Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificatoare de putere mare,cine vrea sa ma ajute.

costilx

Postări Recomandate

mi-am facut putin timp sa testez acest amp,surpriza merge am folosit ca prefinali tip142 si tip147 si la finali 2sc5200 si 2sa1943 toshiba,l-am alimentat la 20v-0-20v filtrati are sunet bun deci pentru test a fost ok urmeaza partea cea mare cu prefinali 2sc5200-2sa1943 si finli cu mj15025-mj15024 o sa pun 3 perechi pentru proba si alimentarea aproape de 70v-0-70v filtrati. Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costilx

16

• remus68

9

• zal

6

• Jimmy

4

Top autori în acest subiect

Corectează superdioda, semireglabilul e între c-e cu cursorul pe bază la trz (corect era semireglabilul ca rez variabilă între b-e şi o rez fixă între b-c). Schimbă trz BC546, care are emitor comun cu MJE350 de pe ramura + tot cu un MJE350 şi rez lor din emitor pune-o de 47-51 Ohmi. Trz din stabilizator chiar e BD681? E trz Darlington, un MJE340 era mai bun. Pune şi diode în antiparalel pe trz finali. Nu pricep de ce ai folosit trz Darlington ca prefinali. Ca să foloseşti 2SA1943/2SC5200 ca prefinali trebuie să modifici schema în triplet pe ieşire, prefinali mici poţi să pui MJ15032/15033, altfel ei singuri nu au amplificare suficientă să atace alti trz finali.

Link spre comentariu

stiu ca schema e modificata cum am spus am placutele cu cablajul lor original si toate componentele sunt marcate diferenta din schema si cablaj am observat de la bun inceput,iar pe cablaj este exact cum ai zis si tu zal referitor la modificare,cind totul va fi gata o sa pun schema corecta si poze cu amplificatorul,daca folosesc la finali mj-urile cemi recomanzi pentru prefinali,care ar fi problema daca folosesti la prefinali si finali acelasi tip de tranzistori.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

am testat si cu finali mj15024-mj15025,doar 3 perechi am pus si o schema cu componentele ce le-am folosit sper ca se intelege ceva.merge perfect nici o problema de distorsiuni sau alte bruiaje,problema de care mam ivit este ca nu am boxe suficient de tari,am folosit doua boxe de 8 ohm 50w si una de 4 ohm 100w (datele de pe magnetul difuzoarelor) le-am pus in serie 20 ohm 200w,dar degeaba ca nu rezista sa-l dau la maxim pe aceste boxe are basul puternic si nu fac fata,la-m lasat sa mearga 40 min la un volum la cit au putut duce boxele curios faptul ca transformatorul era destul caldut (200w 45v-0v-45v filtrati )iar finali doar putin calduti iar prefinali si restul componentelor nici un semn de incalzire,pentru moment pare ok pentru testul cel mare cu alimentare 100v-0v-100v o sa am nevoie de boxe puternice,problema e ca nu am de unde procura momentan,tot ce vedeti in poze este doar pentru teste nimic pentru finalizare deocamdata.Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

45v-0v-45v filtrati

Daca ai alimentat amplificatorul la +/-45V, pe o sarccina de 20 ohmi a eliberat senzationala putere de 44W ! Daca difuzoarele nu rezista nici la mai putin de 20W pe bucata... no comment. La +/-100V nu va rezista doar cu 3 finali pe ramura.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări