6, 2010 Partajează Postat Februarie 6, 2010 Activeaza din bios functia S.M.A.R.T si daca iti da eroare inainte sa incepa sa buteze asta iti zice daca MBR e dus/mort/corupt sau are erori ! in cazul de fata daca iti zice ceva de genul : S.M.A.R.T FAIL nu mai ai ce sa faci cu Hdd`ul e bun de facut scrumieraCe mai poti sa faci daca nu are erori in Smart / mbr e sa il pui Slave , il bagi intr`un alt PC , folosesti partition magic si stergi orice partitie de pe el , faci alta/altele NTFS( una fin ele o setezi ACTIVA de ex. prima partitie de 50Gb o faci activa) dupa care le formatezi FULL nu quick din Command.com . Dupa toata operatia asta il pui in PC-ul tau si bagi iar windows pe el Tu nu aveai cum sa ii stergi firmware sau MBR !!!! vezi in bios si ordinea de boot a partitilor... : Normal ar trebui sa fie cam asa : 1. Cd/Dvd 2. partition 0 Mai uite` te sa nu ai activat controlerul de SATA daca ai asa ceva . e posibil sa nu iti booteze pentru ca asteapta dupa un HDD SATA . Daca Hdd-ul tau e pe SATA atunci trebuie la setup win 7 in primul rand sa ii instalezi controlerul de pe cd-ul placii de baza Link spre comentariu
Vizitator tavi83 Postat Februarie 6, 2010 Partajează Postat Februarie 6, 2010 smart ul e ok.. primesc mesaj ca SMART capable OK si atatdaca il pun in alt PC ca slave...sau cable select... la fel face il recunoaste..dar nu merge sa booteze mai departe ..chiar daca e pe slave.singura posibilitate e sa citesc datele de pe el prin pini unde se pune jumperul... deci asta mi a mai ramas sa fac... daa...cand am instlat windowsul 7 am dat delete la partitia system ( fuseste xp ul p ea) si nu mai e setata ca si activa sau boot ...dar nu am ce sa fac ca nu merge sa pot citi hdd ul....nu merge in nici un pc!! ma gandeam daca il conectez in timp ce merge gen usb )) --bine stiu ca mi se duce in acest mod...deci conectarea hdd ului prin pini unde vine pus jumperul...asa se face si recuperarea datelor bit cu bit!!!..darr cummmmm??? tehnologiaa ma intereseaza Link spre comentariu
Vizitator tavi83 Postat Februarie 6, 2010 Partajează Postat Februarie 6, 2010 bine bine hai ca va explic shusta am rezolvato sooodin win XP cu partitia system pusa ca activa ... am dat si am instalat win7 am sters partitia C ( din modul de instalare a win7) si pac cand s a resetat prima data nu a mai mersss ....fiindca nu era setata nici o partitie ACTIVA facuse wingozul 7 ceva si nu a setat sau nu seteaza el partitia C ca activa...darr multumitaaa forumistilor..care pe ici pe colo au mai zis ei cate ceva.... am stat am gandit si am rezolvattt!!!! deci: am setat din bios LBA disable ...si am pus toti jumperi pe cei 8 pini...( desi cred ca nu era nevoie sa mai puni jumperi daca dai disable la LBA....) am intrat in windows de pe alt hdd iar cu Paragon Partition Manager am setat partitia C ( de pe hdd ul rasbelit) ca partitie activa..... shut down.... am scos jumperii --bios --LBA "auto" ---and BANG totul e ca inainte :DSUBIECT INCHIS !!!! Link spre comentariu
Dr4g0n Postat Februarie 6, 2010 Partajează Postat Februarie 6, 2010 bine ca ai rezolvat pe viitor stii ce ai de facut Link spre comentariu
Vizitator tavi83 Postat Februarie 6, 2010 Partajează Postat Februarie 6, 2010 viitor nu va mai exista pe tema asta Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum