mișa Postat Februarie 5, 2010 Partajează Postat Februarie 5, 2010 Cine vrea sa faca o sursa adevarata pentru LED-uri poate folosi cipul LT1618 produs de Liniar technology. Am facut diverse aplicatii cu acest cip. E foarte bun, atit ca randament cit si ca dimensiune. Va prezint o ultima aplicatie, care va fi folosita atit ca lampa de interior cit si ca lanterna. Grupul e de 20 de LED-uri produse de Optosupply tip OSPW5111P, iar curentul general e de 200mA, deci prin fiecare grup de leduri cam 50 mA. Functioneaza perfect intre 3V si 18V. Nu se simt diferente de curent si lumina. Discutam de ultima aplicatie recalculata de la pagina 10 de aici: http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... /1618f.pdf Am recalculat si aplicat totul pentru curenti mai mari, (200mA) la iesire si functioneaza perfect de la 2.8V la 18V fara diferente de luminozitate. Nu e nevoie de radiator. Iata aceasta ultima aplicatie: (totul e lipit de mina, inclusiv circuitul integrat. Tehnologia SMD nu e foarte grea) Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 5, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2010 Chiar nu stiti nimic despre LED-uri si inveroare pentu leduri. Ar trebui sa invatati. Asta e Viitorul. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 6, 2010 Partajează Postat Februarie 6, 2010 Felicitari! Dar daca pe alimentare depasesti tensiunea de alimentare a ledurilor,nu apar probleme?Adica nu cred ca circuitul poate sa si reduca tensiunea,neavand si un tranzistor in serieDe unde ai luat piesele? In special integratul si cablajulms Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 6, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2010 Daca depasesti tensiunea de alimentare a led-urilor ai cam pus-o. Cipul nu stie sa reduca tensiunea. De aia sunt cite 5 in serie.Piesele de la TME. Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 6, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2010 Completez: Cablajul l-am proiectat si am trimis fisierele gerber pentru executie la CEE Timisoara. Cipul nu de la TME l-am cumparat, am gresit mai sus. Am cumpatat imediat ce a aparut, acum vreo 5 ani, mai multe. Am sa caut in documente sa vad de unde.Am eliminat rezistentele in serie cu ledurile. Daca folosesti leduri de marca, parametrii sunt suficient de apropiati ca sa nu mai fie necesare rezistentele, mai ales in situatia in care e vorba de leduri in serie. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 6, 2010 Partajează Postat Februarie 6, 2010 (totul e lipit de mina, inclusiv circuitul integrat. Tehnologia SMD nu e foarte grea)...pana dai de boostere in PLL 12,cu R 0603 ai lucrat?la mine cea mai mica a fost 0805.Prefer IC cu tranzistor exterior(optiune personala);se poate adapta un Q serie,spun se poate pt ca inca nu am gasit sponsor ... la mana de leduri de 3W.Am sa retin(LT 1618) pana gasesc ceva booster in capsula MSOP/SO, cu eficienta si fiabilitate asemanatoare.Care e practic curentul max. pe care-l poate duce? Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 6, 2010 Partajează Postat Februarie 6, 2010 @tyc -cauta pe siteu lor,au foarte multe modele de astfel de surseEu luasem mai demult sample Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 6, 2010 Partajează Postat Februarie 6, 2010 Folosesc de mai demult LM-uri,boosterele lor sant in PLL12 ,3 x 3mm ,nu am tehnologia cositoriri lor(inca).Acum fac termostatarea la plita. Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 8, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2010 Da, sunt foarte frumoase capsulele alea, dar trebuie alese formatele pe care le poti folosi cu tehnologia pe care o ai la dispozitie. Nu merita sa comanzi plantare smd automata numai daca produci serie mare. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 8, 2010 Partajează Postat Februarie 8, 2010 Le poti planta si manual daca ai rabdare,materiale si esti inrudit cu un chinez batran(sau i-ti iei o zi libera). :rade:Si dupa asezarea pieselor, in 30' ai terminat montajul,pardon,mai dureaza inca 30 sa se raceasca. Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 9, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2010 Nici chiar asa. Daca ai un sablon (stencil) de genul asta http://images.google.ro/imgres?imgurl=h ... N%26um%3D1 pentru depunerea pastei de lipit, merge lipirea in cuptor foarte usor, in sensul ca poti face acasa. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 Ai idee cine face sabloane,ca pana sa pun laserul pe CNC am pus pasta cu sula ,si merge bine;in loc de cuptor folosesc plita electrica si am facut o cerere pt un hex de AVR pt termostatarea ei.Cine face stencil la comanda? Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 10, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2010 CEE Timisoara. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 14, 2010 Partajează Postat Februarie 14, 2010 Am 'scobit' adanc dupa adresa CEE Timisoara,pe net,am gasit o firma in Timisoara care se ocupa...cu utilaje pt., se pare ca e localizata in HU ,dar vb si romaneste.Firma la care trimiti gerber-ul si primesti sablonul e asta?ca pana in prezent,rezolvarea tot pe plan local e(aplicarea cu o surubelnita,sula). Link spre comentariu
Vizitator Yokozuna Postat Martie 24, 2012 Partajează Postat Martie 24, 2012 Am recalculat si aplicat totul pentru curenti mai mari, (200mA) la iesire si functioneaza perfect de la 2.8V la 18V fara diferente de luminozitate. Nu e nevoie de radiator. Iata aceasta ultima aplicatie:(totul e lipit de mina, inclusiv circuitul integrat. Tehnologia SMD nu e foarte grea)Nu se vede schema, nici daca sunt logat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum