carageae Postat Martie 13, 2010 Partajează Postat Martie 13, 2010 Felicitari si din partea mea, pacat ca sunteti asa departe, as fi cerut si eu o invitatie...Aveti grija ca intalnirile astea ameninta sa se repete...deja se pare ca se formeaza o traditie...asa iau nastere festivalurile...Acum e mai mult o gluma, dar de ce sa nu avem si noi un fel de "triodefest"? Link spre comentariu
zal Postat Martie 13, 2010 Partajează Postat Martie 13, 2010 Nu are cum, majoritatea sînt amplifuri cu pentode sau tetrode. Link spre comentariu
carageae Postat Martie 13, 2010 Partajează Postat Martie 13, 2010 Atunci sa-i zicem tubefest...am folosit numele asta ca e singurul festival de gen de care am auzit...Se mai poate folosi lampfest, chiar...(L)AMP-FEST...nu de nume ducem lipsa... Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 13, 2010 Partajează Postat Martie 13, 2010 Ah ! Doream premiul 1 cu coronita , dar nu am avut cui sa dau spaga ( nu a fost licitatie de stat , nu conteaza , urmatorul amplificator va fi perfect ! Sub nicio forma nu voi mai face compromisuri ) si veti vedea noul curent in calitatea redarii audio ....mai conteaza si experienta , nu spun ca amplificatorul meu ( si al lui DANZUP , VTP , VIOBIO , DJDOG ) nu este calitativ , ci este , din vina exclusiv a mea , subdimensionat , exact unde arde , la trafo out , pentru ca , din saracie , tiganie , etc ....am crezut ca pot fura oul de sub closca , si sa mai scoata si pui.....sectiunea este extrem de importanta , amp lui ZAL era superior dpdv redarea joaselor....nu pot fi neutru....astept comentariile tuturor.... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 intilnirea a fost relaxata si foarte placutanu spun nimic de amplificatoarele mele ca sunt stiute ,nici de al lui ZAL,pentru ca am unu identic amplificatorul lui ZAL are sensibilitate mai mare ca al meu (cel cu EL12,EF12)Grundigul lui nichisoru a revenit la viata si se aude excelentamplificatorul lui hpavictor SE EL84se aude corect pentru ca este construit corectde apreciat partea digitala de comutare a surselor si volum,realizata de danzup partea de comanda este 80% din amplificatoro sugestie pentru victor MAI MULT FIER SI CUPRU ! stii tu unde Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 In primul rand vreau sa multumesc gazdei pt invitatie si pt ocazia de a asculta cateva scule exceptionale, care, majoritatea erau home - made dar nici o scula nu arata acest lucru, vizibil, iar ca sunet nici atat. a fost o placere sa ii revad pe acesti "bolnavi" ai lampilor si realizarile lor de exceptie. cu voia dvs mi-as permite sa fac si un mic clasament al amplificatoarelor ascultate ieri : 1) amplificatorul lui ZAL cu lampi interbelice - zic eu ca suna foarte bine 2) se-ul lui viorel cu 6h13c suna la fel de bine ca al lui zal singurul minus fiind puterea mica dar se stie ca viorel a ales calitate vs. cantitate 3) clona revox al lui viorel cu ochisorii magici em800 este o placere sa il vezi si mai ales sa il asculti 4) pp el84 al lui nichisorul suna foarte bine pt varsta lui, mai putin treaba cu invarteala ( potentiometrul ) 5) amplificatorul lui danzup & victor: este o imbinare perfecta intre analog si digital singura problema si cea mai mare este ca nu are trafuri de iesire adecvate 6) out-sider-ul clasamentului: amplificatorul si pre-ampul meu vintage blaupunkt restaurat mi-a placut la nebunie colectia de aparate radio vechi ale gazdei. aveti mai jos cateva poze http://freestorage.ro/dzv4frvzyx1x Link spre comentariu
fcon Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 ... fac si un mic clasament al amplificatoarelor ascultate Ah ! Doream premiul 1 cu coronita ... amp lui ZAL era superior dpdv redarea joaselor....nu pot fi neutru....astept comentariile tuturor....De ce nu ati spus ca vreti sa facem clasamente ("best of SE", "best of PP", "best of za best" sau "fair-best" sau "a->z-best" (vorba lui : nu de nume ducem lipsa))? Aveam si un CD cu frecvente de test (cel al lui ); puteam vedea care este problema fiecaruia, mai ales ca Nichi are si aparate de masura: ne uitam la niscaiva sinusoide, mai bagam o dreptunghiulara din cand in cand, asa, de amorul artei... Las' ca data viitoare facem un macaz performant si aprobam un design de teste dublu-orb, randomizate si placebo-controlate! Victor, cred sincer ca poti visa cat vrei tu la amplificatorul perfect; dup'aia te-ai plictisi repede de el (si Adam s-a plictisit repede de Eva lui, cu toate ca era perfecta, si, de atunci, tooot cauta...) Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 Stiu si de ce este mai bun amplificatorul lui ZAL ....are reactie negativa mica , e adevarat , si linearizeaza caracteristica de frecventa suficient , dar reduce si impedanta pe iesire ( creste dumpingul ) si este mult mai tolerant la variatiile sarcinii.....EL12 oricum are cam 8W out fata de 2.5W out din EL84 ....am comparat mere cu pere....chiar si asa , tot subdimensionat ramane trafo out la mine.....recunosc fair play ca ma declar de acord cu voi , al lui ZAL are motive sa fie mai bun ! Candva , voi lansa o provocare SE EL84 Reloaded cu miza la dublu , si va voi dovedi cine este adevaratul si singurul invingator , da mai trebuie sa treaca timpul , sa beau laptic sa cresc mare si voinic ! Va urez auditii placute si succes in constructii de calitate ! Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 sa nu fiu inteles gresit, este parerea mea personala si subiectiva legat de clasamentul de mai sus Link spre comentariu
danzup Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 Un lucru mi-a fost intarit de auditia/intalnirea asta : prea multa reactie negativa strica la cutie !Cine intelege pricepe ! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 Victordaca tu vrei noi postam citeva pagini cu laude la amplificatorul taunu compara EL12 cu EL84EL84 este o pustoaica pe linga o doamna ca EL12,la ce vrei tunu te simti invins toate amplificatoarele SE stii si tu ce sunt,etaje finale din milioane de aparate de radio!nimic nou,nu inventam roata !amplificatorul lui zal nu are reactie negativaamplificatorul meu cu EL12 ,are reactie negativanu exista un amplificator ideal sau cel mai bun din GALAXIEnu uita FIER SI CUPRU!!!daca vroiai gaseai si mai mult fier! aveam eu stii binedata viitoare fii mai autentic ,concepe singur amplificatorul ,ca poti!!!! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 In primul rand vreau sa multumesc gazdei pt invitatie si pt ocazia de a asculta cateva scule exceptionale, care, majoritatea erau home - made dar nici o scula nu arata acest lucru, vizibil, iar ca sunet nici atat.a fost o placere sa ii revad pe acesti "bolnavi" ai lampilor si realizarile lor de exceptie.cu voia dvs mi-as permite sa fac si un mic clasament al amplificatoarelor ascultate ieri :1) amplificatorul lui ZAL cu lampi interbelice - zic eu ca suna foarte bine2) se-ul lui viorel cu 6h13c suna la fel de bine ca al lui zal singurul minus fiind puterea mica dar se stie ca viorel a ales calitate vs. cantitate3) clona revox al lui viorel cu ochisorii magici em800 este o placere sa il vezi si mai ales sa il asculti 4) pp el84 al lui nichisorul suna foarte bine pt varsta lui, mai putin treaba cu invarteala ( potentiometrul )5) amplificatorul lui danzup & victor: este o imbinare perfecta intre analog si digital singura problema si cea mai mare este ca nu are trafuri de iesire adecvate6) out-sider-ul clasamentului: amplificatorul si pre-ampul meu vintage blaupunkt restaurat mi-a placut la nebunie colectia de aparate radio vechi ale gazdei.aveti mai jos cateva poze http://freestorage.ro/dzv4frvzyx1xamplificatorul si preamplificatorul tau sunt bune!!daca venea cineva cu ceva fabricat acum ,lua NA,NA de la elein plus cu toate ca este marca germana tot ce este in interior este 100% japonez Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 amplificatorul si preamplificatorul tau sunt bune!!daca venea cineva cu ceva fabricat acum ,lua NA,NA de la elein plus cu toate ca este marca germana tot ce este in interior este 100% japonezstiu asta dar nu se compara cu lampalampa rulz Link spre comentariu
zal Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 Ohoho, ce discuţii aprinse aici! Mi se pare că se impune o observaţie: fiecare îşi reglează timbrul la amplif în funcţie de sursele sale de semnal şi boxe. Cînd le punem la grămadă e normal să apară diferenţe între ele, e adevărat că unele sînt foarte subtile.Văd că vă frămîntă ampliful realizat de mine, precizez încă o dată că nu are nici o reacţie, nu are nici un condensator electrolitic în partea de amplificare (nici în catodul EL12), poate trebuia un pic mai mare tensiunea anodică, are redresare a tensiunii de filament ptr EF12k, cred că trebuie să mai adaug 1nF la cond de la intrare ca să coboare definitiv joasele şi poate să măresc puţin amplificarea EF12k să fie mai sensibil ampliful.Acum fiecare îşi cunoaşte ampliful sau amplifurile şi poate confirma observaţiile celor de mai sus. Link spre comentariu
fcon Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 sa nu fiu inteles gresit, este parerea mea personala si subiectiva legat de clasamentul de mai sus Stai linistit, ca a fost o gluma; cu totii suntem subiectivi, iar la masuratori nu s-a gandit nimeni si cred ca nici nu ar fi avut chef de asa ceva. Fiecaruia i-a placut in mod special unul sau mai multe dintre aparatele de acolo. Faptul ca am gasit, fiecare in parte, cateva mici imperfectiuni, arata doar dorinta noastra de mai bine, chiar daca nu am declarat-o, ca Victor... Mi se pare că se impune o observaţie: fiecare îşi reglează timbrul la amplif în funcţie de sursele sale de semnal şi boxe. Cînd le punem la grămadă e normal să apară diferenţe între ele, e adevărat că unele sînt foarte subtile. Asta este un lucru foarte adevarat; cred ca fiecare constructor lucreaza pentru obtinerea unui timbru specific. Chiar daca caracteristicile unui amplificator pot fi masurate cu acuratete, timbrul... mai greu. Chiar daca fiecare lampa are sunetul ei, imi vine greu sa cred ca vreun constructor face doar masuratori si reglaje pentru obtinerea unei puteri maxime/distorsiuni minime, fara sa caute si tonul potrivit gustului sau. ...Văd că vă frămîntă ampliful realizat de mine... Asa este; sunetul este deosebit! Asa cum toti cei care au ascultat SE-ul lui cu 6P3S au laudat sunetul, ne scoatem acum palaria in fata doamnei EL12! Nu au fost diferente subtile; pur si simplu a iesit in fata, fara drept de apel... Victor a admis cu franchete ca nu se pot face comparatii intre aceste SE-uri (cu EL84 si EL12), la care ar fi trebuit sa adauge si pe cel cu 6N13. Daca chiar se doreste o comparatie, il invit sa alaturam sunetul SE-urilor noastre cu EL84, pe sursele, muzica si incintele mele; mentionez ca nu am osciloscop, deci totul va fi subiectiv, si ne vom da entuziast fiecare cu parerea, asa cum le sta bine visatorilor. Conditia este sa apreciem doar caracteristicile sunetului si sa nu luam in considerare partea tehnica (acea contributie tehnica novatoare a lui , de 80% mentionata de ). In rest, aparatul meu este gata sa se ia la tranta cu orice SE simplu cu EL84, cu prietenie si fara incrancenare. In acest fel, mai invatam una-alta si ne vin idei... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum