Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tranzistori


Vizitator adiyy

Postări Recomandate

Vizitator adiyy

sal! vreau sa folosesc tranzistori luati din diverse aparate "demolate" in locul celor cumparati, problema e ca nu prea stiu cum e cu identifikrea "picioruselor"...la cei cumparati dak nu ma insel este CBE, iar cei kre ii iau din diferite aparate masurandui cu aparatul am observat k ultimul picior ar fi Baza si numi dau seama celelalte 2 kre sunt colector si kre emitor,adik in c ordine? s poate CEB si ECB sau doar una dintre variante? dak sunt ambele variante atunci cum pot cu ajutorul aparatului s stabilesc kre este colectorul si kre emitorulMultumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • zal

    2

  • remus68

    2

  • sorinpavel

    1

  • augustin

    1

Top autori în acest subiect

despre ce tranzistori este vorba?..nu toti sunt la fel ....dar daca cei cumparati au acelasi nume cu cei care vrei sai recuperezi atunci au aceiasi configuratie a pinilor....fi mai explicit putin..in primul rand la ce tranzistori te referi....si nu poti folosi in loc de BD135 de exemplu orice tranzistor chiar daca are configuratia pinilor identica......................................Tranzistorul este un dispozitiv semiconductor de circuit realizat in general din doua jonctiuni pn avand trei terminale .Exista mai multe tipuri de tranzistori in functie de modul de realizare , cum ar fi : tranzistoare bipolare,tranzistoare cu efect de camp ,unijonctiune ,etc.in general tranzistoarele se construiesc din materiale semiconductoare (germaniu sau siliciu) avand in componenta lor trei regiuni numite baza ,emitor si colector.

Link spre comentariu

La măsurarea trz bipolare cu ohmmetrul, în sensul de conducţie, joncţiunea (mai simplu zis, dioda) b-c are rez ceva mai mică decît cea b-e, adică e mai ''capabilă'' şi asta e valabil la ambele tipuri, npn şi pnp.Cred că mai repede trebuie să înveţi să identifici rapid trz după ce scrie pe ei.

Link spre comentariu

http://www.alldatasheet.com/

http://www.datasheetcatalog.com/

http://www.google.ro/

E suficient sa scrii numele respectivului tranzistor. In primele doua linkuri, iti va apare foaia de catalog a tranzistorului (circuitului integrat, diodei, etc) in care sint aratate atit dispunerea terminalelor cit si valorile anumitor parametrii. Unele modele scoase din fabricatie, mai pot fi gasite cu al treilea link.

Link spre comentariu
Vizitator adiyy

am revenit :Das mai avea o nelamurire, cum sau d unde pot sm informez, un tranzistor d orice fel cu c tranzistor s poate imperechea? (sper k asa s zice...) orice fel d metoda ar fi d mare ajutor.am "studiat" datasheet-ul multor tranzistori si la unii s gaseste acolo kre este "perechea" lui, dar la multi din pacate nu reusesc sa gasesc....sau dak as vrea s folosesc de exemplu in loc d irfp240/irfp9240 altceva (nu stiu daca la astia sunt inlocuitori dar stiu altii la kre s poate folosi altceva) c anume din specificatiile lor trebuie s urmaresc s fie si la inlocuitorii lor? sau cum s procedeaza cand vrei s afli c ar fi bun ca inlocuitor??

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări