srdjan Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 vezi ca exista diode zener de 5V1 tocmai pentru treaba aceasta... daca nu gasesti de 5v1 poti dolosi de 3v3, 3v sau chiar 2v7 sub aceste valori nu cred ca-ti va lua comanda active-high si peste aceste valori risti sa arzi uC-ul uite aici cam cum se leaga zenerurile http://www.compendiumarcana.com/forumpics/avr_dasa.png LE: vezi ca in functie de tensiunea zener trebuie alte valori la rezistente. te uiti la datasheet si vei pricepe... oricum nu-s valori critice dar sa nu bati campiii prea tare Link spre comentariu
Cilibiu Postat Martie 9, 2010 Autor Partajează Postat Martie 9, 2010 Stiu cum sta treaba cu zener, dar mam gandit cu rezistente, exact cum ai pune 2 rezistente inseriate la 12V si GND, la imbinarea dintre acele 2 rezistente gasesti tensiunea de 6V, si asa o sa fac, dar stau si ma gandesc cum de merge sa programezi Atemelu atunci cand e in functiune si conectat la ce e pus sa faca ??, daca pe pinul de scriere program am +5V? in timp ce vreau sa il conectez? eu cred ca ard portul paralel, eu totusi fac cel mai bine cu soclu iar atunci cand il programez pun CI-ul pe placa de programare care are doar pini de programare conectati si alimentarea!Cel mai sugur mod?Doar am intrebat mai sus acest lucru dar tot nu cred asa ceva daca o iau logic, iar decat sa o iau la risc mai bine fac asa!iar unde ziceam ca am 2V pun un optocuplec, ca acel 2 V alimenta un led, iar optocuplerul are asa ceva, iar la C si E din otpocupler pun la +5V colectorul si emiterul la atmele, si am rezolvat si treaba asta! Link spre comentariu
ratza Postat Martie 9, 2010 Partajează Postat Martie 9, 2010 Merge programat în sistem orice ar face controllerul respectiv. Pentru asta există pinul de reset, care pe timpul programării e menţinut în zero. Pinii care sînt setaţi ca intrări nu vor merge niciodată sub tensiunea de brown out detect. Pune-le 5V, cum e normal să aibe, excepţie cazul în care foloseşti ADC (variabil între 0...Vref). Link spre comentariu
Cilibiu Postat Martie 9, 2010 Autor Partajează Postat Martie 9, 2010 Ok, cum zici tu e normal logic sa meraga, ian pe pinul reset sigur ii da un inpuls de GND ca atunci opreste toate comenzile, e bine ca pe pinul reset aplic V+ inainte sa se opareasca alimentarea Atemelu cam cu 2 secunde!In timp ce e in "comenzi" nu se aplica nici un fel de tensiune "negativa sau pozitiva", ca daca ar fi avut pozitiv in timp ce illegam la pc atunci era problema!Oricum mersi mult de sfat!Iar pe atmel nu va intra mai mult de 5,5V si nici mai putin de 5V! Deci ma incadrez! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum