costilx Postat Februarie 5, 2010 Partajează Postat Februarie 5, 2010 buna,sunt nou aici pe site si am si eu antrebari,ma pricep destul de binisor cu electronica dar nu le stiu chiar pe toate mai am de anvatat foarte multe,am facut si eu multe tipuri de amplificatoare si miau esti bune ce nu am anvatat destul de bine masuratorile si calculele,dar daca ami dai tot ce trebuie placa,piese,schema etc til fac fara probleme,nu pream am avut tinp sa studiez prea mult partea cu puterea de esire sa o fac cat mai mare,ce vreau sa stiu si sa anvat sami construesc singur amplificatoare dar e cale lunga si sper sa reusesc.vreau sa antreb ce ma framanta tot tinpul ce e cu vrajeala asta amplificatoare ,400w max50v,500,600w max 60v sau 1000w 70v,100v ,care este consumul de curent la un amplificator de 1000w,parere mea ca este destul de mult dar nu stiu cat si ma refer la putere rms nu muzical.am cautat documentati scheme de amp de putere mare dar nimic dar jucarii. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 6, 2010 Partajează Postat Februarie 6, 2010 Pentru inceput, e bine sa exersezi scrierea in limba romana. In ceea ce priveste puterea amplificatoarelor, lucrurile nu sint asa de complicate pe cit par. Ca sa iti formezi o parere de ansamblu in ceea ce priveste consumul unui amplificator de o anumita putere, e cam asa : pentru un amplificator de putere in clasa AB, generalizind, poti considera randamentul undeva in jur de 60%, deci amplificatorul va consuma aproximativ dublul puterii eliberate. Acea putere e "luata" din cele doua surse de alimentare (barele de alimentare +, respectiv -), adica jumatate din putere de la o sursa, jumatate de la cealalta; cum banuiesc ca stii formula P=UxI, stiind tensiunea de alimentare a amplificatorului, vei afla curentul (in Amperi) care amplificatorul il va "trage" din fiecare sursa. Q.E.D Link spre comentariu
costilx Postat Februarie 7, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2010 Nu e nimeni cu calcule si formule.O Intrebare un amplificator care are consumul 70v, 0, 70v,e posibil sa debiteze o putere de 500w rms pe 2 perechi finali si 1000w rms pe 5 perechi finali,acesti tipi de transistori finali sunt,2sa1494,2sc3858.Astept parerile impatimitilor de amplificatoare. Link spre comentariu
Jimmy Postat Februarie 8, 2010 Partajează Postat Februarie 8, 2010 iti lipsesc niste notiuni elementare de electronica. aia +/-70V sunt tensiune de alimentare, iar 500W la tensiunea aia ai scoate doar pe sarcina sub 4 ohmi, unde 2 perechi de finali n-ar rezista. asta e valabil si pentru 1000W, doar ca impedanta de sarcina ar trebui sa fie in jur de 2 ohmi. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 8, 2010 Partajează Postat Februarie 8, 2010 e posibil sa debiteze o putere de 500w rms pe 2 perechi finali si 1000w rms pe 5 perechi finaliNu ! Link spre comentariu
costilx Postat Februarie 8, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2010 Domnu Jimmy mrs de raspuns pentru ca am aceste scheme cea de 500w si ce de 1000w si era 4ohm-8ohm,dar vroaim sa stiu ca e posibil sa ajungi la asa putere cu voltaj asa mic,schemele sunt la fel doar difera prefinali si la finali are 3 perechi mai mult.Tu zici car merge la 2ohm ar trebui facut ceva schinbari in schema nu cred car face fata. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 Pentru 2 ohmi iti trebuie mai multi finali si evident radiator mai mare. Eu zic ca e posibil 1000W cu +/-70 alimentare dar numai in punte si pe minim 4 ohmi. Cat despre consum, un amplif clasa AB are maxim 70% eficienta, hai sa zicem ca facuta bine schema si atingi acest 70%. Deci la 1kW putere audio o sa consume 1700W de la retea. Problema consta in faptul ca acei 700W o sa fie degajati sub forma de caldura, in transformator si mai ales in finali, deci daca vrei sa ai un radiator de dimensiuni rezonabile trebuie neaparat racire fortata adica ventilator. Link spre comentariu
Jimmy Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 cu +/-70V scoti vreo 8-900W in 2 ohmi, fara nici o punte. in punte la +/-70, pe 4 ohmi ai scoate vreo 1500W, sau chiar peste, depinde cat de buna e schema, sau cat de bine e implementata. oricum, ai nevoie de o galeata de finali si sarme groase, asa ca nu merita bataia de cap. personal prefer alimentari de +/-150V cu sarcina de 8 ohmi. bineinteles, nu in clasa AB Link spre comentariu
costilx Postat Februarie 9, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2010 Multumesc de raspunsuri,de radiator nui problema iar ventilatoare am destule, marisoare, puternice si selentioase,am sa pun acea schema sa o vedeti si voii daca e ceva de capul eii,probabil o sa am nevoie de transformator de 2000w.domnul Jimmy cind voi pune acea schema poate ma ajuti sa modificam ceva la alimentare macar deas putea pune 100v,0 ,100v,numai sa fac rost de un program de micsorat pozele depaseste marimea si nu merge sa le pun aici.Ziceai ca am nevoie de multi finali,la parte cu finali nui problema chiar imi face placere sa construesc un amplificator chiar sa fie si 20 de perechi finali,ai mai spus ca o sa am nevoie de sirma groasa,la ce anume te referi, transformator sau pentru alceva. Link spre comentariu
Jimmy Postat Februarie 11, 2010 Partajează Postat Februarie 11, 2010 pozele le poti uploada pe www.imageshack.us si apoi postezi linkurile aici. ai acolo si optiuni de resize, dar daca postezi doar linkurile le poti lasa la dimensiunea originala. legat de tensiunea de alimentare, mai mult de +/-90V nu cred ca e nevoie ca sa scoti puteri foarte mari. vezi schema de la AV800. ce-am spus eu cu +/-150V era mai mult sau mai putin in gluma. legat de sarmele groase, vezi ce sectiune trebuie sa aiba sarma, pentru 1KW in 2 ohmi. Link spre comentariu
costilx Postat Februarie 11, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2010 Acestea sunt pozele cu amplifiul in lucru si cu transformatorul toroidal. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 11, 2010 Partajează Postat Februarie 11, 2010 Cîte sute de waţi ţine cablajul?Care e schema? Cu 2 perechi de trz finali... e firav ampliful. Link spre comentariu
costilx Postat Februarie 11, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2010 ar spune cam asa, doua perechi finali 500w iar cu 5 perechi,1000w. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 11, 2010 Partajează Postat Februarie 11, 2010 Acestea sunt pozele cu amplifiul in lucru si cu transformatorul toroidal.Si care este schema ? Link spre comentariu
zal Postat Februarie 11, 2010 Partajează Postat Februarie 11, 2010 ar spune cam asa, doua perechi finali 500w iar cu 5 perechi,1000w.Ce trz cu puterea disipată de 300-350W se folosesc acolo? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum