Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Clona amplif Revox S52 (EL84 pp)

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Am tinut sa intreb acelasi lucru , dar cred ca m-am luat cu altceva ( ah , uleiul ala de sarpe , calitate extra audiofila ) oricum as suspecta si compensarea de 47 pico paralel cu 27 kohmi , din RN globala pentru sarcina de 4 ohmi, poate vrea o alta valoare , sau toleranta e prea mare , trebuie verificat !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 93
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

15

• fcon

11

• hpavictor

11

• nichishoru

10

Top autori în acest subiect

am inceput lucrul la nr 2 :freaza: filamente 8Asa nu se mai incalzeasca trafu de alimentare!

Daca organizezi si la el sesiune de auditie vin si eu (aduc si uleiul de sarpe pentru racire mai buna........).
Link spre comentariu
Vizitator viobio

dl kosmin 227da e o idee buna cu filamentele separatedl misa da este posibil sa fie o capacitate parazita ,da de ce apare pe ambele canale?cumva miezul ? reactia negativa?dl ferinu am uitat de articolnu ma compar cu gabriele,dar daca afacerea nu merge ,trebuie sa umplu timpul cu cevaacest hobby este si costisitor,ma intreba cineva ce fac cu atitea amplificatoare? le fac de placere si exercitiu al mintiitrafurile sunt bobinate de industriasul Dj_doj :aplauze dupa specificatiile date de dl Mateescu :da dl zalmizeria apare pe ambele canalenu are treaba cu ochiul magicdl hpavictoreste posibil sa fie si reactia negativa,mizeria apare numai pe semialternantaaudibil nu este nimic! si oricum 20hz nu se aud il las asa ca nu ma duc la HI-FI ARENAdl byt asteptam oscilogramelepe mine mizeria care apare la 20hz nu ma lasa sa dormdl nichisorusper sa ne vedem simbata , poate si cu dl fconam gasit o mica hiba polarizarea prrimei lampi,pentoda EF86(EF804S) se face prin potentiometrul de volumpotentiometrul folosit de mine este de kkpe un canal nu puteam sa reglez ochiul magic si intr o anumita pozitie se auzea si un mic zgomotil schimb cu unu ALPS si cuplez intre cursor si g1 un condensator cum cursorul nu mai este in g1 intre g1 si masa montez o rezistenta de 470kam facut azi o proba si totul este okg1 este de la pentodadupa aceasta modificare am putut sa echilibrez si ochii magici,unu statea mai mult aprins ,dupa o anumita pozitie se echilibra cu celalaltpun jos si o poza sa vedeti cum este "crosetat" :ras: in interiorsa nu rideti ca e prototip :jytuiyu nr 2 va arate altfelo mica eroare pe schema,de tiparire sau scanarerezistenta prin care se alimenteaza rezistentele din anodele defazorului ,are valoarea de 4,7k nu 47k cum se poate intelege de pe schema

Link spre comentariu

...pun jos si o poza sa vedeti cum este "crosetat"... in interiorsa nu rideti ca e prototip ... nr 2 va arate altfel...

Cam "îmbârligata treaba" dar tinind cont "ca e prototip"-"admitem" ,si "speram" ca "nr 2 va arata altfel".Foarte important fiind sunetul obtinut prin intermediul acestui amplificator ,care inteleg ca este mai mult decit multumitor sau mai degraba apropiat de "superlativ"-esenta "lucrari" aici s_ar gasi !(in sunetul amplificat obtinut).
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator viobio

azi am terminar de reasamblat amplificatorulau fost demontate toate componentele electronice si reconstruit de la capatam folosit si alte componentemontajul este facut pe doua placute cu dimensiunea de 30mmX140mmam desenat un cablaj gen cose,piesele sunt montate direct pe partea placata,apoi placutele lipite de sasiu cu rasinasunetul este impecabil(parerea mea :ras: )condensatorii OrangeDrop au fost schimbati cu WIMAsunetul este mai bun cu WIMAcei OrangeDrop sunt mai buni in amplificatoarele de chitaraVineri va fi exportat la userul nichisoru ,pentru auditii si dat cu parerea

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Să nu prindă de veste audiofilii, că jar mîncăm... :secret

lasind gluma la o parteoscilatia cred ca aparea de la paienjenisul de fire,probabil un traseu care nu placea amplificatorului,o capacitate parazitanu au cum sa fie de vina acei condensatori OrangeDrop
Link spre comentariu

Asteptam cu nerabdare o recenzie din partea lui NICHISHORU despre prestatia sonora a amplificatorului Revox clonat , si parerea personala a mea cu siguranta o voi expune imediat dupa auditie , dar saptamana viitoare lucrez dupa amiaza si ca urmare cam peste doua saptamani voi putea sa ajung sa ma delectez cu realizarea lui VIOBIO.....Va urez auditii placute si succes in constructii de calitate !

Link spre comentariu

Asteptam cu nerabdare o recenzie din partea lui NICHISHORU despre prestatia sonora a amplificatorului Revox clonat , si parerea personala a mea cu siguranta o voi expune imediat dupa auditie , dar saptamana viitoare lucrez dupa amiaza si ca urmare cam peste doua saptamani voi putea sa ajung sa ma delectez cu realizarea lui VIOBIO.....Va urez auditii placute si succes in constructii de calitate !

Nu va bazati prea mult pe urechile mele ca sunt cam batrane! O sa impart placerea cu cine doreste sa asiste (Vio, Florin, Victor, Danzup, Dj-Dog, Zal, Nicolae57, etc. sunt invitati din oficiu).

Ideea e ca am restaurat si eu un bloc amplificator asemanator ca performante electrice (Grundig NF2, PP cu EL84 dar cu defazor clasic) si vom putea compara astfel mai bine calitatile lor acustice in conditii date (sursa, boxe si ambianta).

Intalnirea se va produce probabil Sambata viitoare, dupaamiaza ca sa fie circulatia mai calma (In Voluntari dupa podul Europa).

Saptamana asta Vio nu este disponibil si eu la fel, trebuie sa dau o parte din cei 10 catei proaspat fatati de Tisa.

Off topic: Daca stiti ceva doritori de caini de vanatoare "Brac german" pentru vanat sau chiar companie mai am cativa liberi. Este o rasa potrivita pentru oameni sportivi si dornici de plimbari lungi prin parcuri si paduri sau care au curte.

Atasat poze cu parintii si puii.

Multumiri pentru ajutor (si scuze pentru off topic).

Link spre comentariu

Cu mare placere particip !!!!Sa vad pe cine corup sa ma ia si pe mine cu masina lui ....daca Victor nu ia amplificatorul pana saptamana viitoare am sa aduc si ampliful lui SE cu EL84 cu mine la auditie .

Link spre comentariu

Sa vad pe cine corup sa ma ia si pe mine cu masina lui...

Poate ne cuplam mai multi, ca sa nu mearga (eventuala) masina goala! ... si ii facem si-o surpriza lui Nicky, venind toata trupa. :da Ar fi fain sa il auzim si pe al lui Victor...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări