Vizitator viobio Postat Februarie 8, 2010 Partajează Postat Februarie 8, 2010 multumesc tuturor pentru Dj_dog am aprecieri deosebite ,transformatoarele de iesire sunt bobinate de el a respectat toate specificatiile postate de dl VTP,diametru conductor,straturi ,izolatii,etcdupa cum bine se stie piesa principala este traful de iesire ,restul montajului este banal si floare la ureche pentru cine are putina experientaschema nu este cu nimic deosebita fata de altele,diferit este traful de iesire,are acele infasurari de reactie in catodele lampilor finalemai am si alte lucrari in diferite stadiiun PP cu EL12 si EF12o clona de Pribojun SE cu EL3 si EF6 sau EF9 inca nu sunt hotaritun preamplificator cu corector de ton ,voi folosi tuburi subminiatura 6H16B si 6H17B Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 8, 2010 Partajează Postat Februarie 8, 2010 Mizgaleala aia e o oscilatie parazita. Cauza poate fi pozitia relativa a transformatoarelor fata de celelalte componente. Incearca sa "misti ceva" in interior. Probabil isi va schimba aspectul sau chiar va disparea. (am patit si eu) Link spre comentariu
nichishoru Postat Februarie 8, 2010 Partajează Postat Februarie 8, 2010 Mizgaleala aia e o oscilatie parazita.Si eu cred ca sunt autooscilatii. Incearca sa le amortizezi (dar fara sa afectezi inaltele) cu ceva grup serie RC paralel pe trafuri in secundar.Sau niste "margele" de ferita pe firele de legatura intre componente? Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 8, 2010 Partajează Postat Februarie 8, 2010 Ca regula generala , recomand sa nu va zgarciti la trafo retea , dimensionati-l ca pentru o putere dubla , caci filamentele sunt o mare problema , iar influenta campurilor magnetice parazite va fi mai mica , iar amplificatoarele in clasa A ( au consumul fix dar mare , acesta este dezavantajul major al lampilor , dar obti calitate in redare ! ) intra in regimul de temperatura normal abia dupa o ora ( aproximativ functie de temp ambianta , plasarea componentelor , incinta unde este amplasat amplificatorul , sectiunea trafo , impregnarea acestora etc... ) si montati cat mai aerisit toate componentele ce sunt sensibile la caldura sau genereaza caldura !Nerespectarea acestor recomandari , binecunoscute de avansati si profesionisti , pot duce la compromiterea unor montaje in care s-au investit bani , timp si suflet de catre incepatori , si nu se justifica sub nicio forma trecerea cu vederea a unor asemenea probleme importante , ce pot duce la defectarea catastrofica si ar putea si urmata chiar de incendierea materialelor inflamabile aflate in apropiere ! Nu neglijati nici regulile de electrosecuritate privind asamblarea si exploatarea aparatelor proiectate de Dvoastra si folositi dubla izolatie oriunde puteti ..... Va urez auditii placute si succes in constructii de calitate ! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 8, 2010 Partajează Postat Februarie 8, 2010 Ca regula generala , recomand sa nu va zgarciti la trafo retea , dimensionati-l ca pentru o putere dubla , caci filamentele sunt o mare problema , iar influenta campurilor magnetice parazite va fi mai mica , iar amplificatoarele in clasa A ( au consumul fix dar mare , acesta este dezavantajul major al lampilor , dar obti calitate in redare ! ) intra in regimul de temperatura normal abia dupa o ora ( aproximativ functie de temp ambianta , plasarea componentelor , incinta unde este amplasat amplificatorul , sectiunea trafo , impregnarea acestora etc... ) si montati cat mai aerisit toate componentele ce sunt sensibile la caldura sau genereaza caldura !Nerespectarea acestor recomandari , binecunoscute de avansati si profesionisti , pot duce la compromiterea unor montaje in care s-au investit bani , timp si suflet de catre incepatori , si nu se justifica sub nicio forma trecerea cu vederea a unor asemenea probleme importante , ce pot duce la defectarea catastrofica si ar putea si urmata chiar de incendierea materialelor inflamabile aflate in apropiere ! Nu neglijati nici regulile de electrosecuritate privind asamblarea si exploatarea aparatelor proiectate de Dvoastra si folositi dubla izolatie oriunde puteti ..... Va urez auditii placute si succes in constructii de calitate !off topicin plus fata de ce a spus Victornu beti,nu fumati,pentru a preveni oscilatiile este bine sa montam trafurile in camere diferite,cel de alimentare musai in debara ecranatacele de iesire in dormitoarepiesele sa fie montare in sasiu cu volumul de un metru cub,sa fie aerateeventual sa montam untermometru electronic ,cind se depasesc 22 de grade sa decupleze amplificatorul sa nu ia foc Link spre comentariu
nichishoru Postat Februarie 8, 2010 Partajează Postat Februarie 8, 2010 nu beti,nu fumati, Si cu uleiul de sarpe cum ramane Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Februarie 8, 2010 Partajează Postat Februarie 8, 2010 nu beti,nu fumati, Si cu uleiul de sarpe cum ramane nu mai e disponibil ca... a inghetat Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 8, 2010 Partajează Postat Februarie 8, 2010 Merita sarbatorita renasterea unui amplificator , un proiect vechi de 50 ani , dar neschimband nimic din performantele la care a fost proiectat , pentru ca am avut sansa de se conserva schema si detaliile de executie ale transformatorului de iesire , si cred ca aceasta schema nu a fost popularizata deoarece probabil se considera ( in epoca ) , ca este un secret de fabricatie , iar Revox nu a avut o productie populara , de serie mare , astfel ca asemenea scheme nu au ajuns pe mana entuziastilor saraci , care sa faca o clona , iar prin aplicatia deosebit de specializata ( studio ) prin definitie utilizatorii nu accepta compromisuri , si avand mijloacele necesare ( banii ) puteau usor achizitiona un amplificator din aceasta gama de performante ( oricum nu Audionote SE cu 300B , si nimic de genul asta , super mega giga tera ultra audiofil ! ) chiar daca , in timp acestea s-au invechit , au venit noi generatii de utilizatori cu cerinte noi si odata cu ei , au aparut si noi generatii de amplificatoare....usor , usor s-a asternut praful pe vechile echipamente ( ireprosabile ca performante ) , si cine poate sti cate bijuterii pe lampi s-au pierdut irecuperabil si nu vom mai avea sansa sa le descoperim , sa le ascultam ? Prin popularizarea schemei , practic am castigat cu totii la Loto premiul cel mare ! Cu conditia sa invatam si sa aplicam ideile in montajele noastre . Va urez auditii placute si succes in constructii de calitate ! SARBATORIM ? Cand ? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 8, 2010 Partajează Postat Februarie 8, 2010 Merita sarbatorita renasterea unui amplificator , un proiect vechi de 50 ani , dar neschimband nimic din performantele la care a fost proiectat , pentru ca am avut sansa de se conserva schema si detaliile de executie ale transformatorului de iesire , si cred ca aceasta schema nu a fost popularizata deoarece probabil se considera ( in epoca ) , ca este un secret de fabricatie , iar Revox nu a avut o productie populara , de serie mare , astfel ca asemenea scheme nu au ajuns pe mana entuziastilor saraci , care sa faca o clona , iar prin aplicatia deosebit de specializata ( studio ) prin definitie utilizatorii nu accepta compromisuri , si avand mijloacele necesare ( banii ) puteau usor achizitiona un amplificator din aceasta gama de performante ( oricum nu Audionote SE cu 300B , si nimic de genul asta , super mega giga tera ultra audiofil ! ) chiar daca , in timp acestea s-au invechit , au venit noi generatii de utilizatori cu cerinte noi si odata cu ei , au aparut si noi generatii de amplificatoare....usor , usor s-a asternut praful pe vechile echipamente ( ireprosabile ca performante ) , si cine poate sti cate bijuterii pe lampi s-au pierdut irecuperabil si nu vom mai avea sansa sa le descoperim , sa le ascultam ? Prin popularizarea schemei , practic am castigat cu totii la Loto premiul cel mare ! Cu conditia sa invatam si sa aplicam ideile in montajele noastre . Va urez auditii placute si succes in constructii de calitate ! SARBATORIM ? Cand ?pai noi am sarbatorit doua nopti! Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 8, 2010 Partajează Postat Februarie 8, 2010 Ahaaa , tocmai uitasem , efectul uleiului de sarpe chiar se cunoaste , deci a fost in cantitate suficienta daca asta a fost efectul multdorit , sau insuficienta si atunci trebuie suplimentata....din belsug ....cat de curand ! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 8, 2010 Partajează Postat Februarie 8, 2010 Ahaaa , tocmai uitasem , efectul uleiului de sarpe chiar se cunoaste , deci a fost in cantitate suficienta daca asta a fost efectul multdorit , sau insuficienta si atunci trebuie suplimentata....din belsug ....cat de curand !am inceput lucrul la nr 2 filamente 8Asa nu se mai incalzeasca trafu de alimentare! Link spre comentariu
Kosmin Postat Februarie 8, 2010 Partajează Postat Februarie 8, 2010 Ca o reocomandare, daca are loc in fereastra trafului, bobinatorul, sa iti faca 2 sectiuni de 6,3v una pt finale si cealalta pt restul montajului, astfel se evita incalzirea bobinajului si mai apoi a trafului. Link spre comentariu
feri.visky Postat Februarie 8, 2010 Partajează Postat Februarie 8, 2010 Viobio: Trafurile le-ai bobinat tu sau sunt reutilizate? Nu am retinut...Felicitari pentru ritmul sustinut... In curand vei deveni un fel de "gabrielle" al nostru autohton...(P.S. Nu uita de articol...) Link spre comentariu
byt Postat Februarie 8, 2010 Partajează Postat Februarie 8, 2010 Subscriu.Ca o reocomandare, daca are loc in fereastra trafului, bobinatorul, sa iti faca 2 sectiuni de 6,3v una pt finale si cealalta pt restul montajului, astfel se evita incalzirea bobinajului si mai apoi a trafului.Vezi Dl. Lazaroiu .........PS.Vin cu masuratori pentru EL503 ---2X10W ...oscilogramebyt Link spre comentariu
zal Postat Februarie 8, 2010 Partajează Postat Februarie 8, 2010 Nu cumva mizeria e pe canalul la care EM800 indica ceva fără semnal? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum