Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Clona amplif Revox S52 (EL84 pp)

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Vizitator viobio

In urma provocarii lansate de respectatul membru VTP (http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=28&t=50338), prin postarea schemei amplifului Revox cu 2 lampi EL84 in contratimp si cu reactie in catozi, am realizat acest prototip, cu perspectiva lansarii unei serii dedicate puristilor audio.

Evaluarea audio s-a facut in cadru organizat, cu ajutorul unui colectiv autoimpus (traiasca partidul si poporul audiofil).

Probele s-au facut cu sursa de semnal CD104 Philips, la iesire fiind cuplate o pereche de incinte Arcus TS100.

Fata de schema originala, am inlocuit tubul EF86 cu EF804S, cu caracteristici electrice identice, in plus EF804S are constructie speciala antimicrofonica si antibrum. Aceste avantaje se regasesc in nivelul scazut de zgomot al amplifului si dinamica marita. Ptr a infrumutesa ampliful am adaugat 2 ochi magici EM800. Alimentarea filamentelor s-a facut in curent continuu. S-au folosit urmatoarele tuburi: EF804S Telefunken, E80CC SQ Philips, EL84 General, EM800 Telefunken, toate tuburile sint NOS.

-----------------------------------------------------------------------------------

Concluziile lui ZAL: sunetul e bestial, nu are nevoie de preu corector, dinamica e perfecta, puterea e suficienta ptr un apartament/casa obisnuita, zgomot foarte slab, aproape de neluat in seama, vocea si chitarile se aud clar. Joase si inalte foarte bune. Ca o recomandare din partea colectivului de test, un trafo de retea dimensionat mai larg, ptr a nu se incalzi, precum actualul. Nota 10.

-----------------------------------------------------------------------------------

Concluziile lui HPAVICTOR: sunetul poate fi incadrat intre natural si dramatic, ai senzatia acustica ca te loveste un val sonor , senzatie rar intilnita la amplifuri cu putere pina in 25W , ceea ce reprezinta redarea unei game dinamice perfecte ( datorata si componentelor de calitate din restul lantului acustic ) .

Banda audio este redata excelent fara plusuri sau minusuri , sunet absolut neutru . Imaginea stereofonica este completa , toate instrumentele fiind detaliate din punct de vedere al spatiului .

Ar fi de comentat prestatia putin mai slaba a incintelor la frecventele joase , care prezinta fortari la partea de infrasunete , redata cu succes de amplif . Per total , amplificatorul isi merita cu prisosinta incadrarea in clasa HIFI , pe care a facut-o autorul schemei , Willi Studer , proiectantul sef de la Revox , care a reusit performanta de a imbina ampliful in contratimp clasic cu reactia in catode , acest exemplu fiind unul de succes ,reusind clonarea CFB pe o schema de amplif tip Fergusson.

Nota9,5

Va prezint citeva poze:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 93
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

15

• fcon

11

• hpavictor

11

• nichishoru

10

Top autori în acest subiect

Bravo, arata bine, poti pune si ceva poze cu interiorul?Eventual sa ne spui si puterea obtinuta, o poza ceva cu forma de unda pe osciloscop etc.Apropo care a fost parerea colectivului?

Link spre comentariu

Felicitari!Frumos facut!Se poate produce si ptr altii?Adica contra cost evident, se poate produce in mai multe bucati sau e doar unicat?Asa am inteles eu din fraza '' perspectiva lansarii unei serii dedicate puristilor audio''.Auditii placute.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Bravo, arata bine, poti pune si ceva poze cu interiorul?Eventual sa ne spui si puterea obtinuta, o poza ceva cu forma de unda pe osciloscop etc.Apropo care a fost parerea colectivului?

puterea este de 9w(pe canal) ,masurati pe o rezistenta de 3,9ohmi,9w sunt curatise poate obtine mai mult ,eu am Ua280v in loc de 300vam un traf de alimentare destul de micpun si oscilogramele la ,20hz(cam stricata),37hz,1000hz,20khzosciloscopul este pe 2V/divsemnalul din generator a fost cu acelasi nivel ,pentru toate frecventeleatasez si schema sursei,temporizatorul dare cupleaza anodica cu o intirziere de aproximativ 30s,comanda ochiului magic EM800am facut masuratori si cu osciloscop Welleman ,digital,oscilogramele sunt la felpe Welleman se poate masura si puterea ,aparatul a afisat 9,23w/4ohmipeste aceasta putere incepe sa se strice sinusoidainitial vroiam sa pun poze cu Welleman dar nu pot faCe poze bune,am niste reflexii din display de nu se intelege nimiccind ai timp treci pe la mine
Link spre comentariu

Nu stiu cum sa mai interpretez rezultatele din foto , dar la ureche , toata muzica de pe CD devine LIVE ! Absolut incredibil , Joe Satriani te scoate din atmosfera de miros de letcon si vopsea proaspata specific unui amplificator nou , si te poarta intr-o lume a dorintelor implinite....amplificatorul reprezinta un mare succes , felicitari ! Cu siguranta , voi construi si eu un asemenea amplificator , pe masura ce voi realiza tot ce mi-am propus ca prioritate....Karpov si apoi Revox !

Link spre comentariu

am o rugaminte

vreau si eu o explicatie la mizgaleala care apare pe oscilograma de 20hz,apare numai pe o alternanta

Este o "modulatie" a frecventei joase data de o frecventa superioara intr_o anumita "conditie"...ar trebui o poza ceva mai clara(focus bun si fara blitz) daca se poate...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări